Hoe kunt u uw werkprestaties verbeteren?

De beste manier om uw werkprestaties te verbeteren, is door beter georganiseerd te zijn, wat u kunt doen door een planner te gebruiken om al uw vergaderingen, deadlines en afspraken bij te houden. Als u bijvoorbeeld een groot project moet voltooien, voegt u elke mijlpaaldatum toe aan de planner en voegt u vroege waarschuwingen toe om u eraan te herinneren dat de deadline nadert. Een andere manier om georganiseerd te blijven, is door vaste tijden in te plannen om uw e-mails en berichten elke dag te bekijken. Nadat u de e-mails heeft gelezen, beantwoordt u belangrijke e-mails onmiddellijk en bergt u de rest op in categorieën die voor u logisch zijn, zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden. Lees verder voor meer tips, waaronder hoe u uw werkprestaties kunt evalueren!

Gebruik deze beoordeling als een manier om uw werkprestaties te verbeteren door u precies te laten zien
Gebruik deze beoordeling als een manier om uw werkprestaties te verbeteren door u precies te laten zien op welke gebieden uw leidinggevende denkt dat u moet werken.

U wilt misschien gewoon uzelf verbeteren, zodat u de best mogelijke werknemer kunt zijn, of u moet uw werkprestaties verbeteren voordat u uw baan verliest. U vraagt zich misschien af wat u kunt doen om uw productiviteit te verhogen en beter te worden in uw werk. U kunt uw werkprestaties verbeteren door vandaag verbeteringen aan te brengen, uw prestaties te evalueren en uw verbeteringen in de loop van de tijd bij te houden.

Methode 1 van 3: vandaag verbeteringen aanbrengen

 1. 1
  Wordt georganiseerd. Zijn waar je hoort te zijn, wanneer je daar hoort te zijn, met de materialen die je nodig hebt, is een groot deel van een goede werknemer zijn. Door uzelf te organiseren, kunt u veel helpen bij het verbeteren van uw werkprestaties.
  • Gebruik een kalender, agenda, planner of een ander systeem om vergaderingen en andere belangrijke datums bij te houden. Verwijs er vaak naar.
  • Gebruik containers, mappen, tussenschotten en andere organisatorische benodigdheden om uw bestanden, benodigdheden en andere materialen georganiseerd te houden.
 2. 2
  Verbeter uw tijdmanagementvaardigheden. Ontbrekende deadlines, te laat komen op vergaderingen of regelmatig te laat werken kan een negatieve invloed hebben op uw werkprestaties. Dus verbeter uw werkprestaties door te verbeteren hoe u uw tijd besteedt.
  • Gun uzelf elke dag voldoende tijd om op tijd aan het werk te gaan. Houd rekening met het verkeer, ongevallen, gas krijgen en andere dingen waardoor u te laat kunt komen.
  • Gebruik timers, waarschuwingen en alarmen om uzelf te herinneren aan tijdslimieten, deadlines en belangrijke aankomende evenementen.
  • Denk bij het voltooien van rapporten en andere resultaten na over de tijd die nodig is om ze af te ronden. Houd rekening met onderbrekingen en kleine problemen.
 3. 3
  Stel deadlines in. Door jezelf deadlines te geven om te halen, kun je je tijd beter beheren en organiseren. Verbeter dus uw werkprestaties door deadlines te creëren voor taken en deliverables.
  • Als de taak een echte deadline heeft, stel er dan een voor jezelf in die ongeveer een dag voor de echte deadline ligt.
  • Dit geeft u de tijd voor het geval er op het laatste moment wijzigingen of correcties nodig zijn.
  • Stel herinneringen en check-ins in voor de deadlines, zodat u op schema kunt blijven om ze te halen.
  Kunt u bepalen op welke gebieden u moet werken om uw werkprestaties te verbeteren
  Door eerlijk te zijn over hoe het met u gaat, kunt u bepalen op welke gebieden u moet werken om uw werkprestaties te verbeteren.
 4. 4
  Krijg controle over uw e-mails en berichten. Reageren op elk bericht zoals het komt, onderbreekt niet alleen uw werk, maar kan ook kostbare tijd in beslag nemen. Verbeter in plaats daarvan uw werkprestaties door uw berichten te ordenen en prioriteit te geven.
  • Plan specifieke tijden om uw e-mail en andere berichten te controleren. Reageer gedurende die tijd op urgente berichten en geef de andere prioriteit voor een latere reactie.
  • U kunt uw berichten bijvoorbeeld 's morgens vroeg, na de lunch en aan het einde van de dag controleren.
  • U kunt reageren op belangrijke e-mails wanneer u uw eerste controle uitvoert en op minder urgente berichten tijdens de lunch.
 5. 5
  Word een teamspeler. U kunt uw werkprestaties verbeteren als mensen het gevoel hebben dat ze op u kunnen vertrouwen en zich tot u kunnen verhouden. Het zal ervoor zorgen dat ze u en uw inspanningen om uw werkprestaties te verbeteren, zullen ondersteunen.
  • Vorm vriendschappen met mensen buiten uw directe omgeving. Vrienden hebben op verschillende afdelingen kan handig zijn.
  • Wees coöperatief en betrouwbaar wanneer u als onderdeel van een team of groep moet werken.
  TIP VAN EEN EXPERT

  Onze expert is het daarmee eens: Besteed tijd aan het leren kennen van de mensen met wie u werkt op persoonlijk niveau, wees geïnteresseerd in hen en help hen zoveel mogelijk. Het ontwikkelen van relaties met uw collega's kan een grote bijdrage leveren aan loopbaanontwikkeling en werkplezier. Het kan je zelfs helpen als je besluit dat je door wilt gaan naar een nieuwe baan.

 6. 6
  Leer actief luisteren. Aandacht besteden aan de details van instructies, aanwijzingen, updates, enz. Kan u helpen uw relaties op het werk en uw werkprestaties te verbeteren. Dus leer je te concentreren op het begrijpen en verwerken van wat er wordt gezegd.
  • Probeer tijdens bijeenkomsten en briefings om u op het onderwerp te concentreren.
  • Maak aantekeningen en stel vragen om er zeker van te zijn dat u alles begrijpt.
  • Verwijder indien mogelijk alle afleidingen, zodat u zich kunt concentreren op het luisteren. Knip elektronische apparaten af en geef de spreker uw volledige aandacht.
 7. 7
  Verbeter uw houding. Een snelle manier om uw werkprestaties te verbeteren, is door gewoon rechtop te gaan zitten. Sommige onderzoeken suggereren dat het verbeteren van uw houding terwijl u aan uw bureau zit, uw humeur en hartslag kan verbeteren.
  • Controleer om de paar minuten of je slungelig bent. Als dat zo is, ga dan rechtop zitten.
  • Verleng uw spin, ontspan uw schouders en houd uw hoofd rechtop.

Methode 2 van 3: uw werkprestaties evalueren

 1. 1
  Voer een eerlijke zelfevaluatie uit. Bekijk uw functieomschrijving en verantwoordelijkheden en beoordeel uw prestaties op elk gebied. Door eerlijk te zijn over hoe het met u gaat, kunt u bepalen op welke gebieden u moet werken om uw werkprestaties te verbeteren.
  • U kunt op elk gebied beoordelen of u 'verwachtingen overtreft', 'aan de verwachtingen voldoet' of 'verbetering nodig heeft'.
  • Maak een lijst met sterke en zwakke punten op elk gebied. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je goed bent in het schrijven van rapporten, maar dien ze niet op tijd in.
  TIP VAN EEN EXPERT

  Overweeg om een therapeut voor je te vragen. Een therapeut of loopbaancoach kan helpen bij het opstellen van een behandelplan om uw werkprestaties te verbeteren. De exacte stappen zijn afhankelijk van hoeveel persoonlijke aandacht je nodig hebt, maar ze kunnen je aanraden om eerst boeken te lezen en naar podcasts te luisteren over hoe je productiever kunt zijn. Als je nog meer begeleiding nodig hebt, kunnen ze je aanraden om een retraite of een seminarie te proberen.

  U kunt uw werkprestaties verbeteren door vandaag verbeteringen aan te brengen
  U kunt uw werkprestaties verbeteren door vandaag verbeteringen aan te brengen, uw prestaties te evalueren en uw verbeteringen in de loop van de tijd bij te houden.
 2. 2
  Vraag collega's om u te beoordelen. Een manier om een idee te krijgen van hoe u presteert op het werk, is door uw collega's te vragen. Hun perceptie van uw werk kan u een idee geven van welke gebieden u moet verbeteren en op welke gebieden u het goed doet.
  • Je zou ze kunnen vragen om een paar woorden op een plakbriefje te schrijven die je werkprestaties beschrijven en die voor dat doel in een envelop op je bureau te leggen.
  • Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Zou je hier een paar woorden over mijn werk willen schrijven en het in de envelop willen stoppen die buiten mijn hokje hangt?"
  • U kunt ook een korte, anonieme online enquête maken die ze kunnen invullen.
  • Als u zich er prettig bij voelt, kunt u persoonlijk om feedback vragen. Je zou kunnen zeggen: "Zou je me wat feedback willen geven over mijn werkprestaties?"
 3. 3
  Maak een evaluatie met uw supervisor. Dit is misschien wel de belangrijkste feedback die u kunt krijgen. Zo weet u hoe uw leidinggevende denkt dat u het doet en hoe zij denken dat u uw werkprestaties kunt verbeteren. Het geeft ook inzicht in wat je leidinggevende precies zoekt in een geweldige medewerker.
  • De meeste bedrijven hebben specifieke tijden van het jaar waarin ze werknemers evalueren. Neem contact op met uw supervisor om te zien wanneer uw volgende evaluatie moet plaatsvinden.
  • Je zou kunnen zeggen: "Hoe lang duurt het voordat ik word geëvalueerd nadat ik in dienst ben geweest?" Of: "Wanneer hebben we onze evaluaties?"
  • U kunt uw leidinggevende altijd om informele feedback vragen over uw werkprestaties of een specifieke taak of opdracht.
  • Je zou bijvoorbeeld je baas kunnen vragen: "Zou je het erg vinden om met me af te spreken over hoe ik het deed met dit laatste rapport?"
 4. 4
  Los een slechte prestatiebeoordeling op. Praat met uw leidinggevende over de beoordeling en welke implicaties deze kan hebben. Gebruik deze beoordeling als een manier om uw werkprestaties te verbeteren door u precies te laten zien op welke gebieden uw leidinggevende denkt dat u moet werken.
  • Vraag uw leidinggevende om specifieke voorbeelden van hoe u uw werkprestaties kunt verbeteren.
  • Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "In mijn recensie stond dat ik mijn leiderschapsvaardigheden moet verbeteren. Kun je me voorbeelden geven van hoe ik dit kan doen?"
  • Concentreer u op de laagste punten van uw recensie. Hoewel u zich in het algemeen wilt verbeteren, zijn dit de gebieden die cruciaal zijn voor het behoud van werkgelegenheid.
  • Als u bijvoorbeeld negatieve opmerkingen had over uw aanwezigheid, moet u eraan werken voordat u aan uw leiderschapsvaardigheden werkt.
 5. 5
  Stel een lijst op met uw sterke punten. Hoewel u misschien gefocust bent op uw verbeterpunten, kan het bekijken van uw sterke punten u helpen uw werkprestaties te verbeteren. Als je weet wat je sterke punten zijn, weet je welke interne middelen je hebt om je verbeteringen te ondersteunen.
  • Maak een lijst met sterke punten die u, uw collega's of uw leidinggevende in uw evaluaties hebben genoemd.
  • Benadruk de sterke punten die door meer dan één persoon of meer dan eens in het algemeen zijn genoemd.
  • U kunt bijvoorbeeld 'betrouwbaar' en 'betrouwbaar' schrijven en ook 'ijverig' schrijven en markeren omdat u en uw leidinggevende het hebben genoemd.
 6. 6
  Maak een lijst van uw verbeterpunten. U zult precies weten wat u moet doen om uw werkprestaties te verbeteren als u de feedback van uw evaluaties bekijkt. Zoek naar dingen waarvan u, uw collega's en leidinggevende denken dat u ze beter kunt doen.
  • Zoek naar trefwoorden in uw evaluaties, zoals: verbeteren, vergroten, versterken, uitbreiden of ontwikkelen.
  • Zoek naar terugkerende thema's in uw evaluaties, zoals op tijd zijn, uw feiten controleren of een teamspeler zijn.
  Of u moet uw werkprestaties verbeteren voordat u uw baan verliest
  U wilt misschien gewoon uzelf verbeteren, zodat u de best mogelijke werknemer kunt zijn, of u moet uw werkprestaties verbeteren voordat u uw baan verliest.
 7. 7
  Stel prestatiedoelen voor jezelf. Als je eenmaal weet op welke gebieden je moet verbeteren en welke sterke punten je hebt om de verbeteringen door te voeren, kun je doelen stellen. Het stellen van doelen helpt om uw verbeteringen in uw werkprestaties concreet te maken en u verantwoordelijk te houden.
  • Stel doelen die verband houden met het verhogen van uw productiviteit. U kunt bijvoorbeeld een doel stellen om vijf extra aanvragen per dag in te dienen.
  • Verdeel elk doel in uitvoerbare actiestappen. Als u bijvoorbeeld dagelijks vijf extra aanvragen wilt indienen, moet u deze mogelijk sneller indienen en beoordelen.
  TIP VAN EEN EXPERT

  Zoek naar projecten die passen bij uw sterke punten en interesses. Probeer om in de gaten te houden voor werkprojecten die u in staat om meer van wat je leuk vind en je bent van nature goed in. Bied vervolgens proactief aan om die projecten op zich te nemen of in die gebieden te werken. Dat zal je niet alleen helpen vooruit te komen in je baan, maar het zal je werk ook zinvoller maken.

Methode 3 van 3: uw verbeteringen ondersteunen

 1. 1
  Word actief. Sommige onderzoeken geven aan dat regelmatige lichaamsbeweging de productiviteit op het werk kan verhogen. Verbeter uw werkprestaties door een paar keer per week te sporten of iets actiefs te doen.
  • Maak een korte wandeling tijdens je lunchpauze of parkeer verder weg van de ingang zodat je elke ochtend een stukje verder van de auto moet lopen.
  • Ga naar een sportschool in de buurt van uw werk of gebruik het fitnesscentrum van uw bedrijf, als u er een heeft.
  • Doe 's ochtends voor het werk tien tot twintig minuten yoga of tai chi, of ga stevig joggen of zwemmen.
 2. 2
  Krijg genoeg slaap. Slaapgebrek kan van invloed zijn op uw concentratie, stemming, energie en op zijn beurt een negatief effect hebben op uw werkprestaties. Creëer een nachtelijke routine waarmee u voldoende rust krijgt.
  • Begin een uurtje van tevoren met de voorbereiding op bed. Doe dingen die je lichaam en geest kalmeren en ontspannen, zoals mediteren, lezen of yoga.
  • Vermijd cafeïne in het uur voordat u van plan bent om te gaan slapen. In plaats van koffie of cafeïnehoudende thee, ga je voor cafeïnevrij of een glas water.
  • Zet je telefoon op stil of schakel niet-essentiële meldingen uit tot de ochtend.
 3. 3
  Oefen mindfulness. De gewoonte om je alleen op de taak te concentreren en je met al je zintuigen op die taak te concentreren, kan je concentratie helpen verbeteren. Door uw concentratie te verbeteren, kunt u productiever worden en uw werkprestaties verbeteren.
  • Doe één ding tegelijk in plaats van te multitasken. Richt al je aandacht op dat ene ding.
  • Bijvoorbeeld, in plaats van uw e-mail te controleren terwijl u uw inventarisblad invult, concentreert u zich alleen op de inventaris.
  • Als je merkt dat je gedachten afdwalen of dat je aan het dagdromen bent, breng je gedachten dan voorzichtig terug naar de taak die voor je ligt.
  • Je zou tegen jezelf kunnen zeggen: "Ik begon na te denken over het spel. Laat me me concentreren op de inventaris."

Vragen en antwoorden

 • Op welke gebieden zijn er mogelijkheden om de prestaties te verbeteren?
  Typevaardigheden, communicatieve vaardigheden en vaardigheden voor het oplossen van conflicten zijn veel voorkomende antwoorden.

Comments (1)

 • chrisvanloon
  Het helpt veel. Bedankt, gids. En ik weet dat iedereen niet teleurgesteld zal raken door dit artikel. Veel succes!
Verwante artikelen
 1. Hoe leid je een team?
 2. Hoe genieten van werk?
 3. Hoe sluip je je kat naar het werk?
 4. Hoe kun je kleurentheorie oefenen?
 5. Hoe kantoorpolitiek vermijden?
 6. Hoe multi-tasking vermijden?
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail