Hoe te winnen bij het Pokémon-kaartspel?

Als je wilt weten hoe je een Pokémon-kaartgevecht kunt winnen
Als je wilt weten hoe je een Pokémon-kaartgevecht kunt winnen, lees dan dit artikel en ontdek hoe!

Het Pokémon-kaartspel is een leuk strategiespel. Je kunt Pokémon kaarten ruilen, collect Pokémon-kaarten, of de strijd met hen. Het is eenvoudig genoeg voor jonge kinderen om te leren spelen, maar complex genoeg om moeilijk onder de knie te krijgen. Om het spel echt onder de knie te krijgen, moet je vooruit plannen, een strategie bedenken om te winnen en, als je verliest, een beter kaartspel maken dat je tegenstanders kan verslaan! Als je wilt weten hoe je een Pokémon-kaartgevecht kunt winnen, lees dan dit artikel en ontdek hoe!

Deel 1 van 3: een winnend kaartspel bouwen

 1. 1
  Geef prioriteit aan dekbouw. Het belangrijkste onderdeel van de Pokémon Trading Card Game is het bouwen van je strategie met je deck. Hoe je je kaartspel opbouwt, zal van invloed zijn op het al dan niet winnen van meer dan je beslissingen in de strijd zullen zijn. Je wint gewoon niet met een slecht kaartspel.
  • Om een goed kaartspel te maken, heb je 60 of meer kaarten nodig om mee te werken, want een kaartspel kan maximaal 60 kaarten bevatten.
   • Als je een beetje niet genoeg hebt, koop dan wat boosterpacks; die geven je elk maximaal 10 kaarten.
   • Als je echt niet genoeg hebt, is het aan te raden om een themadeck te kopen, waarmee je een pak van 60 kaarten krijgt.
   • Je kunt altijd meer kaarten online kopen en je themadeck wijzigen als je wilt.
 2. 2
  Bepaal welk type dek je wilt. Er zijn veel soorten Pokémon om mee te spelen. Speel je graag met elektrische, vecht, paranormale, gras- of watertypen? Decks hebben meestal maximaal twee verschillende soorten Pokémon, hoewel sommige decks er meer dan twee gebruiken, of er maar één gebruiken.
  • Als je meer dan één type Pokémon gebruikt, probeer er dan een te kiezen die bij elkaar passen. Elektriciteit en water zijn goede voorbeelden.
  • Profiteer van uw typen. Zet in typen die elkaar helpen stimuleren. Bijvoorbeeld: als je ervoor kiest om een elektrisch kaartspel te hebben, en de meeste van je elektrische Pokémon hebben een zwakte voor gevechtstypes, voeg dan enkele paranormale Pokémon-kaarten toe, want vechtende Pokémon hebben meestal zwakte voor paranormaal begaafd. Dit helpt je getypt sterker te maken.
 3. 3
  Bepaal hoe je wilt winnen. Er zijn veel manieren om een spel te winnen. Je kunt ofwel alle Pokémon van je tegenstander uitschakelen totdat ze er geen meer in hun veld hebben, alle zes je prijskaarten pakken, of je tegenstander geen kaarten meer in hun kaartspel hebben. Hoe je wilt winnen, is van invloed op de soorten en het aantal specifieke kaarten die je in je kaartspel nodig hebt. Vraag jezelf gewoon af:
  • Hoe wil ik winnen?
  • Welke kaarten heb ik nodig om dat doel te bereiken?
  • Hoe zal mijn tegenstander mijn strategie tegengaan en hoe kan ik deze voorkomen?
   • Dit is vooral nodig als je weet dat de tegenstander sterke Pokémon heeft, zoals EX's en dergelijke.
  Het Pokémon-kaartspel is een leuk strategiespel
  Het Pokémon-kaartspel is een leuk strategiespel.
 4. 4
  Ontwerp uw dekstrategie. Eenvoud staat centraal. Kies een krachtige Pokémon of een paar Pokémon om in de schijnwerpers te staan. meerdere exemplaren van deze Pokémon bevatten. Stel je een eenvoudige centrale strategie voor de overwinning voor die draait om de Pokémon die je hebt gekozen. Laat de rest van je deck draaien om het ondersteunen van je hoofdstrategie en je belangrijkste Pokémon. Elke kaart in je kaartspel moet een reden hebben om daar te zijn. Elke kaart moet je hoofdstrategie ondersteunen.
  • Probeer van je belangrijkste Pokémon een sterke te maken; aangezien het het belangrijkste onderdeel is van je strategie voor je strategie, is het niet cruciaal om ervoor te zorgen dat het in het spel blijft.
 5. 5
  Kies secundaire pokémon om je hoofdpokémon te ondersteunen en te verdedigen. Voeg Pokémon toe die de zwakheden van je belangrijkste Pokémon kunnen tegengaan, verdedig je belangrijkste Pokémon tijdens het opzetten of verander het speelveld met krachtige vaardigheden. Zorg ervoor dat je secundaire Pokémon snel kan worden opgezet en zonder al te veel kostbare middelen die voor je hoofd-Pokémon moeten worden gereserveerd.
  • Probeer ervoor te zorgen dat je hoofd-Pokémon ook je secundaire Pokémon ondersteunt. Op die manier complimenteren ze elkaar en worden ze allebei sterker!
 6. 6
  Probeer je deck niet te overstelpen met sterke, evolutionaire Pokémon. Als je deck vol zit met te veel evolutionaire Pokémon en niet genoeg simpele Pokémon, kan je deck uit balans raken. Sterk is niet altijd alles. Zorg ervoor dat je voldoende basis-Pokémon hebt voor een goede start tijdens het spelen.
  • Een goed voorbeeld is Regirock. Die Pokémon heeft een hoge HP, heeft zeer sterke, effectieve bewegingen, maar is tegelijkertijd een basis-Pokémon. Niet alle sterke Pokémon hoeven evolutie, Gxs-, EX- of Break-kaarten te zijn. Houd daar rekening mee bij het plannen van uw terras.
 7. 7
  Inclusief tekenondersteuning. Draw-ondersteuning is het kenmerk van een competitief kaartspel. Voeg veel krachtige trainers toe die je helpen meer kaarten te trekken (Ultra Ball is een goed voorbeeld). Sommige Pokémon hebben vaardigheden waarmee je kaarten kunt trekken. De mogelijkheden van de Pokémon Tapu Lele GX, Oranguru en Octillery zijn geweldige voorbeelden. Gebruik de vaardigheden van je Pokémon om je te helpen kaarten te trekken in een wedstrijd. (Je zet deze Pokémon meestal niet in de actieve positie).
  • Supporterkaarten zijn speciale soorten trainerkaarten waarmee je extra dingen kunt doen in een spel waar je echt iets aan hebt. Meestal kun je kaarten trekken. Voeg veel supporters toe die je helpen kaarten te trekken.
 8. 8
  Voeg trainers toe om je hoofdpokémon op te zetten of een boost te geven. Trainers en supporters zouden je moeten helpen om je belangrijkste Pokémon uit je deck, in je hand en in de actie te krijgen. Stage 2 Pokémon hebben vooral ondersteuning nodig om snel te evolueren. Zet trainers/supporters in om snel van energie te voorzien. Sommige Pokémon zijn bijna niet te stoppen met de juiste gereedschapskaart. Anderen gedijen goed als de juiste stadionkaart in het spel is.
  • Zet Trainer-kaarten in die uw typen het beste ten goede komen.
  Het aantal specifieke kaarten die je in je kaartspel nodig hebt
  Hoe je wilt winnen, is van invloed op de soorten en het aantal specifieke kaarten die je in je kaartspel nodig hebt.
 9. 9
  Breng uw dek in evenwicht. Een goed, uitgebalanceerd kaartspel heeft meestal veel meer trainerkaarten en veel minder energie- en Pokémon-kaarten dan de themakaarten. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige zeer goede kaartspellen hebben 20 van elk type of kaart; het hangt allemaal af van wat je wilt dat je deck doet. Houd er rekening mee dat je niet het grootste deel van je kaartspel nodig hebt om Pokémon-kaarten te zijn. Voeg kaarten toe die de zwakke punten van je kaartspel bedekken en de sterke punten versterken.
  • Idealiter gebruikt je deck maar één energietype, maar soms is dit te riskant. Regenboogenergie of soortgelijke kaarten kunnen soms worden gebruikt in plaats van energiekaarten op te nemen die je hoofd-Pokémon niet kan gebruiken.
  • Houd er rekening mee dat Pokémon met kleurloze aanvalskosten, met een * -symbool voor de kosten, in elk kaartspel kunnen worden gebruikt, omdat ze elk type energie kunnen gebruiken.
   • Kleurloze Pokémon zijn normale of vliegende types kunnen elk type energie gebruiken. Hierdoor kunnen ze in elk deck worden gebruikt om ruimtes en gaten op te vullen. Houd er echter rekening mee dat geen enkele Pokémon een zwakte heeft voor een kleurloze Pokémon.
  • Zorg ervoor dat je genoeg Basis Pokémon hebt. Je bank leeg laten is de snelste manier om het spel te verliezen.
 10. 10
  Voeg enkele evoluties toe. Evolution Pokémon bevatten Stage Ones Stages Twos en Break-kaarten. Deze kaarten kunnen je basis-Pokémon een boost geven, want ze geven ze hogere HP en sterkere aanvallen. Ze kunnen ook zeer nuttige vaardigheden, Poké-Powers, Poké-Bodies of andere nuttige effecten hebben die je kunnen helpen in de strijd.
  • Heb niet meer evolutiekaarten dan basis-Pokémon; onthoud: veel basis-Pokémon is de sleutel tot succes.
  • Evoluerende Pokémon kunnen ook speciale voorwaarden wegwerken, en geen andere effecten op die Pokémon. Gebruik dat in uw voordeel.
 11. 11
  Controleer uw dek. Overweeg elke kaart en bedenk waarom deze in je kaartspel zit. Als u niet kunt uitleggen hoe het uw hoofdstrategie helpt, overweeg dan om het te vervangen door iets beters. Vind wat er ontbreekt in je deck. Is uw deck te traag of kwetsbaar voor veelvoorkomende bedreigingen? Zoek op internet naar kaarten die u niet bezit. Soms moet je meer kaarten kopen om je kaartspel te perfectioneren.
  • Onthoud dat je deck precies 60 kaarten moet hebben. Als je niet genoeg kaarten hebt, onthoud dan dat je:
   • Koop een thema-deck, dat je een pak van 60 kaarten geeft.
   • Koop boosterpacks.
 12. 12
  Test uw dek. Begin met het trekken van kaarten een paar keer zoals je zou doen als je tegen iemand zou vechten. Probeer dit een paar keer. Zo weet je wat je van je deck kunt verwachten. Je zult weten of je deck strijdwaardig is als het je meestal een behoorlijke start-Pokémon geeft en wat draw-ondersteuning bij je eerste beurt. Speel het tegen jezelf (met een ander kaartspel) om een idee te krijgen van de speelstijl. Je hoeft niet een heel spel met jezelf te spelen. Het testen van je deck is de beste manier om over het hoofd gezien zwakke punten in je deck te ontdekken
  • Zorg ervoor dat u uw kaartspel elke keer dat u dit doet, schudt om een ander resultaat van kaarten te krijgen, aangezien dit gebeurt wanneer u daadwerkelijk aan het spelen bent.
 13. 13
  Bewerk je kaartspel. Pas uw kaartspel aan op basis van uw testen. Voeg meer exemplaren van vitale kaarten toe en verwijder kaarten waarvan u vond dat ze niet zo nuttig waren als u dacht. Je deck is nu klaar voor de strijd! Je deck is echter niet in steen gebeiteld. Bedenk wat je na elk gevecht kunt verbeteren. Houd altijd een open geest en kijk uit voor nieuwe kaarten in de nieuwste set.
  • Als je kaartspel is gebaseerd op een themaspel en je hebt extra kaarten in de hand, probeer het dan een beetje te veranderen. Voeg wat kaarten toe en haal er een paar uit. Als je geen extra kaarten hebt, koop dan wat boosterpacks, die je 10 extra kaarten geven.
Zal van invloed zijn op het al dan niet winnen van meer dan je beslissingen in de strijd zullen zijn
Hoe je je kaartspel opbouwt, zal van invloed zijn op het al dan niet winnen van meer dan je beslissingen in de strijd zullen zijn.

Deel 2 van 3: winnen tijdens gevechten

 1. 1
  Blijf kalm. Kalm zijn ontspant je geest. Het maakt het makkelijker om na te denken. Het is moeilijk om een strategie te bedenken met een gestresste geest.
  • Adem in en uit. Dit is een zeer effectieve manier om je geest te kalmeren. Het is ook snel, want je moet snel zijn met wat je tegenstander doet.
 2. 2
  Bestudeer de kaarten van je tegenstander. Bekijk wat hun nadelen en voordelen zijn. Raad eens welke strategie ze gebruiken. Vraag jezelf:
  • Hoe kan ik die Pokémon verslaan?
  • Hoe zullen ze de mijne kunnen verslaan?
 3. 3
  Kijk naar de zwakheden en weerstand van de Pokémon in het spel. Kijk of een van de Pokémon van je tegenstander zwakheden of voordelen heeft ten opzichte van die van jou of omgekeerd (omgekeerd). Zwakke punten kunnen het spel maken of breken, net als weerstand. Doe je best om die informatie te gebruiken en er je voordeel mee te doen.
  • De zwakte en weerstand van een Pokémon zijn te vinden in de linkerbenedenhoek van de Pokémon-kaart.
 4. 4
  Speel de juiste energie op de juiste pokémon. Vooruit plannen is de sleutel. Haast je niet om energie te hechten aan zomaar een Pokémon. Houd bij hoeveel energie je hebt gebruikt en hoeveel je nog over hebt in je kaartspel of prijzenkaarten. Raad eens hoe het speelveld er over een paar beurten uit zal zien. Wat heb je nodig? Concentreer je op het opzetten van Pokémon die je in de nabije toekomst nodig zult hebben.
  • Steek geen energie in je stervende actieve Pokémon. Het is misschien beter om het te laten uitschakelen, zodat u het kunt vervangen.
  • Je hoeft een energie niet te spelen omdat je die hebt.
  • Het is ook een goed idee om een specifiek type energie in het juiste type Pokémon te stoppen. Bijvoorbeeld: vechtenergie hoort bij vecht-Pokémon en elektrische energie hoort bij elektrische Pokémon.
 5. 5
  Evolueer je Pokémon. Als je weet dat je Pokémon erg zwak is, maar je hebt de Evolutie voor die Pokémon in je hand, evolueer hem dan. Dat maakt zitten sterker en hebben meer HP. Je kunt meerdere Pokémon van jezelf laten evolueren. Gebruik echter een strategie om het op het juiste moment te ontwikkelen.
  • Je kunt een Pokémon niet meer dan twee keer laten evolueren. Je kunt ook geen Pokémon evolueren als deze net in het spel is gebracht, of als het je allereerste beurt is.
  • Als je basis-Pokémon een speciale voorwaarde heeft, is dat een perfect moment om die Pokémon te laten evolueren.
  Pokémon-kaarten verzamelen of ermee vechten
  Je kunt Pokémon-kaarten ruilen, Pokémon-kaarten verzamelen of ermee vechten.
 6. 6
  Trek je Pokémon terug. Dit is een optie die vaak onderbenut wordt. Terugtrekken is een geweldige manier om een EX of GX met lage HP te redden. Zorg er wel voor dat je iets bij de hand hebt om in te schakelen. Een goed geplaatste retraite kan ook dienen als een verwoestende verrassingsaanval. Stel snel een Pokémon in of evolueer waar je tegenstander geen rekening mee hield en schakel hem in dezelfde beurt in om hun dag echt te verpesten.
  • Houd er rekening mee dat het je wat energiekaarten zal kosten om je terug te trekken. Sterke Pokémon zonder retraitekosten zijn erg waardevol.
  • Als je je niet kunt terugtrekken, probeer dan de kaarten die je in je hand hebt, zoals drankjes, te gebruiken om de gezondheid van je Pokémon te genezen en te doen herleven. Sommige Pokémon-kaarten hebben vaardigheden of aanvallen die andere Pokémon kunnen genezen. Chaney is een goed voorbeeld. Gebruik die specifieke Pokémon-kaarten in je voordeel.
 7. 7
  Denk na voordat je aanvalt. Veel amateurtrainers vallen meteen aan als ze aan de beurt zijn. Overweeg zeker welke trainers/supporters beschikbaar zijn. Vraag jezelf af voordat je aanvalt:
  • Heb ik al een kaart uit mijn stapel getrokken?
  • Hoe zijn de zaken veranderd sinds de laatste beurt?
  • Heb ik al een energie gespeeld?
  • Kan ik een vaardigheid of stadionkaarteffect activeren?
  • Worden mijn Pokémon uitgeschakeld tijdens de beurt van mijn tegenstander nadat ik aanval?
  • Heb ik kaarten in mijn hand om het effect van de aanval sterker te maken?
 8. 8
  Gebruik de kaarten in je hand. Kijk of je een Trainer, Stadium, Energy of Pokémon hebt die je in het spel kunt gebruiken. Je hand kan je veel hulp bieden tijdens het spelen. Denk eerst goed na over wat je met de kaarten in je hand wilt doen, voordat je ze in het spel brengt. Soms is het beter om wat kaarten te bewaren voor een regenachtige dag. Onthoud om:
  • Evolueer je Pokémon in het spel.
   • Je kunt een Pokémon niet ontwikkelen als hij gewoon op jouw veld in het spel is gebracht. En als je een Pokémon hebt geëvolueerd, kun je die Pokémon die beurt niet opnieuw evolueren, want hij telt als een nieuwe Pokémon in het spel. Je kunt echter per beurt veel verschillende soorten Pokémon ontwikkelen. Door een Pokémon te evolueren, worden ook speciale voorwaarden opgeheven, als je Pokémon er toevallig een heeft. Het verwijdert ook andere effecten.
  • Bevestig gereedschap aan je Pokémon.
   • Je kunt dit zo vaak doen als je wilt. Houd er echter rekening mee dat een Pokémon maar één gereedschap kan hebben, dus wees verstandig met welk gereedschap je een Pokémon aandoet.
  • Bevestig energiekaarten aan je Pokémon.
   • Je kunt dit maar één keer per beurt doen. Vrijwel alle Pokémon hebben energie nodig om aan te vallen. De energiekosten van een aanval vind je aan de linkerkant van de aanvalszet. Als het een grijze vlek heeft, is de aanval gratis en kun je het op elk moment gebruiken; je hebt geen energie nodig om die aanval te gebruiken.
  • Gebruik drankjes of andere Trainer-kaarten die kunnen helpen de gezondheid van je Pokémon te herstellen.
   • Je kunt dit zo vaak doen als je wilt voor je Pokémon. Zodra je een je trainerkaart hebt gebruikt die geneest, gooi je deze weg.
  • Speel Stadionkaarten.
   • Ze kunnen je power-ups of vaardigheden geven die gunstig zijn voor je Pokémon. Houd er rekening mee dat er maar één stadionkaart in het spel kan zijn; zodra er een andere stadionkaart in het spel is, leg je de andere weg.
 9. 9
  Improviseren. Soms krijg je niet altijd de kaarten die je nodig hebt. Als dit het geval is, probeer dan je best om te zien waarmee je kunt werken. Soms kan je tegenstander een zet doen waar je voordeel uit kunt halen. Bijvoorbeeld: het kan zijn dat je tegenstander een stadionkaart speelt waar hij/zij weliswaar baat bij heeft, maar ook jou. Enkele dingen om te doen, of op te letten, wanneer er niets goeds uit je deck komt is:
  • Om te zien of je Pokémon kan aanvallen of niet.
  • Om je Pokémon te analyseren of ze speciale vaardigheden hebben die jou en je Pokémon ten goede kunnen komen.
  • Om de tijd in je hoofd te plannen hoe je de Pokémon van je tegenstander kunt verslaan.
 10. 10
  Voorspel de volgende zet van je tegenstander. Hoewel dit behoorlijk lastig is, is het belangrijk om te anticiperen op wat komen gaat. Voelt je tegenstander zich bedreigd of zelfverzekerd? Zal hij zijn tijd afwachten of snel en hard toeslaan? Pas je aan de speelstijl van je tegenstander aan en kijk hoe hij zich aanpast aan de jouwe.
  • Probeer niet te duidelijk te zijn wanneer u dit doet. Voorbeeld: constant voorover buigen om de Pokémon-kaartinformatie van je tegenstander te bekijken. Denk ook bij jezelf wanneer je dit doet, want je weet niet wat je tegenstander doet, wetende wat je doet.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail