Hoe gegevens over te dragen tussen twee harde schijven?

Er zijn twee hoofdtypen harde schijven waaraan u gegevens wilt toevoegen of waarvan u gegevens wilt
Er zijn twee hoofdtypen harde schijven waaraan u gegevens wilt toevoegen of waarvan u gegevens wilt verwijderen: Externe harde schijf - Externe harde schijven zijn via USB aangesloten schijven.

Deze handleiding leert u hoe u bestanden van uw computer naar een harde schijf kunt verplaatsen of omgekeerd. Dit is mogelijk voor zowel externe harde schijven als interne harde schijven op zowel Windows- als Mac-computers.

Methode 1 van 2: op Windows

 1. 1
  Bepaal het type harde schijf. Er zijn twee hoofdtypen harde schijven waaraan u gegevens wilt toevoegen of waarvan u gegevens wilt verwijderen:
  • Externe harde schijf - Externe harde schijven zijn via USB aangesloten schijven. U hoeft geen adapter voor uw externe harde schijf in te stellen of te vinden als u deze op Windows gebruikt, hoewel u deze voor exFAT moet formatteren als u deze op een Windows-computer gebruikt nadat u deze eerder op een Mac hebt gebruikt.
  • Interne harde schijf - Interne harde schijven zijn gebouwd om rechtstreeks op het moederbord van uw computer aan te sluiten. U moet de harde schijf uit de computer verwijderen, bepalen of het IDE is (aangegeven door een enkele inch brede lintconnector) of SATA (aangegeven door een smalle lintconnector), en een IDE- of SATA-naar- USB-adapter.
 2. 2
  Sluit de harde schijf aan op uw computer. Sluit de USB-kabel van de schijf aan op uw computer. Als u een interne harde schijf aansluit, moet u de adapter op uw computer aansluiten en vervolgens de IDE- of SATA-kabel aansluiten op de juiste sleuf van de adapter.
 3. 3
  Begin openen. Klik op het Windows-logo in de linkerbenedenhoek van het scherm.
 4. 4
  Bestandsverkenner openen. Klik op het mapvormige pictogram in de linkerbenedenhoek van het Start-venster.
  Hoe kan ik gegevens kopiëren van de interne harde schijf voor gegevens naar de nieuwe interne harde schijf
  Hoe kan ik gegevens kopiëren van de interne harde schijf voor gegevens naar de nieuwe interne harde schijf voor gegevens?
 5. 5
  Zoek de bestanden die u wilt verplaatsen. Klik aan de linkerkant van het Verkenner-venster op een map die bestanden bevat die u naar de harde schijf wilt verplaatsen.
  • Als u bestanden van de harde schijf naar uw computer wilt verplaatsen, gaat u verder met de stap "Klik op deze pc ".
 6. 6
  Selecteer de bestanden. Klik en sleep met uw muis over de bestanden, of houd ingedrukt Ctrl terwijl u op afzonderlijke bestanden klikt om ze afzonderlijk te selecteren.
  • U kunt ook op één bestand klikken en vervolgens op Ctrl+ drukken A om elk bestand in de map te selecteren.
 7. 7
  Kopieer de bestanden. Druk hiervoor op Ctrl+ C.
 8. 8
  Klik op Deze pc. Het is een item aan de linkerkant van het Verkenner-venster.
 9. 9
  Open uw harde schijf. Dubbelklik op de naam van de harde schijf onder de kop 'Apparaten en stations'.
  • De harde schijf bevindt zich meestal aan de rechterkant van het venster Deze pc.
  • Dubbelklik niet op de (C:)- schijf, aangezien dit de interne harde schijf van uw computer is.
 10. 10
  Plak de bestanden in. Klik op een lege ruimte in het venster van de harde schijf en druk vervolgens op Ctrl+ V. De bestanden worden naar de harde schijf gekopieerd.
  • Als u bestanden van de harde schijf naar uw computer verplaatst, doet u het volgende: selecteer de bestanden die u wilt verplaatsen, kopieer ze door op Ctrl+ te drukken C, zoek de map op uw computer waarin u de bestanden wilt opslaan en druk op Ctrl+ V.
 11. 11
  Werp de harde schijf uit. Om dit te doen:
  • Klik op Deze pc aan de linkerkant van het venster.
  • Klik op de naam van uw harde schijf onder de kop 'Apparaten en stations'.
  • Klik op het tabblad Beheren.
  • Klik op Uitwerpen bovenaan het venster.
  • Verwijder de schijf uit de computer.
De bestanden worden naar de harde schijf gekopieerd
Klik op het venster van de harde schijf en druk vervolgens op ⌘ Command+V. De bestanden worden naar de harde schijf gekopieerd.

Methode 2 van 2: op mac

 1. 1
  Bepaal het type harde schijf. Er zijn twee hoofdtypen harde schijven waaraan u gegevens wilt toevoegen of waarvan u gegevens wilt verwijderen:
  • Externe harde schijf - Externe harde schijven zijn via USB aangesloten schijven. Als u probeert een gloednieuwe externe harde schijf op een Mac aan te sluiten, moet u deze mogelijk formatteren voor het bestandssysteem van uw Mac, dat meestal Mac OS-uitgebreid (journaled) is voordat u het op uw Mac kunt gebruiken. Mogelijk hebt u ook een USB 3 naar USB-C-adapter nodig als uw Mac alleen USB-C-sleuven heeft.
  • Interne harde schijf - Interne harde schijven zijn gebouwd om rechtstreeks op het moederbord van uw computer aan te sluiten. U moet de harde schijf uit de computer verwijderen, bepalen of het IDE is (aangegeven door een enkele inch brede lintconnector) of SATA (aangegeven door een smalle lintconnector), en een IDE- of SATA-naar- USB-adapter.
 2. 2
  Sluit de harde schijf aan op uw computer. Sluit de USB-kabel van de schijf aan op uw computer. Als u een interne harde schijf aansluit, moet u de adapter op uw computer aansluiten en vervolgens de IDE- of SATA-kabel aansluiten op de juiste sleuf van de adapter.
  • Als uw Mac geen traditionele USB-slots heeft, moet u ook een USB 3 naar USB-C-adapter vinden.
 3. 3
  Open de vinder. Klik op de blauwe, op het gezicht lijkende app in het Dock van je Mac.
 4. 4
  Zoek de bestanden die u wilt verplaatsen. Klik aan de linkerkant van het Finder-venster op een map die de bestanden bevat die u naar de aangesloten harde schijf wilt verplaatsen.
  • Als u bestanden van de harde schijf naar uw computer wilt verplaatsen, gaat u verder met de stap "Klik op de naam van de bijgevoegde harde schijf".
 5. 5
  Selecteer de bestanden. Klik en sleep met uw muis over de bestanden, of houd ingedrukt Commandterwijl u op afzonderlijke bestanden klikt om ze afzonderlijk te selecteren.
  • U kunt ook op één bestand klikken en vervolgens op Command+ drukken A om elk bestand in de map te selecteren.
 6. 6
  Kopieer de bestanden. Druk hiervoor op Command+ C.
 7. 7
  Klik op de naam van de aangesloten harde schijf. Het staat linksonder in het Finder-venster. Als u dit doet, wordt het venster van de harde schijf geopend.
  Klik op een lege ruimte in het venster van de harde schijf
  Klik op een lege ruimte in het venster van de harde schijf en druk vervolgens op Ctrl+V. De bestanden worden naar de harde schijf gekopieerd.
 8. 8
  Plak in de bestanden. Klik op het venster van de harde schijf en druk vervolgens op Command+ V. De bestanden worden naar de harde schijf gekopieerd.
  • Als u bestanden van de harde schijf naar uw computer verplaatst, doet u het volgende: selecteer de bestanden op de harde schijf die u wilt verplaatsen, kopieer ze door op Command+ te drukken C, zoek de map op uw computer waarin u de bestanden wilt opslaan, en druk op Command+ V.
 9. 9
  Werp de harde schijf uit. Klik op het driehoekige pictogram "Eject" rechts van de naam van de aangesloten harde schijf in het Finder-venster en koppel vervolgens de harde schijf los van uw Mac wanneer daarom wordt gevraagd.

Tips

 • Als u een schijf formatteert, worden alle bestanden erop verwijderd, wat handig is als u een harde schijf wilt opschonen voordat u deze ergens anders gaat gebruiken.
 • Overweeg altijd om uw harde schijf te partitioneren wanneer u een besturingssysteem installeert, zodat u een alternatieve back-up voor bestanden hebt voor het geval de hoofdmap is geïnfecteerd.

Waarschuwingen

 • Aard uzelf altijd voordat u een harde schijf (of een ander elektrisch onderdeel) uit een computer verwijdert.

Vragen en antwoorden

 • Hoe kan ik afzonderlijke bestanden van de draagbare harde schijf naar een computer verplaatsen?
  Sluit de harde schijf met de juiste kabel aan op uw computer en open deze zoals u elk ander bestand of map zou doen. Zodra het is geopend, kunt u uw bestanden naar uw computer verplaatsen of bestanden van uw computer naar uw harde schijf verplaatsen.
 • Hoe herstel ik gegevens als mijn harde schijf is geformatteerd?
  Er zijn veel herstelsoftwarepakketten beschikbaar die gratis kunnen worden gedownload, zoals Pandora-herstelsoftware. Ze kunnen worden gebruikt om verwijderde gegevens van harde schijven te herstellen, maar volledig herstel is niet gegarandeerd.
 • Hoe zet ik een Playstation 4 harde schijf over naar een andere harde schijf?
  U kunt een USB-behuizing gebruiken en deze aansluiten op uw PS4. Vervolgens kunt u hetzelfde doen met de nieuwe HD en eenvoudig de gegevens overbrengen.
 • Hoe kan ik gegevens kopiëren van de interne harde schijf voor gegevens naar de nieuwe interne harde schijf voor gegevens?
  De vraag bevat niet genoeg details voor een goed antwoord. Om het te beantwoorden, moeten we weten welk besturingssysteem u gebruikt, Windows, Linux, Unix, Apple, enz. Is de interne gegevensschijf echt alleen een gegevensschijf of is het ook de schijf met het besturingssysteem erop? Wilt u alleen de gegevens van de ene schijf naar de andere kopiëren of wilt u de originele schijf klonen zodat de nieuwe schijf een volledige opstartbare kopie van de oude schijf is? Al deze variabelen vereisen verschillende methoden.
Onbeantwoorde vragen
 • Hoe stuur ik bestanden die ik download naar mijn harde schijf in Windows 10?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn externe schijf bestanden accepteert van de harde schijf van mijn computer?

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail