Hoe haal je een masterdiploma in het buitenland?

Hoewel reizen naar het buitenland chaotisch
Hoewel reizen naar het buitenland chaotisch en opwindend is, moet u er rekening mee houden dat de reden dat u hier bent gekomen, een masterdiploma is.

Studeren in het buitenland kan een geweldige ervaring zijn voor een jonge student. U kunt een geheel nieuwe cultuur en taal ervaren terwijl u tegelijkertijd uw opleiding en professionele referenties verbetert. Overzeese studie kan ook andere voordelen hebben, zoals lagere collegegeldkosten. Het behalen van een masterdiploma in het buitenland vereist echter veel planning en voorbereiding. Houd alle toelatingseisen bij en maak uw reisplannen ruim voor uw vertrekdatum. Zorg voor een effectieve balans tussen werk en privé om het meeste uit uw buitenlandse ervaring te halen.

Methode 1 van 3: programma's zoeken en toepassen

 1. 1
  Zoek scholen die uw studierichting aanbieden op een locatie die u leuk vindt. Als je overweegt om in het buitenland te studeren, moet je rekening houden met 2 belangrijke dingen: ten eerste het vak dat je wilt studeren; en ten tweede het land waarin u zou willen zijn. Onderzoek programma's die onderwerpen aanbieden waarin u geïnteresseerd bent, en die zich ook bevinden op een plek waar u graag zou willen wonen. Gebruik deze criteria om uw lijst met programma's waarop u zich wilt aanmelden, te verfijnen.
  • Momenteel zijn enkele van de meest populaire bestemmingen voor studie in het buitenland het VK, de VS, Italië, Spanje, Duitsland, China, Japan, Australië en Costa Rica.
  • Denk aan zaken als taalbarrière, cultuur, kosten van levensonderhoud en veiligheid voor landen waarin u zou willen studeren. Als in een bepaald land bijvoorbeeld niemand uw moedertaal spreekt en u niet veel kennis van de lokale taal heeft, dan is het moeilijker om je aan te passen.
  • Dit veronderstelt dat je weet wat je zou willen studeren op de graduate school, wat op zichzelf een grote beslissing is. Als je het nog niet weet, zoek dat dan uit voordat je je aanmeldt voor buitenlandse programma's.
 2. 2
  Bevestig dat uw thuisland het buitenlandse diploma zal erkennen. Voordat u verdere stappen onderneemt om naar een buitenlandse universiteit te gaan, moet u bevestigen dat uw diploma wordt erkend en dat u een baan kunt krijgen in uw eigen land. Sommige landen hebben evaluatiediensten die buitenlandse diploma's beoordelen en beslissen of ze al dan niet geldig zijn. Onderzoek elke universiteit die u wilt bezoeken om erachter te komen of uw thuisland de universiteit erkent.
  • Veel landen hebben organisaties die buitenlandse diploma's evalueren. Hoewel er geen enkele beoordelingsentiteit is voor de VS, vertrouwt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de evaluaties van de National Association of Credential Evaluation Services (NACES) en de Association of International Credential Evaluators (AICE). Kijk of uw thuisland vergelijkbare organisaties heeft die buitenlandse diploma's beoordelen.
  • Als je niet zeker bent van een diploma, probeer dan eens met een paar bedrijfseigenaren of personeelsmanagers te praten om te zien of ze iemand overwegen met een diploma van de school waar je naar kijkt.
  • Als je van plan bent terug te keren naar je thuisland, ga dan niet naar een universiteit die niet wordt erkend. Als je echter van plan bent om permanent in het buitenland te blijven, is het minder riskant om naar zo'n universiteit te gaan.
 3. 3
  Controleer of programma's vaardigheid in de taal van het land vereisen. Als u overweegt om te studeren in een land dat uw moedertaal niet spreekt, kan het zijn dat u vaardig bent in de taal van het land. Controleer de toelatingseisen van elke universiteit om te zien of je moet slagen voor een soort evaluatie die je taalvaardigheid bewijst. Als dat het geval is, begin dan zo snel mogelijk met de voorbereidingen.
  • Europese universiteiten eisen bijvoorbeeld een voldoende voor het TOEFL-examen om de kennis van het Engels van een buitenlandse kandidaat te bewijzen.
  • Als je nog nooit eerder een vreemde taal hebt gestudeerd, heb je waarschijnlijk niet genoeg tijd om voldoende bekwaam te worden om te slagen voor een toelatingsexamen. Probeer een andere opleiding zonder vereisten te vinden, of studeer in een land dat uw moedertaal spreekt.
  • Als u Engels als moedertaal spreekt, ligt er waarschijnlijk minder nadruk op het leren van een vreemde taal. Veel universiteiten geven Engelse lessen, vooral als ze een hoog niveau buitenlandse studenten toelaten.
  Het behalen van een masterdiploma in het buitenland vereist echter veel planning
  Het behalen van een masterdiploma in het buitenland vereist echter veel planning en voorbereiding.
 4. 4
  Houd de deadlines voor aanmelding en het materiaal voor elke school bij. Voor het aanvragen van buitenlandse programma's is zelfs meer organisatie nodig dan voor het aanvragen van programma's in uw eigen land. Maak een gedetailleerde lijst van al het aanmeldingsmateriaal dat u nodig heeft voor elk programma en noteer voor elk programma de aanmeldingsdeadline. Streep de materialen door terwijl u ze verzamelt, zodat u het overzicht niet verliest.
  • Het maken van een spreadsheet is een goede manier om alle informatie bij te houden. Alles organiseren kan chaotisch worden, vooral als je solliciteert voor programma's in meerdere landen, dus georganiseerd blijven is essentieel.
  • Veelgebruikte sollicitatiematerialen zijn transcripties, een cv / cv en een persoonlijke verklaring. Verschillende programma's willen mogelijk aanvullend materiaal, zoals een portfolio als je je aanmeldt voor een kunstprogramma.
  • Veel afgestudeerde programma's vereisen aanbevelingsbrieven als onderdeel van uw aanvraag. Vraag minimaal 1 maand voor de uitgerekende datum brieven aan van voormalige professoren, werkgevers of coaches.
 5. 5
  Bereid je voor op eventuele vereiste toelatingsexamens voor elk programma. Afhankelijk van het land en programma kunnen er toelatingsexamens zijn die je moet halen om te worden toegelaten. Controleer de toelatingseisen voor eventuele examens en begin je erop voor te bereiden als dat nodig is. Doe de tests vroeg genoeg, zodat de resultaten binnen de deadline voor aanmelding binnen zijn.
  • In de VS hebben de meeste graduate schools bijvoorbeeld de GRE nodig, een gestandaardiseerde test voor toelating. Je zult een voldoende moeten behalen voor deze test om een graduate studie in de VS te volgen.
  • U zult deze examens waarschijnlijk vóór de aanmelddeadline moeten afleggen. Houd alle datums bij waarop u ze kunt nemen en tegen welke datum u de resultaten moet indienen.
 6. 6
  Bereken het collegegeld en de kosten van levensonderhoud in elk gebied dat u overweegt. In het buitenland studeren is duur. Tussen de collegegeldkosten, vergoedingen, kosten van levensonderhoud en entertainment, zul je veel geld uitgeven aan het behalen van je diploma. Krijg een volledig beeld van de kosten voor elke locatie waar u overweegt om te studeren om dienovereenkomstig te plannen. Tel de kosten voor collegegeld, huisvesting en normale kosten van levensonderhoud bij elkaar op om je beslissing te helpen nemen.
  • De kosten van levensonderhoud variëren sterk tussen verschillende landen en steden. Als u zich bijvoorbeeld in de VS bevindt, vindt u de kosten van levensonderhoud in andere landen misschien wat hoog. De collegegeldkosten zijn echter meestal veel lager, dus de totale kosten zullen waarschijnlijk in evenwicht zijn.
  • Het berekenen van de kosten van levensonderhoud vereist enig onderzoek. Sommige websites bieden gemiddelde kosten van levensonderhoud in verschillende gebieden, maar houd er rekening mee dat deze mogelijk niet correct zijn voor andere landen. De beste methode is het opzoeken van de gemiddelde kosten voor basisbehoeften in elk gebied, inclusief huur, etenswaren, doorvoer en hygiëneproducten. Gebruik die informatie om voor elk gebied een index voor de kosten van levensonderhoud op te stellen.
  • Zoek niet alleen de gemiddelde kosten voor een land op. Onderzoek in plaats daarvan de kosten van levensonderhoud in de specifieke stad waarin u woont.
 7. 7
  Onderzoek of uw overheid hulp biedt bij internationale studie. Om de kosten van internationale studie te helpen compenseren, hebben sommige regeringen beurzen- en beursprogramma's opgezet. Controleer of uw overheid op deze manier financiële hulp biedt en solliciteer om uw opleiding te ondersteunen.
  • De Amerikaanse overheid biedt bijvoorbeeld een aantal verschillende beurzen aan voor internationale studie. Er is ook de Fulbright Scholarship voor internationale studenten.
  • Meestal kennen deze beurzen hun eigen aanvraagprocedures. Houd de materialen en deadlines bij, zodat u uw kans niet mist.
 8. 8
  Dien al uw aanmeldingsmateriaal in op de vervaldatum. Zodra u al uw onderzoek heeft gedaan en het aanvraagmateriaal heeft verzameld, is het tijd om uw aanvraag in te dienen. De meeste universiteiten hebben een online aanmeldingssysteem, dus upload al je materialen hier. Controleer nogmaals of u alle vereiste documenten heeft geüpload, klik vervolgens op "Verzenden" en wacht op antwoorden.
  • Als je toch met de gewone post moet solliciteren, zorg er dan voor dat je alles vroeg opstuurt, zodat het op tijd aankomt. Internationale post kan traag verlopen, dus verstuur de sollicitaties een paar weken voor de vervaldatum.
  • Het verwerken van aanvragen kan enkele maanden duren. Probeer geduldig te zijn en denk niet aan de toepassingen om angst te voorkomen.
  De meeste masteropleidingen vereisen een soort langlopend project
  De meeste masteropleidingen vereisen een soort langlopend project, zoals een scriptie.
 9. 9
  Maak een definitieve beslissing op basis van de programma's die u toelaten. Na een paar maanden van evaluatie, zullen universiteiten hun toelatingsbesluiten naar aanvragers sturen. Wacht tot je reacties binnenkomen en kijk welke scholen je hebben toegelaten. Kies vervolgens uit die programma's om te beslissen welke u gaat bijwonen.
  • Veel grotere universiteiten hebben een vast aantal plekken gereserveerd voor internationale studenten. Dit vergroot uw kans op toelating.

Methode 2 van 3: Voorbereiden om te verhuizen

 1. 1
  Vraag of verleng uw paspoort minimaal 2-3 maanden voor uw verhuizing. Je hebt een paspoort uit je thuisland nodig om naar je nieuwe studiegebied te reizen. Als je er een hebt, zorg er dan voor dat deze up-to-date is en niet binnenkort verloopt. Als je er geen hebt of de jouwe is verlopen, begin dan 2-3 maanden voor je vertrekdatum met het verkrijgen van een exemplaar.
  • Als het gaat om het aanvragen van paspoorten, hoe eerder hoe beter. De verwerking kan enkele weken of langer duren en u wilt niet zonder paspoort vastzitten voor uw vertrekdatum.
  • Houd de vervaldatum in uw paspoort bij, zelfs nadat u het gastland bent binnengekomen. U zult waarschijnlijk voor bezoeken naar huis willen terugkeren, dus laat uw paspoort niet verlopen terwijl u in het buitenland bent.
 2. 2
  Leer meer over de cultuur van het land waarin je studeert. Het is zeer waarschijnlijk dat het land waar je naartoe reist een aantal unieke culturele gebruiken heeft waar je niet bekend mee bent. Bestudeer voorafgaand aan je bezoek wat om de cultuur van het gastland te leren kennen. Dit vermindert de cultuurschok die je bij aankomst ervaart.
  • Een snelle zoekopdracht op internet van het land zou u enkele details moeten opleveren over hoe u zich moet gedragen terwijl u daar bent. U kunt ook toeristenboeken en websites over dat land lezen.
  • Probeer contact op te nemen met de universiteit waar je gaat studeren en kijk of ze je in contact kunnen brengen met huidige studenten. Deze studenten kunnen je wat details geven over correct gedrag en cultuur in het gastland.
  • Het leren van de nieuwe cultuur is niet alleen een kwestie van respect, het is ook een kwestie van veiligheid. U kunt onbedoeld iemand beledigen of beledigen als u niet bekend bent met de lokale cultuur, wat tot ruzie kan leiden.
 3. 3
  Vraag een studentenvisum aan voor het land waar je studeert. De meeste landen hebben een specifiek visum voor studenten waarmee ze in het land kunnen blijven tijdens het afronden van hun studie. Het proces verschilt van land tot land, dus onderzoek de procedure in het specifieke land waarin je gaat studeren. Dien de aanvraag 1 tot 3 maanden voor je vertrekdatum in, zodat alles klaar is tegen de tijd dat je vertrekt.
  • Normaal gesproken bevat een studentenvisumaanvraag uw toelatingsbrief van de universiteit, transcripties van uw huidige universiteit en een bewijs van financiële ondersteuning en verzekering terwijl u in het buitenland bent.
  • Als je de benodigde informatie voor het aanvragen van een studentenvisum niet kunt vinden, neem dan contact op met de universiteit waar je naar toe gaat om te zien of ze kunnen helpen.
  • Sommige landen in West-Europa hebben helemaal geen studentenvisum nodig als je uit de VS of een land van de Europese Unie komt. Dit hangt af van het land en wat uw thuisland is.
  • Onthoud dat er meestal bepaalde vereisten zijn voor het behouden van een studentenvisum, zoals het behouden van een goede academische reputatie. Doe het goed in je studie en volg alle procedures om te voorkomen dat je je visum kwijtraakt.
 4. 4
  Oefen de taal van het land als deze anders is dan de uwe. Zelfs als het programma waarop u zich heeft aangemeld geen vaardigheid in de lokale taal vereist, is het toch een goed idee om er vertrouwd mee te raken. Dit maakt uw aanpassing veel gemakkelijker. Begin een aantal maanden voor je reis elke dag een beetje te studeren. Met enige toewijding zou je tegen de tijd dat je weggaat in ieder geval een basiskennis van de taal moeten hebben.
  • Begin met het gebruik van toeristische uitdrukkingenboeken om de meest voorkomende uitdrukkingen te leren die u nodig heeft. Kijk dan eens naar leerboeken of websites om uw woordenschat op te bouwen.
  • Kijken naar buitenlandse tv of het lezen van kranten in een vreemde taal is een geweldige manier om vertrouwd te raken met een andere taal.
  • Dit is niet altijd van toepassing. Als u bijvoorbeeld vanuit Ierland naar de VS komt, hoeft u geen nieuwe taal te leren. U kunt echter in de war raken door een aantal Europese straattaal en woordgroepen, dus probeer uzelf hiermee vertrouwd te maken.
  Kosten van levensonderhoud en entertainment
  Tussen de collegegeldkosten, vergoedingen, kosten van levensonderhoud en entertainment, zul je veel geld uitgeven aan het behalen van je diploma.
 5. 5
  Onderzoek of er werkmogelijkheden zijn voor studenten. Omdat buitenlandse studie zo duur is, kan het vinden van een baan je misschien helpen met een deel van de kosten. Kijk of je universiteit een duaal studieprogramma heeft dat studenten banen geeft op de campus. Dit is een goede manier om geld te verdienen en werkervaring op te doen die je later in je carrière zal helpen.
  • Bedenk dat sommige studentenvisa studenten verbieden om te werken. Sommigen staan misschien campusbanen toe. Volg alle parameters van uw visum om te voorkomen dat u de voorwaarden schendt.
 6. 6
  Zoek huisvesting op een gunstige locatie in de buurt van uw universiteit. De juiste huisvesting is belangrijk als je in het buitenland studeert. U wilt een locatie die dicht genoeg bij uw universiteit ligt om reizen gemakkelijk te maken. Zoek ook naar iets betaalbaars om te voorkomen dat u uw budget overschrijdt.
  • Veel universiteiten hebben slaapzalen of huisvesting buiten de campus voor hun afgestudeerde studenten. Deze opties zijn goedkoper, maar bieden mogelijk niet veel ruimte of privacy.
  • Wonen in een privéappartement geeft je meer privacy dan slaapzalen, maar is ook duurder. Overweeg de voor- en nadelen van elke huisvestingsregeling.
  • Als je universiteit geen campushuisvesting heeft voor afgestudeerde studenten, kijk dan of ze lijsten of contactgegevens bieden voor andere studenten die op zoek zijn naar kamergenoten.
 7. 7
  Boek al uw vluchten en reisarrangementen 3 maanden van tevoren. Uw reisplannen een paar maanden van tevoren maken, is meestal de beste manier om goedkopere vluchten te krijgen. Boek uw vluchten en organiseer al uw andere noodzakelijke transporten ruim van tevoren, zodat alles klaar is voor de tijd dat u aankomt.
  • Probeer niet eerder dan 6 maanden voor uw reis te boeken. Misschien mis je deals en kortingen die dichter bij de vertrekdatum liggen.
  • Onthoud dat u ook van het vliegveld naar uw huisvesting moet gaan. Boek treinkaartjes of een autoservice als het moet. Als u het openbaar vervoer gaat gebruiken, bestudeer dan de routes en systemen om te voorkomen dat u verdwaalt.

Methode 3 van 3: slagen in je studie

 1. 1
  Maak inheemse vrienden die u kunnen helpen bij het navigeren door het land en het programma. Aanpassen aan een nieuw land en nieuwe cultuur zal moeilijk zijn. Door vrienden te maken die bekend zijn met het gastland, hetzij autochtonen, hetzij mensen die er al lang wonen, kunt u zich veel gemakkelijker aanpassen. Vind mensen op uw universiteit om uw sociale ondersteuningsnetwerk te helpen groeien.
  • Betrokken raken bij je universiteit is een van de beste manieren om vrienden te maken. Woon evenementen bij, word lid van clubs en neem deel aan andere activiteiten om nieuwe mensen te ontmoeten.
  • Maak ook vrienden met andere internationale studenten. Of ze nu uit je eigen land komen of uit een ander land, jullie passen zich allemaal aan een nieuwe omgeving aan en kunnen daar een band mee opbouwen.
 2. 2
  Raak vertrouwd met het beoordelingssysteem in het land dat u studeert. Verschillende landen gebruiken mogelijk andere indelingssystemen dan waarmee u bekend bent. Bekijk de syllabi van uw klas en bepaal hoe beoordelen in uw programma werkt, en welke cijfers als voldoende en niet worden beschouwd. Volg dit beoordelingssysteem om goed te presteren in de klas.
  • Aan het begin van het semester contact opnemen met de professor is een goed idee. Stel jezelf voor en zeg dat je net in het land bent aangekomen en misschien tijdens het semester wat extra hulp nodig hebt. Ze helpen u waarschijnlijk graag verder.
  • Als je in de war bent, vraag dan een andere student of de professor om uitleg. Laat hen weten dat u niet aan deze vereisten gewend bent en meer wilt weten.
  Vergeet niet om ook in uw thuisland een paar programma's aan te vragen
  Vergeet niet om ook in uw thuisland een paar programma's aan te vragen, voor het geval u niet aan buitenlandse programma's begint.
 3. 3
  Blijf op de hoogte van de vereisten van uw programma. Hoewel reizen naar het buitenland chaotisch en opwindend is, moet u er rekening mee houden dat de reden dat u hier bent gekomen, een masterdiploma is. Concentreer je op je studie en presteer goed in je lessen. Als je gefocust blijft, moet je je studie afronden zonder al te veel moeite.
  • Het vinden van een facultaire mentor of supervisor is een goede manier om te slagen. Zij kunnen u informeren over de vereisten en u in de goede richting begeleiden.
  • De meeste masteropleidingen vereisen een soort langlopend project, zoals een scriptie. Begin zo snel mogelijk met plannen en werk hieraan, zodat je je studie op tijd afrondt.
  • Houd afleidingen zo goed mogelijk buiten de deur. Je zult natuurlijk het nieuwe land waarin je je bevindt willen verkennen, maar soms moet je je vastgrijpen en werk verzetten.
 4. 4
  Blijf in contact met familie en vrienden om heimwee te voorkomen. In een nieuwe omgeving zijn kan isolerend en eenzaam zijn. Neem contact op met uw ondersteuningsnetwerk thuis als u zich down voelt. Bel je ouders of vrienden om te praten en bij te praten. Gebruik deze kleine gesprekken om te voorkomen dat je eenzaam wordt, en herinner jezelf eraan dat je diploma binnen de kortste keren zal zijn afgerond.
  • Als je het kunt betalen, ga dan om de paar maanden naar huis. Dit zal u helpen om heimwee te voorkomen wanneer u weer aan het werk bent.
  • Een van de beste manieren om heimwee te voorkomen, is druk bezig blijven. Maak vrienden en ga met ze op pad om jezelf bezig te houden en vrij te zijn van eenzaamheid.
 5. 5
  Vergeet niet om ook plezier te hebben. Concentreer u niet alleen op uw werk terwijl u weg bent. Je bent tenslotte in een nieuw land! Bezoek clubs, probeer nieuwe gerechten, bezoek historische locaties en geniet van de cultuur. Ontwikkel een sterke balans tussen werk en privé om het meeste uit uw buitenlandse ervaring te halen.
  • Wees normaal voorzichtig wanneer u zich in het buitenland bevindt en volg dezelfde veiligheidsregels als thuis. Reis in groepen, ga niet op pad met mensen die je niet kent, drink met mate, zodat je alert kunt blijven en je waardevolle spullen verborgen kunt houden terwijl je in het openbaar bent.
  • Vergeet niet om uw uitgaven in de gaten te houden terwijl u door het land reist. U wilt uw budget niet opblazen en niets overhouden voor uw rekeningen.

Tips

 • Vergeet niet om ook in uw thuisland een paar programma's aan te vragen, voor het geval u niet aan buitenlandse programma's begint.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail