Hoe Rtf-bestanden te openen?

1. Klik met de rechtermuisknop op het RTF-bestand.
2. Plaats de muisaanwijzer op Openen met.
3. Selecteer een teksteditor zoals Textedit, Wordpad of Microsoft word.

Klik op een teksteditor-app in de app-lijst om uw RTF-tekstbestand te openen
Klik op een teksteditor-app in de app-lijst om uw RTF-tekstbestand te openen en de opgemaakte tekstinhoud in dit bestand te bekijken.

Deze handleiding leert u hoe u een RTF-bestand opent en de inhoud ervan bekijkt. RTF is een veelgebruikte tekstbestandsindeling en kan opmaak bevatten zoals vetgedrukt, cursief en verschillende lettergroottes. U kunt een eenvoudige teksteditor of een tekstverwerker op uw computer of Google Docs in uw webbrowser gebruiken om een RTF-bestand te openen en te bekijken. U kunt de Google Drive- app ook op alle mobiele telefoons en tablets gebruiken om een RTF-bestand op mobiel te uploaden en te bekijken.

Methode 1 van 3: een desktop-app gebruiken

 1. 1
  Zoek en klik met de rechtermuisknop op het RTF-bestand dat u in uw bestanden wilt openen. Zoek het bestand in uw mappen en klik met de rechtermuisknop op de naam of het pictogram om uw opties in een vervolgkeuzemenu te zien.
 2. 2
  Beweeg over Openen met in het rechtsklikmenu. Aanbevolen toepassingen voor dit bestandstype verschijnen in een submenu.
 3. 3
  Selecteer een teksteditor in de app-lijst. Klik op een teksteditor-app in de app-lijst om uw RTF-tekstbestand te openen en de opgemaakte tekstinhoud in dit bestand te bekijken.
  • U kunt een eenvoudige teksteditor gebruiken, zoals Textedit op Mac of Wordpad op Windows.
  • U kunt ook een tekstverwerker gebruiken zoals Microsoft Word of Apache openoffice.
  • Als u hier geen teksteditors in de app-lijst ziet, klikt u op Overige of Kies een andere app onder aan de lijst.
  • Elke teksteditor die opgemaakte tekst ondersteunt, opent de RTF-bestandsindeling.

Methode 2 van 3: Google Docs gebruiken

 1. 1
  Open google docs in uw internetbrowser. Typ https://docs.google.com in de adresbalk van uw browser en druk op Enterof Returnop uw toetsenbord.
  • Als u niet automatisch bent aangemeld, voert u uw Google-e-mailadres of -telefoon in, klikt u op Volgende, voert u uw wachtwoord in en klikt u nogmaals op Volgende om u aan te melden.
 2. 2
  Klik op het grijze mappictogram in de rechterbovenhoek. Deze knop bevindt zich in de rechterbovenhoek van uw lijst "Recente documenten", naast de AZ- knop. Er wordt een nieuw pop-upvenster geopend en u kunt een nieuw bestand openen.
 3. 3
  Klik op het tabblad Uploaden in het venster "een bestand openen". Deze knop bevindt zich aan de rechterkant van de tabbalk bovenaan het pop-upvenster. U kunt hier een bestand uploaden en openen vanaf uw computer.
 4. 4
  Klik op de knop Selecteer een bestand op uw apparaat. Dit is een blauwe knop in het midden van het uploadvenster. Er wordt een nieuw bestandsverkennervenster geopend en u kunt het bestand selecteren dat u wilt openen.
 5. 5
  Selecteer het RTF-bestand dat u wilt openen. Zoek uw RTF-bestand in de bestandsverkenner en klik op de naam of het pictogram om het bestand te selecteren.
 6. 6
  Klik rechtsonder op de knop Openen. Hiermee wordt uw RTF-bestand geüpload naar uw Google Docs-account en geopend in uw internetbrowser.
Opent de RTF-bestandsindeling
Elke teksteditor die opgemaakte tekst ondersteunt, opent de RTF-bestandsindeling.

Methode 3 van 3: Google Drive gebruiken op mobiel

 1. 1
  Open de Google Drive-app op je iPhone, iPad of Android. Het Google Documenten- pictogram ziet eruit als een driehoek met gele, groene en blauwe randen. Je vindt het op je startscherm, in een app-map of in het Apps-vak.
 2. 2
  Tik op de gekleurde + knop. Dit is de knop "Toevoegen" in de rechterbenedenhoek van uw scherm. Er wordt onderaan een pop-upvenster geopend.
 3. 3
  Tik op Uploaden in het pop-upvenster. Met deze optie kunt u nieuwe bestanden aan uw Drive toevoegen.
  • Als u een iPhone of iPad gebruikt, moet u hier Bladeren selecteren wanneer u daarom wordt gevraagd.
 4. 4
  Zoek en tik op uw RTF-bestand. Zoek uw RTF-bestand in uw mobiele mappen en tik erop om het naar uw Drive te uploaden.
 5. 5
  Zoek en tik op het geüploade RTF-bestand op uw schijf. Hierdoor wordt het RTF-document geopend en kunt u het op uw telefoon of tablet bekijken.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail