Hoe een R4DS-menu te thematiseren?

Of je kunt de automatische modus kiezen die elke maand een nieuw thema kiest
Je kunt een van de 12 kiezen, of je kunt de automatische modus kiezen die elke maand een nieuw thema kiest.

Als je dit artikel hebt gevonden via de Random Article- link of op een andere manier hier is gebeurd, is een R4ds slechts een van de vele DS-naar-adapters op de markt. Nitro is de interne codenaam voor Nintendo DS-cartridges ; ergo, men staat toe dat code op een microSD-kaart wordt uitgevoerd op het draagbare spelsysteem van Nintendo.

Voor degenen onder u die weten dat, wanneer u uw DS inschakelt met uw R4DS erin, u bekend bent met de seizoensthema's die in het hoofdmenu worden gepresenteerd. De R4DS, of kortweg R4, heeft 12 thema's en 13 instellingen. Je kunt een van de 12 kiezen, of je kunt de automatische modus kiezen die elke maand een nieuw thema kiest. Thema #1 wordt weergegeven wanneer de interne kalender van je DS is ingesteld op januari; wanneer februari rond rolt, wordt thema #2 standaard.

Het volgende tabblad maken het goed om dezelfde instellingen voor elk thema te gebruiken
De details op dit en het volgende tabblad maken het goed om dezelfde instellingen voor elk thema te gebruiken.

Wist u dat u uw eigen menu's kunt maken en elk aspect van uw R4-menu's kunt overnemen? Deze gids en twee gratis softwaretoepassingen helpen u daarbij.

Dingen die je nodig hebt

 • Een Nintendo DS of Nintendo DS Lite. (De Nintendo DSi ondersteunt de R4DS niet.)
 • Een R4DS Nitro naar microSD-adapter
 • Een microSD-kaart
 • Een pc met een USB-poort of een SD-kaartsleuf
 • Een microSD-naar-USB-adapter of een microSD-naar-SD-adapter
 • XnView, een gratis, open-source tool voor beeldmanipulatie of een tool met vergelijkbare functionaliteit
 • R4 Theme Creator Alice, een gratis tool om R4-thema's te bouwen
 • Microsoft Paint of een programma waarmee u op afbeeldingen kunt schrijven (optioneel)

Stappen

 1. 1
  Kies je afbeeldingen. Je hebt er een nodig voor elke maand/ elk thema dat op het bovenste scherm van je DS moet worden weergegeven. Een thema bevat ook een achtergrond voor het onderste scherm, drie pictogrammen voor het onderste scherm, een achtergrond voor het bovenste scherm van de bestandsbeheerder en een achtergrond voor het onderste scherm van de bestandsbeheerder. Het helpt om dezelfde drie pictogrammen en achtergronden voor de andere drie schermen te gebruiken, maar als je vier unieke afbeeldingen voor elk thema wilt hebben, zijn dat 48 afbeeldingen om te vinden.
 2. 2
  Formaat van achtergrondafbeeldingen wijzigen (details volgen).
 3. 3
  Kies en wijzig de grootte van pictogrammen (details volgen).
 4. 4
  Bouw een thema (details volgen).
 5. 5
  Bouw de rest van de thema's.
 6. 6
  Installeer thema's (details volgen).
 7. 7
  Veel plezier met je gepersonaliseerde DS!

Formaat van achtergrondafbeeldingen wijzigen

 1. Maak een map om mee te werken. Deze map wordt voortaan TEMP genoemd.
 2. Vind je afbeeldingen. U wilt minimaal 15 foto's. Houd er rekening mee dat ze worden verkleind naar 256x192, dus als je een enorme afbeelding hebt, gaan er veel details verloren. Sla elke afbeelding op in TEMP en geef elk bestand een naam voor de maand die het gaat vertegenwoordigen.
 3. Januari geopend in XnView. Standaard gaat het naar de weergavemodus en vult het je scherm; druk op F11 om de afbeelding te bewerken.
 4. Teken overal een selectievak. Het maakt niet uit waar.
 5. Klik met de rechtermuisknop ergens op de afbeelding en kies Selectieverhouding instellen en vervolgens 4,3 (1,33). Speel met het selectievak en zorg ervoor dat het horizontaal is (zoals uw monitor). Als het verticaal is (zoals een mobiele telefoon), drukt u op de Tab- toets om het horizontaal te maken.
 6. Gebruik het selectievak om uw afbeelding te definiëren. Maak het zo groot of zo klein als je wilt, maar houd er rekening mee dat hoe meer details je selecteert, hoe minder zichtbaar zal zijn.
 7. Klik met de rechtermuisknop en kies Bijsnijden.
 8. Ga naar het Image -menu en kies Resize, of gewoon houd Shift en sla S.
 9. Waar staat Schermgrootte, voer 256 in voor het eerste getal. XnView moet 192 invullen voor het tweede nummer. Wij willen dit.
 10. Druk op OK om door te gaan.
 11. Klik op het schijfpictogram om het project onder een andere naam op te slaan. Waar staat Opslaan als type kies BMP - Windows Bitmap helemaal bovenaan. Sla het op in TEMP. De originele naam is prima, of voeg 256 toe aan het einde als je wilt.
 12. Herhaal de bovenstaande stappen voor elke maand. Voortaan zullen deze kleine bitmaps worden aangeduid als de afbeeldingen van 256 maanden. In feite kunt u op dit punt de originele afbeeldingen verwijderen, omdat u ze niet langer nodig hebt voor dit project.
Probeer dan elke maand een foto te selecteren voor het thema van die maand
Als je veel digitale foto's hebt, probeer dan elke maand een foto te selecteren voor het thema van die maand.

Pictogrammen kiezen en vergroten/verkleinen

 1. Zoek drie afbeeldingen die je nodig hebt voor de drie knoppen in het hoofdmenu. Deze kunnen van thema tot thema verschillen, in dat geval wil je er 12 van elk; of het kunnen dezelfde drie pictogrammen zijn.
 2. Zoek een pictogram dat een Nintendo DS of een bestandsbeheerder voorstelt. Het eerste pictogram laadt de bestandsbeheerder van de R4, van waaruit je de Nintendo DS-code kunt uitvoeren.
 3. Zoek een pictogram dat multimedia vertegenwoordigt. Het tweede pictogram laadt Moonshell, een secundaire bestandsbeheerder die muziek, video en tekstbestanden kan afspelen. Een muzieknoot, videospoel of draagbare mediaspeler werken allemaal goed.
 4. Zoek een pictogram dat de Game Boy Advance voorstelt. Het derde pictogram laadt alles wat zich in de GBA-sleuf bevindt, als er al iets is.
 5. Verklein elk naar een vierkant (grootte doet er niet toe) en sla ze op als DS, Media en GBA. Dit moeten ook Bitmaps zijn.

Bouw een thema

 1. Open R4TC Alice. Bovenaan zijn er vijf pictogrammen of tabbladen; we beginnen met de eerste en gaan van links naar rechts verder om één thema tegelijk te maken.
 2. Maak nu mappen aan. Maak binnen TEMP mappen met de naam theme01 tot theme12.
 3. Het eerste tabblad heet Logoscherm. Dit tabblad regelt de achtergrond op het bovenste scherm wanneer u uw DS voor het eerst inschakelt. Zoek January256.bmp en zet het op het grote vak in de linkerbovenhoek.
 4. Waar staat Snel formaat wijzigen, kies de optie die het beste bij uw achtergrond past. U kunt ook de zoomschuifregelaar boven de afbeelding gebruiken om het precies goed te krijgen.
 5. Let hieronder op het gereedschap Tekstkleur. Raadpleeg het diagram aan de rechterkant - u kunt niet voorkomen dat het "R4DS English Version" in de rechterbenedenhoek zegt, maar u kunt de tekstkleur kiezen. Dit verandert dynamisch, zodat u ermee kunt werken om de beste look te krijgen. Met de optie Masker kun je er een waas/tint overheen doen als je wilt.
 6. Het volgende tabblad is Pictogramscherm. De achtergrond is op dezelfde manier gekozen als voorheen, maar nu kun je de drie pictogrammen toevoegen. Alice noemt ze Game, Media en Slot2. Gebruik de knop Bladeren om TEMP te zoeken en kies respectievelijk DS, Media en GBA.
 7. Het derde tabblad is het scherm Bestand. Kies de achtergrond voor de bestandsbeheerder en zorg ervoor dat u de tekst en markeerkleuren dienovereenkomstig instelt om de beste uitstraling te krijgen. De details op dit en het volgende tabblad maken het goed om dezelfde instellingen voor elk thema te gebruiken.
 8. Het vierde tabblad is het Infoscherm. Volg opnieuw dezelfde stappen als hiervoor en zorg ervoor dat de tekst leesbaar is.
 9. Op het vijfde tabblad kunt u een afbeelding kiezen om als uw GBA-frame te dienen. Game Boy Advance-spellen zijn breedbeeld- spellen en in plaats van alleen een zwarte rand om het scherm bij te snijden, kun je dit ook versieren. Volg de instructies zoals eerder, houd er rekening mee dat het grootste deel van uw afbeelding bedekt zal zijn, behalve de randen.
 10. Het laatste tabblad is waar je eindigt. Kies een titel en vul je naam in. Geen van beide verschijnt op de DS. Kijk naar de exportopties aan de linkerkant, stel ze dienovereenkomstig in en kies Exporteren. Blader naar de maand die u aan het maken bent en sla deze daar op.
 11. Herhaal dit voor elke maand.

Thema's installeren

 1. Plaats uw microSD-kaart in uw pc via een USB- of SD-adapter.
 2. Blader naar uw geheugenkaart.
 3. In de _system_ directory, maakt u een map met de naam thema's als men niet bestaat. (Als dit het geval is, wis dan alle inhoud ervan.)
 4. Verplaats alle themaXX- mappen naar thema's.
 5. Plaats de microSD-kaart in de R4 en de R4 in de Nintendo DS.
 6. Zet de Nintendo DS aan.
 7. Het thema dat wordt geladen, is afhankelijk van de maand. Als het april is, wordt thema04 geladen.
 8. Druk op Selecteren om het thema te wijzigen en vervolgens op A om te accepteren. Blader door alle maanden om ervoor te zorgen dat elk thema werkt.
Of het kunnen dezelfde drie pictogrammen zijn
Deze kunnen van thema tot thema verschillen, in dat geval wil je er 12 van elk; of het kunnen dezelfde drie pictogrammen zijn.

Tips

 • Als je veel digitale foto's hebt, probeer dan elke maand een foto te selecteren voor het thema van die maand.
 • Gebruik Microsoft Paint of een vergelijkbaar tekenprogramma om de afbeelding te dateren, een notitie toe te voegen of te personaliseren.
 • XnView en R4TC Alice zijn draagbaar. Je kunt beide programma's en je TEMP- map op een USB-stick zetten en hier op andere computers aan werken.
 • Bewaar ergens een back-up van uw thema's, voor het geval uw microSD- geheugenkaart defect raakt.

Waarschuwingen

 • Gebruik de R4DS niet om Nintendo DS-spellen te stelen. De R4DS mag alleen worden gebruikt om homebrew-software te laden of om muziek of video's af te spelen.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail