Hoe breng je een eerbetoon aan de dag van de aarde door een aquarel van een boom te maken?

Verf de aarde onder de boom met behulp van een techniek die 'droge penseel' wordt genoemd
Verf de aarde onder de boom met behulp van een techniek die 'droge penseel' wordt genoemd.

Water, bomen en zout behoren tot onze vele natuurlijke hulpbronnen. Je kunt bomen vieren met verf op waterbasis, water als medium en een zouttechniek die op de verf inwerkt om een interessante textuur te geven. In dit artikel ga je een vroege lenteboom schilderen. Je schildert de hele boom eerst in helder water zonder te schetsen voor begeleiding. Wanneer de boom is voltooid, zal de capillaire werking de verf naar alle delen ervan dragen. Het is magisch om gewoon water te gebruiken om een boom te vormen en drie primaire pigmenten voor je ogen te laten mengen om het te kleuren. De resulterende bruine kleur van de boom duurt een paar minuten om te voltooien, maar uiteindelijk zal het een unieke en dynamische kleur zijn. Een natuurlijke spons zal het stuk verfraaien door de suggestie van nieuwe bladeren toe te voegen.

Stappen

 1. 1
  Stel uw benodigdheden samen. Je hebt aquarellen nodig, een ronde puntige borstel #10, een lange, smalharige voeringborstel, een stuk koudgeperst aquarelpapier van 11 x 14 inch (met pulp of vodden), een stevig steunbord zoals een schuimkern, iets groter dan je papier, helder water en een stuk afgedankte badstof om druppels op te vangen en je borstel af te vegen.Optioneel: een "harkborstel" voor gras, een natuurlijke spons en een zoutvaatje maken de benodigdheden af.
 2. 2
  Activeer je aquarellen, indien droog, pad verf, doe een paar druppels water op elke pad. Als je tubeverf gebruikt, knijp dan de primaire en secundaire kleuren, plus bruin, uit aan de rand van je palet, zodat het midden van je palet vrij blijft om te mengen.
 3. 3
  Denk aan een naakte boom in het vroege voorjaar, net op het punt om in gebladerte te barsten. Deze boom kan ook delicate bloesems hebben. Kijk naar je papier en gebruik het formaat, horizontaal of verticaal. Stel je een boom voor met een stam van ongeveer 0,75" en vul, zonder eerst te tekenen, je penseel met helder water en maak drie lange halen water. Het water zou bijna van de pagina moeten komen.
  Raak de boom aan die je in helder water hebt getekend
  Vul je penseel met een van de kleuren en raak de boom aan die je in helder water hebt getekend.
 4. 4
  Werk naar beneden om de licht uitlopende basis van de boom te creëren. Gebruik een gedeeltelijk met water gevulde borstel om het water dat er al is voorzichtig aan te raken en naar beneden te trekken voor de basis van de boom.
 5. 5
  Draai je papier om en werk ondersteboven om de boomtakken te maken. Dit zal de werking van de borstel benutten en sierlijke, taps toelopende takken maken. Trek met een licht natte borstel uit de bestaande stamvorm en trek water in drie grote ledematen. Als het water opdroogt, voeg dan gewoon meer toe met je penseel. Houd er rekening mee dat natte gebieden afgesloten blijven waar u ze hebt gelegd als u ervoor zorgt dat u niet met het papier schudt.
 6. 6
  Ga door met het tekenen van takken die van de hoofdtakken komen. Als de dingen beginnen te drogen, blijft u gewoon meer water toevoegen en gaat u terug over dezelfde plaatsen die er al zijn. Taps toelopend en maak steeds kleinere takken totdat je een volledige paraplu van takken hebt. Als je aan sommige randen geen papier meer hebt, laat de takken dan doorgaan, probeer ze niet te verkrampen om ze op het papier te passen.
 7. 7
  Voeg kleur toe door rood, blauw en geel op het menggebied van je palet te trekken en voeg een kleine hoeveelheid water toe tot het de consistentie van crème is. Vul je penseel met een van de kleuren en raak de boom aan die je in helder water hebt getekend. De kleur wordt door het water naar andere natte delen van de boom gedragen. Doe meteen hetzelfde met blauw en geel. Je mengt bruin direct op het papier. Als een pigment aarzelt om te mengen, voeg dan gewoon meer water toe en coax het samen met je natte borstel. Laat het water het werk doen voor een fris en mooi resultaat.
 8. 8
  Geniet van het kijken naar de kleur die over de natte gebieden beweegt. Indien nodig en voor de lol, til het schilderij voorzichtig op het bord en schud het zachtjes om het water naar alle delen van de boom te verplaatsen. Nogmaals, help het samen met meer water en meer verdunde pigmenten als dat nodig is. Het zal beginnen te drogen en een stuk lichter te zijn, dus nu is het tijd om het opnieuw met kleur te raken. Binnenkort verschijnt de hele boom op de pagina.
  Opstaan leer je het exacte moment om zout toe te voegen
  Met vallen en opstaan leer je het exacte moment om zout toe te voegen, dus wees geduldig en blijf eraan werken.
 9. 9
  Pak de "liner"-borstel op, bevochtig deze met water en trek aan de ledematen om fijnere en fijnere takken te maken. Probeer ze steeds smaller te laten worden aan de uiteinden.
 10. 10
  Textuur ontwikkelen met zout is een kwestie van timing. De glans begint af te nemen en dof te worden en dat is het moment om de boomstam te zouten. Laat het met rust en terwijl het droogt, zal textuur verschijnen terwijl het zout het vocht naar zich toe trekt en sterachtige patronen maakt. U kunt de föhn gebruiken om het drogen te versnellen.
 11. 11
  Breng de lente in de boom door kleine blaadjes te bedrukken met een natuurlijke spons. Maak het sponsstuk nat dat je van de grotere spons hebt gescheurd en wring het uit. Raak het licht aan, zodat alleen de hoogste vezels in contact komen met groen en geel. Dep de uiteinden van de takken met deze spons, terwijl u uw hand draait om te voorkomen dat u elke keer hetzelfde patroon stempelt. Laat de bladeren drogen.
 12. 12
  Maak bloesems door hetzelfde te doen als in de vorige stap, maar met roze en lavendel.
 13. 13
  Verf de aarde onder de boom met behulp van een techniek die "droge borstel " wordt genoemd. Dit is gewoon een platte borstel met onverdunde verf aan de uiteinden en die borstel snel over het grasveld. Het zal overslaan om sommige gebieden ongeverfd en papier te laten zien. Doe hetzelfde nog een keer, in een zijwaartse richting. Gebruik een "hark" -borstel om gras en onkruid te maken. Gebruik de voeringborstel om wilde bloemen en paardebloemen te maken.
  Het is magisch om gewoon water te gebruiken om een boom te vormen
  Het is magisch om gewoon water te gebruiken om een boom te vormen en drie primaire pigmenten voor je ogen te laten mengen om het te kleuren.
 14. 14
  Doe de lucht met verdunde blues. Trek een klein beetje pigment op het menggedeelte van een schoon palet en voeg water toe. Gebruik je ronde, puntige borstel, houd deze in een steile hoek om een brede, zijwaartse slag te krijgen en breng water aan op de luchtgebieden van het papier. Indien grondig droog, zal de onderschildering niet worden verstoord, als u een zachte aanraking gebruikt en snel gaat. Laat de lichtblauwe verf op de lucht vallen en werk de kleur in en rond de takken.
 15. 15
  Laat het stuk goed drogen en bekijk het goed. Ga terug naar binnen met een donkerdere waarde of tint van de basiskleur om de bladtrossen, de bloesems, de boomstam en de graspollen te accentueren. Zoek een grijze kleur op je menggebied en gebruik die om je boom te "aarden". Verf snel en in één of twee gangen een amorfe, transparante schaduw onder de boom.

Tips

 • Reserveer je zwarte aquarelpigment voor andere projecten, aangezien tube en voorgemengde zwarten de neiging hebben om dood en plat te drogen. Meng een zwart van je primaire en secundaire kleuren, degene die in je schilderij zijn gebruikt. Blauw en bruin vormen een schaduw van zwart, net als tegenstellingen zoals rood en groen.
 • Merk op dat zout er in vele soorten en consistenties is en dat ze allemaal prima werken met waterverf. Met vallen en opstaan leer je het exacte moment om zout toe te voegen, dus wees geduldig en blijf eraan werken.

Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail