Hoe vinyltegels te verwijderen en plakken?

Nadat u de vinyltegels op de vloer hebt gesneden
Nadat u de vinyltegels op de vloer hebt gesneden en vastgeplakt, ziet uw zelfgemaakte vinylvloer eruit als het werk van een professional!

Vinyltegels zijn een goedkope manier om de vloeren van uw kamer te renoveren. Met afpelbare tegels kan het installeren van uw nieuwe vloerbedekking eenvoudig en tijdbesparend zijn. Door de vloer van de kamer te meten en de tegelindeling te markeren, maakt u een gemakkelijk te volgen blauwdruk terwijl u de tegels neerlegt. Nadat u de vinyltegels op de vloer hebt gesneden en vastgeplakt, ziet uw zelfgemaakte vinylvloer eruit als het werk van een professional!

Deel 1 van 3: het gebied meten

 1. 1
  Verwijder alle meubels uit de kamer voordat u de ruimte opmeet. Bewaar het meubilair in opslag of een aangrenzende kamer totdat u de tegels heeft gesneden en geplaatst. Dit geeft u een duidelijker zicht op de kamer om nauwkeurige metingen te garanderen.
  • Stofzuig of dweil de vloer ook en gooi al het afval of puin dat de grond bedekt weg.
 2. 2
  Begin vanuit het midden van de kamer. Door vanuit het midden te beginnen, kunt u het tegelpatroon in balans houden. Verdeel de kamer mentaal in 4 verschillende kwadranten en begin bij benadering in het midden te meten.
  • Het midden vinden is het gemakkelijkst voor vierkante of rechthoekige kamers. Als uw kamer een vreemde vorm heeft, begin dan ongeveer in het midden.
 3. 3
  Meet desgewenst de tegellay-outlijnen. Als u veel tegels hecht, kan het maken van lay-outlijnen op de vloer u helpen om het tegelpatroon gelijkmatig te maken. Gebruik een meetlint om de lengte en breedte van uw tegel vast te leggen. Maak van deze meting uw gids terwijl u noteert hoeveel schil-en-plak-tegels u nodig heeft om de vloer te bedekken.
 4. 4
  Gebruik krijt om de lay-outlijnen te markeren. Begin vanuit het midden van de kamer en naar buiten toe, gebruik krijt om op te schrijven waar je de schil-en-plak-tegels gaat leggen. Markeer tijdens het meten van de lay-outlijnen ze met krijt om als richtlijn te gebruiken bij het snijden en verlijmen van de tegels.
  • Maak gedeeltelijke lijnen rond de zijkanten en hoeken van de kamer, zodat je weet in welke vorm je bepaalde tegels moet snijden.
Als een tegel te groot is voor een zij- of hoekstuk
Als een tegel te groot is voor een zij- of hoekstuk, moet u deze op maat zagen.

Deel 2 van 3: De tegels afsnijden

 1. 1
  Leg de schil-en-stick-tegels 48 uur in de kamer. Laat de tegels minimaal 2 dagen in de kamer liggen voordat u ze gaat snijden en verlijmen. Hierdoor wennen ze aan de kamertemperatuur, zodat de lijm plakkerig blijft.
  • Laat de tegels niet achter bij extreem warme of koude temperaturen, aangezien dit de lijm kan beschadigen.
  • Raadpleeg de installatie -instructies van de tegel voor specifieke temperatuurgerelateerde instructies.
 2. 2
  Markeer de snijlijnen op uw tegel met krijt. Als je de grootte van je tegel moet aanpassen, maak dan een lijn die je schaar met krijt moet volgen. Plaats een meetstok op de tegel waar u uw lijn wilt tekenen en laat uw krijt over de lijn lopen voor nauwkeurige metingen.
  • Als je geen meetlat hebt, gebruik dan als alternatief een ander voorwerp met een platte en stevige kant.
 3. 3
  Snijd een tegel op maat met een hobbymes. Gebruik een hobbymes om de lijnen te scoren en volg de krijtlijnen die je als richtlijn hebt gemaakt. Als u klaar bent met zagen, vergelijkt u uw pas gesneden tegel met de lay-outlijnen van de vloer.
 4. 4
  Pas de afmetingen van de tegel later indien nodig aan. Als u bij het uitlijnen van de zijkanten en hoeken van de kamer merkt dat uw tegels de verkeerde maat hebben, moet u wellicht aanpassingen maken. Snijd de nieuwe tegelmaat met het hobbymes en lijn deze uit met de vloermaten.
  • Pas de maatvoering aan voordat u de zelfklevende achterkant van de tegel verwijdert.
  • Koop minstens 1-2 extra tegels voor het geval je per ongeluk een tegel te klein snijdt.
Zodat je weet in welke vorm je bepaalde tegels moet snijden
Maak gedeeltelijke lijnen rond de zijkanten en hoeken van de kamer, zodat je weet in welke vorm je bepaalde tegels moet snijden.

Deel 3 van 3: Hechtende tegels met schil en stok

 1. 1
  Leg de schil-en-plak-tegels om te controleren of ze passen. Voordat u de zelfklevende achterkant verwijdert, plaatst u de tegels binnen hun krijtafmetingen om ervoor te zorgen dat ze uitgelijnd zijn. Als een tegel te groot is voor een zij- of hoekstuk, moet u deze op maat zagen.
 2. 2
  Leg de tegels uit het midden van de kamer. Verwijder de zelfklevende tegel en lijn deze uit met de krijtafmetingen. Druk stevig met uw handen op de tegel om hem vast te houden.
  • Lijn de tegel langzaam uit op de vloer om een verkeerde uitlijning te voorkomen.
 3. 3
  Rol met een deegroller over de tegel. Nadat je de tegel hebt ingedrukt, gebruik je een deegroller of een vloerroller om hem op de vloer te laten hechten. Rol meerdere keren heen en weer over de tegel en druk met je lichaamsgewicht in de pin om stevige druk uit te oefenen.
  • Je moet de tegels een voor een rollen nadat je ze op de vloer hebt geplakt.
  • Als je geen deegroller hebt, kun je ook op de tegel stappen. Uw lichaamsgewicht helpt de tegel op zijn plaats te houden.

Tips

 • Het installeren van vinyltegels duurt over het algemeen enkele uren tot een hele middag zonder rekening te houden met de tijd die ze nodig hebben om uit te harden.

Waarschuwingen

 • Lees de instructies van de tegelfabrikant voordat u de tegels gaat snijden of verlijmen.

Dingen die je nodig hebt

 • Vinyl tegels
 • Rolmaat
 • Krijt
 • Universeel mes
 • Deegroller of vloerroller
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail