Hoe leef je het doe-het-zelf-leven zoals beschreven in "buidelrat-leven"?

Minder stressvol leven leidt
Aan de andere kant kan het zijn dat u een gezonder, minder stressvol leven leidt, waardoor medische verzekering minder een probleem wordt.

Heb je ooit gewenst dat je kon breken met de ideeën en meningen van de status quo, en zou gaan leven als een echt vrij individu? Jij kan. Uw leven behoort u toe, en alleen u kunt uw leven bepalen. U kunt zoveel of zo weinig van deze ideeën gebruiken als voor uw behoeften geldt; dit is geenszins een volledige lijst.

Stappen

 1. 1
  Lees het boek "buidelrat living" door dolly freed. Dit boek is geschreven in de jaren 70. Er zijn veel andere goede boeken over dit onderwerp, maar deze bedacht oorspronkelijk de term, die verwijst naar de doe-het-zelf-levensstijl in tegenstelling tot het doe-het-zelf-politieke standpunt, en het is een van de beste boeken over dit onderwerp.
 2. 2
  Ontvang een gratis startpagina en e-mail (webmail) op google, yahoo of iets dergelijks, zodat u vanaf elke computer met internettoegang toegang heeft tot uw e-mail- en linkslijst (omdat u mogelijk geen internettoegang heeft bij uw nieuwe huis); maak dan een bladwijzer en bekijk regelmatig informatieve sites over de doe-het-zelfcultuur. Instructables.com is een goede site om naar te kijken, net als Youtube.com.
 3. 3
  Betaal uw rekeningen en zoek een goedkope plek om te wonen. Een van de beste manieren om dit te doen, is door een goedkoop stuk onbebouwd, onbeperkt land te kopen en er een goedkope reisaanhangwagen of oude huisaanhangwagen op te parkeren. Of je kunt zelfs in een muurtent, tipi, yurt of triplex (of zelfs karton, geverfd tot weerbestendig) hutje wonen. Mogelijk kunt u uw dure voertuig en andere niet-noodzakelijke items verkopen om hiervoor te betalen. Of koop een grondcontract en betaal het zo snel mogelijk af.
  Maak dan biodiesel of converteer deze om op afgewerkte bakolie te werken
  Als u een dieselgenerator krijgt, maak dan biodiesel of converteer deze om op afgewerkte bakolie te werken.
 4. 4
  Houd uw nieuwe huis off-grid. Gebruik een toilet voor campers, een bijgebouw of een zaagseltoilet om de noodzaak van het installeren van een septisch systeem te vermijden, met de bijbehorende vergunningen en belastingen. Stel een accubank samen en gebruik DC-lampen en -apparaten (bij voorkeur geschraapt), of koop of ruil een omvormer in. Als je van elektronica houdt, kun je zelfs je eigen omvormer bouwen; ze zijn simpel. Bouw een windgenerator, verzamel wat gebruikte PV (zonnepanelen) en / of bouw, koop of ruil een gas- of dieselgenerator.
 5. 5
  Koop een prepaid gsm. Op die manier kunt u in contact blijven met familie en vrienden, zonder een terugkerende maandelijkse betaling. Koop minuten als je geld hebt, bespaar minuten als je dat niet hebt.
 6. 6
  Als u een dieselgenerator krijgt, maak dan biodiesel of converteer deze om op afgewerkte bakolie te werken. Als je een gasgenerator krijgt, maak dan een methaanvergister om hem te laten draaien.
 7. 7
  Koop een fiets, bij voorkeur een goedkope, uit een werfverkoop of kringloopwinkel. Beter nog, koop twee of drie supergoedkope exemplaren die problemen hebben, en stel een goede fiets samen, en een bijbehorende aanhanger.
  Geverfd tot weerbestendig) hutje wonen
  Of je kunt zelfs in een muurtent, tipi, yurt of triplex (of zelfs karton, geverfd tot weerbestendig) hutje wonen.
 8. 8
  Weg met uw dure auto. Als u een auto nodig heeft, koop dan een goedkope auto waarvoor u contant kunt betalen. Een pick-uptruck is het beste voor deze levensstijl, beter is een diesel-pick-up zodat u uw eigen brandstof kunt maken voor (biodiesel of WVO), en het beste is nog een oude niet-rijdende minitruck (Isuzus zijn goedkoop en stoer) waarin je kunt een oude Mercedes, VW of andere kleine dieselmotor ruilen. Voordelen? 35-40 mpg op zelfgemaakte, goedkope brandstof; en de mogelijkheid om geschrapte goederen naar huis te slepen. Misschien kunt u voor een paar honderd dollar zo'n voertuig samenstellen.
 9. 9
  Koop gereedschap. Draag een multitool, een mes en andere nuttige voorwerpen bij je, in heuptasjes, heuptasje, rugzak of wat dan ook; en draag een gereedschapskist met serieuzere gereedschappen in uw vrachtwagen. Heb nog meer gereedschap in huis, waaronder een lasapparaat en luchtcompressor. Beter nog, vooral als uw generator niet groot genoeg is om deze items van stroom te voorzien, verander dan een heavy-duty dynamo om te verdubbelen als lasser en monteer hem in uw vrachtwagen. Zoek ook een oudere auto-airconditioningcompressor met zuiger, converteer deze naar een luchtcompressor en monteer die ook in uw vrachtwagen. Deze tools zijn voor het repareren van je spullen die kapot gaan, het repareren van spullen van andere mensen tegen betaling, ruilhandel of gewoon om te helpen, en het demonteren van afgedankte spullen die je op de dag van de vuilnis vindt, ofwel om de goede onderdelen eruit te halen ter plaatse, of opsplitsen tot een beter hanteerbare grootte.
 10. 10
  Ontslag nemen. Dat is juist; nu je praktisch geen rekeningen hebt, kun je het weinige geld verdienen dat je nodig hebt door aluminium blikjes op te halen, afgedankte apparaten te repareren en te verkopen, klusjes te klaren, enz.
 11. 11
  Verhoog zoveel mogelijk van uw eigen voedsel. Zorg voor een tuin en boomgaard op uw kleine stuk land, en vergeet kippen en misschien zelfs varkens niet, die u gratis kunt voeren. Je kunt ook vis en rivierkreeft kweken in een plastic pierenbadje of iets dergelijks.
  Verzamel wat gebruikte PV (zonnepanelen)
  Bouw een windgenerator, verzamel wat gebruikte PV (zonnepanelen) en / of bouw, koop of ruil een gas- of dieselgenerator.
 12. 12
  Jagen en vissen. U zult versteld staan hoe goed u zich kunt voeden met wild en vis, als u in een gebied woont dat bevorderlijk is.

Waarschuwingen

 • Andere mensen kijken misschien naar beneden en maken kleinerende opmerkingen over je, vooral als ze merken dat je op een dinsdag om 10.00 uur op het strand rondhangt, wanneer het strand verder verlaten is. Maak je er geen zorgen over. Dat komt gewoon omdat ze sinds hun geboorte zijn getraind om zichzelf (en jij, bij uitbreiding) te zien als behorend tot een groter collectief, in plaats van tot jezelf.
 • Mogelijk vliegt u zonder net, in verband met de medische verzekering. Aan de andere kant kan het zijn dat u een gezonder, minder stressvol leven leidt, waardoor medische verzekering minder een probleem wordt.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail