Hoe kip zitten?

Maar bied in ieder geval aan om voor een vriend of buren te zorgen
Je hoeft niet je eigen kudde te hebben, maar bied in ieder geval aan om voor een vriend of buren te zorgen.

Geloof het of niet, maar kippenzitten is echt en een echte klus. Degenen die goede en overvloedige ervaring hebben met omringd te zijn door kippen en voor hen te zorgen, kunnen zichzelf adverteren als kippenoppas en hopelijk er wat geld mee verdienen. Als je wilt weten hoe je een kippenoppas wordt, ga dan verder.

Stappen

 1. 1
  Doe ervaring op met kippen. Als je een geweldige kippenoppas wilt worden, dan kun je beginnen met het opdoen van wat ervaring bij hen. Omring jezelf met kippen en doe er wat kennis over op. Kippen zijn redelijk interessante vogels en het is ook leuk om in de buurt te zijn.
  • Maak geen reclame voor jezelf als kippenoppas zonder de juiste ervaring met kippen. Je hoeft niet je eigen kudde te hebben, maar bied in ieder geval aan om voor een vriend of buren te zorgen. Een betaalde kippenoppas worden zonder de ervaring kan een mislukking zijn.
  • Doe vrijwilligerswerk als het moet. Net als andere deeltijdbanen; hoe meer ervaring, hoe groter de kans om aangenomen te worden. Ervaring begint meestal met vrijwilligerswerk en met de opgedane ervaring kun je deze in je flyers / cv's zetten. Het is ook een manier om referenties te krijgen die een opmerkelijke bron zijn om op uw folders te zetten.
 2. 2
  Beslis over een redelijk salaris. Maak geen reclame voor uw salaris dat te hoog is voor een bedrag dat niet redelijk is voor de klanten. Het kan zijn dat u weinig tot geen vragen heeft.
 3. 3
  Maak uw advertenties. Je kunt kiezen uit een flyer, poster, cv of online advertentie (of misschien wel alle vier!). Een advertentie is een manier om mensen te bereiken over uw werkpositie, en hoe meer hoe beter.
  • Noteer uw contactgegevens zoals uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.
  • Geef een vriendelijke beschrijving van uzelf.
  • Noteer ervaringen en referenties uit het verleden.
  • En uiteraard; maak duidelijk dat je een werkzoekende kippenoppas bent!
 4. 4
  Bespreek verwachtingen en behoeften. Net als elke andere klant die erop vertrouwt dat u voor hun huisdieren zorgt, zullen zij de benodigdheden van hun kudde bespreken en wat u als kippenoppas nodig heeft.
 5. 5
  Voer de kippen of zet ze in hun hok. Of misschien hoeft u niets anders te doen dan toezicht te houden op de kudde. U moet echter nog steeds met de eigenaren bespreken wat u moet doen.
  • Vraag naar mogelijke gevaren, zoals roofdieren in de buurt, andere gevaarlijke huisdieren (honden, katten, enz.) Of gebieden waar de kippen niet in mogen.
  Dan kun je beginnen met het opdoen van wat ervaring bij hen
  Als je een geweldige kippenoppas wilt worden, dan kun je beginnen met het opdoen van wat ervaring bij hen.
 6. 6
  Verzamel de nodige contactgegevens. U heeft het telefoonnummer van de eigenaren nodig als er iets misgaat. Soms zal de eigenaar u informatie geven over een vogeldierenarts voor het geval er iets catastrofaal wordt. Maar het is zeldzaam om veterinaire contactgegevens voor kippen te krijgen.
 7. 7
  Volg de gevraagde taken. De eigenaar kan u een lijst geven of uitleggen wat er van u wordt verwacht, van het schoonmaken van het hok, het verzamelen van de eieren of het voeren van de kippen. Zorg ervoor dat u doet wat wordt verteld en op het juiste moment als er een schema is.
 8. 8
  Communiceer met de kippen. Als de eigenaren u inhuren als een frequente oppas voor huisdieren, zorg er dan voor dat u een band opbouwt met de kippen zodat ze u als persoon kunnen gebruiken.
 9. 9
  Laat het gebied niet rommelig achter. Als uw werk op het punt staat om te eindigen, laat het gebied dan niet rommelig achter, zelfs als dit van tevoren was gebeurd. Sommige eigenaren verwachten dat de plaats schoon is als ze aankomen, ook al hebben ze niet met u duidelijk gemaakt dat ze willen dat u opruimt. Een simpele opruiming kan geen kwaad en zal de eigenaren onder de indruk achterlaten.

Tips

 • Als je bang bent voor kippen, hanen of vogels in het algemeen, dan is kippenzitten misschien niet de taak voor jou. Dierenoppas kan echter een veelbelovende bijbaan zijn - als je natuurlijk van dieren houdt!

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail