Hoe bereid je je lichaam voor op zingen?

En zingen is daarop geen uitzondering
Hydratatie is essentieel voor bijna elk aspect van ons leven, en zingen is daarop geen uitzondering.

Heb je ooit een muzikant zien ruziën over zijn instrument? Om in topconditie te blijven, moet het op de juiste temperatuur zijn, regelmatig maar niet te vaak worden gespeeld en met zorg worden behandeld. Als zanger is je lichaam je instrument. Behandel het als royalty, en u wordt beloond met een heldere, vaste stem.

Deel 1 van 2: Je lichaam voorbereiden

 1. 1
  Geef je stem een pauze. Je hebt de oefeningen gedaan die je nodig hebt. Nu komt je optreden eraan en is het tijd om je stem te laten rusten. Vermijd onnodig spreken vanaf de avond vóór een optreden van de volgende dag. Zing alleen tijdens warming-ups.
 2. 2
  Bekijk uw bladmuziek voordat u slaapt. Slaap is de sleutel tot de geheugenfuncties van de hersenen. Het doorlezen van de muziek vlak voor het slapengaan kan het gemakkelijker maken om de volgende dag te onthouden.
 3. 3
  Zorg voor voldoende rust. Een vermoeide zangeres zal moeite hebben om zich te concentreren en kan moeite hebben om te onthouden wat ze heeft geleerd. Ga de avond voor een voorstelling vroeg naar bed.
  • Terwijl slapen belangrijk is, is ontspanning tijdens de wakkere uren ook belangrijk. Zoek een activiteit die je afleidt van het nadenken over de uitvoering, of dat nu lezen, televisie of yoga is.
 4. 4
  Eet gezond. Zorg ervoor dat u de voedingsstoffen binnenkrijgt die u nodig heeft. Eet vooral koolhydraten om jezelf energie te geven en eiwitten om je hersenfunctie hoog te houden. Eet ook veel vezels in de dagen voorafgaand aan de voorstelling - niemand kan zijn best zingen als hij zich lichamelijk ongemakkelijk voelt. Overweeg ten slotte specifieke voedingsmiddelen die veel zangers in hun dieet toevoegen of minimaliseren:
  • Sommige artiesten vinden dat het eten van een banaan een half uur voor de voorstelling plankenkoorts vermindert.
  Het zingen ongemakkelijk maken
  Dit kan uw keel bedekken en het zingen ongemakkelijk maken.
 5. 5
  Blijf gehydrateerd. Hydratatie is essentieel voor bijna elk aspect van ons leven, en zingen is daarop geen uitzondering. Door veel water te drinken, blijven uw keel en stembanden flexibel en gezond. Maak er een normale gewoonte van; een slok voordat een voorstelling geen tijd heeft om in werking te treden. Sommige zangers vinden dat lauw water hun stembanden losser maakt.
  • Thee zonder cafeïne en sap met weinig suiker zijn ook goede opties.
  • Als je mond vlak voor een optreden droog is, zuig dan op een hard snoepje of kauwgom.
 6. 6
  Minimaliseer cafeïne, nicotine, alcohol en suiker. Dit alles kan uw stembanden uitdrogen en uw stem verstoren. Vermijd ze minstens dertig minuten voor een optreden. Vooral roken kan langdurige schade aan uw stem veroorzaken.
 7. 7
  Overweeg om zuivelproducten te vermijden. Veel zangers minimaliseren zuivelproducten (inclusief chocolade) op de dag van een optreden. Hoewel het niet waar is dat zuivelproducten slijmproductie veroorzaken, verdikt het bestaand speeksel en slijm. Dit kan uw keel bedekken en het zingen ongemakkelijk maken.
  • Vetrijke zuivelproducten (zoals room en boter) kunnen een meer merkbaar effect hebben.
 8. 8
  Stop met het schrapen van je keel. Deze actie belast uw stembanden. Zoek naar andere manieren om het probleem te behandelen als u slijm in uw keel heeft.

Deel 2 van 2: Opwarmen voor een optreden

 1. 1
  Haal diep adem. Adem vier seconden in, houd de lucht vier seconden vast en adem acht seconden uit. Herhaal deze oefening totdat u zich kalm voelt en uw ademhaling onder controle hebt.
  • Leg uw hand op uw buik terwijl u ademt. Houd je schouders plat en adem in door je neus. Je hand moet voelen dat je maag naar buiten gaat, niet je borst.
 2. 2
  Identificeer spanningspunten. Mensen houden vaak spanning op bepaalde plaatsen zonder het te beseffen, meestal op hun knieën, kaak of schouders. Gewoonlijk kunnen ze zich automatisch ontspannen door even de tijd te nemen om zich op deze gebieden te concentreren. Als dit niet werkt, overweeg dan ontspanningsstrategieën of yoga om stress op de lange termijn te verminderen.
  • Vooral het ontspannen van uw gezicht en keel is belangrijk. Geef uzelf een korte massage van uw nek, uw kaak en de zijkanten van uw gezicht als ze gespannen aanvoelen.
  Begin ongeveer 30-60 minuten voor je optreden een toonladder te zingen
  Begin ongeveer 30-60 minuten voor je optreden een toonladder te zingen.
 3. 3
  Probeer kalmerende geuren om angstgevoelens te behandelen. Munt, lavendel en andere aangename geuren kunnen je helpen ontspannen. Een proefflesje etherische olie is een gemakkelijke manier om deze geur in een zak of tas te vervoeren.
 4. 4
  Zing je warming-ups. Begin ongeveer 30-60 minuten voor je optreden een toonladder te zingen. Herhaal de toonladder langzaam, telkens iets hoger of lager om de buitenste registers van uw stem op te warmen. U kunt uw volume geleidelijk verhogen terwijl u bezig bent.
  • Veel zangers gebruiken extra opwarmingsoefeningen. Lip- en tongtrillers zijn veelgebruikte hulpmiddelen om deze spieren te lenigen; zoem gewoon met je lippen of rol met je "r" terwijl je op en neer gaat over de schaal.
 5. 5
  Oefen je lied. Loop ongeveer tien minuten voordat je het podium op gaat je lied door. Doe dit maar één tot vier keer om te voorkomen dat u uw stem belast. Nu ben je klaar om naar buiten te gaan en het publiek te verbazen.

Tips

 • Als je keel dicht aanvoelt, probeer dan te geeuwen om hem te openen.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail