Hoe kunt u geld besparen op kruiden?

Bespaar geld op kruiden door te weten wanneer je verse of gedroogde kruiden moet gebruiken
Bespaar geld op kruiden door te weten wanneer je verse of gedroogde kruiden moet gebruiken, je eigen kruiden moet kweken en wat te vergelijken.

De meeste mensen proberen extra uitgaven van hun boodschappenbudget te verminderen en zullen waar ze maar kunnen geld besparen. Als je graag met kruiden kookt en ervan houdt, is het je misschien opgevallen dat ze duur kunnen zijn. Of je nu de voorkeur geeft aan verse kruiden of gedroogde kruiden, je kunt ze met een beetje planning van je wekelijkse boodschappenlijst schrappen en zo ruimte maken in je boodschappenbudget voor andere dingen. Bespaar geld op kruiden door te weten wanneer je verse of gedroogde kruiden moet gebruiken, je eigen kruiden moet kweken en wat te vergelijken.

Methode 1 van 2: geld besparen op verse kruiden

 1. 1
  Kweek je eigen kruiden. Zaden kosten minder dan verse kruiden en kruidenplanten.
  • Plant uw favoriete kruiden in uw tuin, een bak of een kleine pot. Als je geen buitenruimte hebt, begin dan met een heel kleine investering een vensterbanktuin of een moestuin met moestuin.
 2. 2
  Koop kruiden op de boerenmarkt. U kunt waarschijnlijk voor minder geld lokaal geteelde kruiden vinden op boerenmarkten en kraampjes produceren.
 3. 3
  Koop kruiden online. Of je nu verse kruiden, kruidenplanten of zaden wilt kopen om te kweken, online winkelen kan je een grotere selectie en scherpere prijzen bieden.
  • Zoek naar sites die gratis verzending of met korting aanbieden. U wilt het geld dat u bespaart aan de kruiden niet besteden aan hoge verzendkosten.
  • Koop ook andere producten, zoals kruidensupplementen en theeën, online.
 4. 4
  Deel de kruiden die je koopt met vrienden. Als je de voorkeur geeft aan verse kruiden in plaats van gedroogd, maar je weet dat je niet een hele verpakking of plant zult gebruiken, ruil dan met andere mensen.
  • Ruilen. Koop je bijvoorbeeld een pakje verse rozemarijnstengels en je buurman koopt een basilicumplant, geef dan de helft van je rozemarijn in ruil voor een paar blaadjes basilicum zodat je niet meer koopt dan je gaat gebruiken.
 5. 5
  Houd uw kruiden zo lang mogelijk levend en vers.
  • Snijd de stelen bij en doe de kruiden in een glas water. Ververs het water elke 1 of 2 dagen.
  • Wikkel je verse kruiden in een vochtige papieren handdoek en doe ze in een plastic zak die je kunt afsluiten. Bewaar ze in de koelkast en ze blijven meerdere dagen vers.
Weet wanneer je gedroogde kruiden moet gebruiken in plaats van verse kruiden
Weet wanneer je gedroogde kruiden moet gebruiken in plaats van verse kruiden.

Methode 2 van 2: geld besparen op gedroogde kruiden

 1. 1
  Koop in bulk. U betaalt gemiddeld minder als u een grote hoeveelheid gedroogd kruid koopt.
  • Koop grotere containers met kruiden die u vaak gebruikt. Als je bijvoorbeeld overal oregano voor gebruikt, koop dan de grootste pot oregano die je je kunt veroorloven.
 2. 2
  Zoek naar kortingsbonnen. Kijk in je zondagskrant voor kortingsbonnen die je kunt knippen, of ga online en zoek naar kortingsbonnen voor gedroogde kruiden.
  • Bekijk de websites van grote gedroogde kruidenmerken zoals McCormick's en Badia. Ze kunnen kortingsbonnen of kortingen op hun merk aanbieden.
 3. 3
  Winkelen. Vind de retailers met de laagste prijzen voor gedroogde kruiden.
  • Zoek naar verkopen die worden geadverteerd in wekelijkse circulaires of kranten. Gebruik websites zoals Pricible.com en apps voor mobiele telefoons zoals Grocery Pal om de laagste prijzen voor uw favoriete kruiden bij te houden.

Tips

 • Weet wanneer je gedroogde kruiden moet gebruiken in plaats van verse kruiden. Als er een kruid is dat je niet vaak gebruikt, zoals dille of tijm, bewaar het dan in gedroogde vorm in plaats van vers. Anders besteed je veel geld aan verse kruiden die je niet gebruikt.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail