Hoe de prijs per m2 berekenen voor huisschilderkunst?

Dan is de prijs per m2 voor het schilderen van uw huis ongeveer 1€
Als u bijvoorbeeld schat dat het in totaal ongeveer 2240€ kost om uw huis te schilderen, en de oppervlakte van uw huis is 2315 m2 (215,1 m2), dan is de prijs per m2 voor het schilderen van uw huis ongeveer 1€.

Een huis schilderen is een hele klus. Of u nu van plan bent om het zelf te doen of een professional inhuurt, het is een goed idee om de kosten van het schilderen van uw huis te schatten voordat u begint. Om de prijs per m2 van het schilderen van een huis te berekenen, moet u beginnen met het berekenen van de oppervlakte van de oppervlakken die u wilt schilderen. Je moet niet alleen rekening houden met de prijs van de verf, maar ook voor elk gebied, maar je moet ook rekening houden met de kosten van je gereedschap. Als u een professional binnenhaalt, zullen zij u zowel hun arbeid als voorraden in rekening brengen.

Methode 1 van 3: uw huis opmeten

 1. 1
  Vermenigvuldig de omtrek van het huis met de hoogte van de daklijn om de buitenkant te meten. Om het oppervlak van buitenmuren te berekenen, meet u de omtrek van het huis of de gecombineerde lengte van alle buitenmuren. Sluit veranda's of andere "aanhangsels" uit. Vermenigvuldig de omtrek met de hoogte van de daklijn, of de plek waar de bovenkant van een buitenmuur het dak raakt. Als uw huis gevels heeft (puntige delen van het dak), voegt u de helft van de hoogte van een verdieping toe aan de totale hoogte van de daklijn om een benadering te krijgen van het gebied inclusief gevels.
  • De meeste huizen hebben een hoogte van 9 meter (2,7 m) per verdieping. Voeg 4,5 meter (1,4 m) toe om rekening te houden met eventuele gevels.
  • Als uw huis bijvoorbeeld 24 meter (7,3 m) bij 35 meter (11 m) is en 2 verdiepingen hoog is, is de oppervlakte in m2 (24 + 24 + 35 + 35) x (9 + 9 + 4, 5) = 118 x 22,5 = 2655.

  Tip: doe geen moeite om het oppervlak van deuren of ramen van uw meting af te trekken. De extra verf die u op basis van deze berekening krijgt, kan worden gebruikt om zaken als veranda's, leuningen en raamkozijnen te bedekken.

 2. 2
  Vermenigvuldig de omtrek van een kamer met de plafondhoogte om het muuroppervlak te vinden. Om de kosten van het schilderen van een kamer te schatten, moet u het totale muuroppervlak van de kamer bepalen. Meet de omtrek van de kamer (de gecombineerde lengtes van alle kanten van de kamer) en vermenigvuldig deze met de hoogte van het plafond.
  • Als de omtrek van uw kamer bijvoorbeeld 55 meter (17 m) is en het plafond 10 meter (3,0 m) hoog, is het oppervlak van de muren 550 m2 (51 m2).
  • Als de kamer deuren en ramen heeft, meet dan het oppervlak van elk en trek het af van het muuroppervlak voor een nauwkeurigere schatting. Vermenigvuldig de lengte van elke deur of raam met de breedte om het gebied te vinden.
 3. 3
  Meet het oppervlak van de plafonds als u van plan bent ze te schilderen. Als je je plafonds gaat schilderen, moet je daar ook rekening mee houden. Meet de lengte van het plafond en vermenigvuldig deze met de breedte om de totale oppervlakte te krijgen.
  • Als het plafond bijvoorbeeld 12 meter (3,7 m) bij 10 meter (3,0 m) is, is het gebied 120 m2 (11 m2).
  Deel de totale kosten door de oppervlakte van uw huis om de prijs per m2 te schatten
  Deel de totale kosten door de oppervlakte van uw huis om de prijs per m2 te schatten.
 4. 4
  Meet alle deuren, ramen en sierlijsten die u wilt schilderen. Naast de muren en plafonds, wilt u misschien uw deuren en deurkozijnen schilderen, evenals andere sierlijsten, zoals plinten. Om de moeite te besparen om elk van deze afzonderlijk te meten, kunt u deze trucs gebruiken om een goede schatting te krijgen:
  • De meeste deuren zijn 21 m2 (2,0 m2), dus vermenigvuldig die oppervlakte gewoon met het aantal deuren dat u wilt schilderen.
  • Evenzo is het gemiddelde venster 15 m2 (1,4 m2). Hoewel je de ruiten niet gaat schilderen, moet de hoeveelheid verf die je nodig hebt om ze te bedekken ook ongeveer zijn hoeveel je nodig hebt om de kozijnen en deurkozijnen in een bepaalde kamer te bedekken.
  • Om de oppervlakte van uw plinten te schatten, berekent u de omtrek van de kamer en trekt u 3 meter (0,91 m) per deur af. Vermenigvuldig dat met de trimbreedte van uw plint (bijv. 0,5 meter (0,15 m).
 5. 5
  Herhaal dit proces met elke kamer om de totale oppervlakte te vinden. Om het totale vierkante oppervlak te bepalen dat u wilt bedekken, meet u alle oppervlakken die u door het hele huis wilt schilderen, inclusief muren, plafonds, deuren en sierlijsten. Tel de resultaten bij elkaar op.
  • Dit kan bijvoorbeeld een totale oppervlakte opleveren van 2350 m2 (218 m2).

Methode 2 van 3: uw doe-het-zelfkosten schatten

 1. 1
  Volg de regel van 1 gallon (3,8 L) verf per 400 m2 (37 m2). Hoewel de exacte dekking die u kunt verwachten, zal variëren afhankelijk van het soort verf dat u gebruikt en het oppervlak waarop u schildert, is dit een goede vuistregel. Verdeel het totale aantal m2 dat u moet schilderen door 400 om te bepalen hoeveel liter verf u nodig heeft.
  • U kunt bijvoorbeeld 850 m2 (79 m2) bedekken met 2,13 gallon (8,1 L) verf (of 3 gallon (11 L), naar boven afgerond op de dichtstbijzijnde gallon).
  • Voor kleinere oppervlakken kunt u de regel gebruiken dat 1 US quart (0,95 L) verf 100 m2 (9,3 m2) beslaat.
  • Als u meerdere verflagen nodig heeft, vermenigvuldigt u uw schatting met het aantal lagen dat u wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld 2 verflagen moet gebruiken in een gebied van 37 m2, hebt u 7,6 liter verf nodig.
 2. 2
  Maak een lijst van de individuele soorten en kleuren verf die u nodig heeft. Je zult je huis waarschijnlijk niet allemaal in één kleur schilderen, en verschillende oppervlakken hebben ook verschillende soorten verf nodig. Voordat u begint met budgetteren, moet u bepalen hoeveel verschillende soorten en kleuren verf u nodig heeft. Als u weet welke soorten verf u krijgt, kunt u uw kosten nauwkeuriger berekenen.
  • U kunt bijvoorbeeld matte verf op waterbasis gebruiken voor de meeste binnenmuren, maar gebruik glanzende, waterbestendige verf op oliebasis in uw badkamer en keuken.
  • Voor buitenoppervlakken, zoals uw gevelbeplating of uw terras, heeft u zware latexverven nodig die bestand zijn tegen de elementen. Zoek naar een gecombineerde verf en primer die op de meeste oppervlakken goed hecht.
  • U wilt waarschijnlijk ten minste één buitenverfkleur en ten minste één binnenverfkleur, plus ten minste één extra kleur voor de bekleding.
 3. 3
  Zoek de prijs op per 1 US gal (3,8 L) van de soorten verf die u wilt. De meeste verven kosten tussen 15€ en 52€ per 1 US gal (3,8 L). Doorloop de lijst met verven die u wilt en zoek de prijs voor elke verf op.

  Tip: een hoog prijskaartje of een indrukwekkende garantieclaim garandeert niet noodzakelijk de beste kwaliteit. Tests van Consumer Reports hebben uitgewezen dat verschillende van de meest duurzame buitenverven in het bereik van 22€-30€ liggen.

  Om de prijs per m2 van het schilderen van een huis te berekenen
  Om de prijs per m2 van het schilderen van een huis te berekenen, moet u beginnen met het berekenen van de oppervlakte van de oppervlakken die u wilt schilderen.
 4. 4
  Vermenigvuldig de prijs per 1 US gal (3,8 L) met de hoeveelheid verf die je nodig hebt. Om erachter te komen hoeveel u aan verf gaat uitgeven, kijkt u naar de hoeveelheid verf die u nodig heeft om elk oppervlak in uw huis te bedekken. Verdeel het op basis van het soort verf dat je nodig hebt voor elk oppervlak en vermenigvuldig de benodigde hoeveelheid verf met de prijs van de verf. Tel alle sommen bij elkaar op om de totale prijs te krijgen.
  • Als u bijvoorbeeld 3 gallon (11 L) satijnen interieurverf nodig heeft voor 26€ per 1 gallon (3,8 L), bedragen de kosten 78€
 5. 5
  Factor in de kosten van tekengereedschappen. Naast verf moet je ook betalen voor gereedschap, zoals kwasten, rollers, verfpannen en hangdoeken. Hoewel de totale kosten van benodigdheden variëren afhankelijk van de grootte van uw huis en hoe uitgebreid uw schilderwerk zal zijn, kunt u verwachten dat u minimaal 110€ betaalt.U heeft waarschijnlijk het volgende nodig:
  • Patching-pasta
  • Een 5-in-1 tool voor het afschrapen van verf, het verwijderen van spijkers en het verwijderen van oude kit en stopverf
  • Afplaktape voor het creëren van strakke randen en het beschermen van uw trim
  • Minimaal 2 verfborstels
  • Minstens 1 verfroller
  • Een verfrollerbak
  • Een verlengpaal voor de verfroller
  • Laat doeken vallen
  • Werkhandschoenen
  • Veiligheidsbril
  • Een trapladder
 6. 6
  Deel de totale kosten door de oppervlakte van uw huis om de prijs per m2 te schatten. Zodra u een schatting heeft gemaakt van hoeveel u zult uitgeven, deelt u dat aantal door het geschatte vierkante oppervlak van uw huis. Gebruik het totale oppervlak dat je hebt gemeten en geef een schatting van hoeveel verf je nodig hebt voor elk deel van het huis.
  • Als u bijvoorbeeld schat dat het in totaal ongeveer 2240€ kost om uw huis te schilderen, en de oppervlakte van uw huis is 2315 m2 (215,1 m2), dan is de prijs per m2 voor het schilderen van uw huis ongeveer 1 m2. €

Methode 3 van 3: de kosten voor een professionele baan berekenen

 1. 1
  Zoek de standaard prijsklassen voor schilderijen op voor de grootte van uw huis. Gebruik een ruwe schatting van de grootte van uw huis om een idee te krijgen van hoeveel een professionele verfbeurt zal kosten. Probeer online een zoekopdracht uit te voeren met termen als 'geschatte schilderkosten voor 2500 m2 interieur'. Houd er rekening mee dat binnenschilderwerk doorgaans duurder is dan buitenschilderwerk vanwege verschillen in het soort materiaal en de arbeid.
  • Bijvoorbeeld, volgens de Afbouw aannemers van Europa, kost tussen 2240€ en 3730€ tot buiten een 2500 sq ft (230 m verf 2) huis en tussen 2800€ en 5600€ het inwendige van een verf huis van dezelfde grootte.
  • Deze schattingen omvatten doorgaans zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten.

  Let op: je huis professioneel laten schilderen kost waarschijnlijk ongeveer 50-60% meer dan het zelf schilderen. Het bespaart u echter ook veel tijd en werk.

 2. 2
  Schrijf op hoeveel oppervlakken moeten worden geverfd en welke kleuren u wilt. Kijk niet alleen hoe groot uw huis is, maar bedenk ook hoe u het wilt laten schilderen. Houd rekening met details, zoals hoeveel kleuren verf u wilt, hoeveel deuren, raamkozijnen en andere sierelementen moeten worden geverfd en of u de plafonds ook wilt geverfd. Schrijf al deze details op, zodat u een meer exacte prijsopgave kunt krijgen van potentiële schilders.
  • Als u van plan bent de kleuren van oppervlakken drastisch te veranderen, heeft u mogelijk meerdere verflagen nodig om de gewenste kleur te krijgen.
  Om de prijs per m2 van een professionele verfbeurt te berekenen
  Om de prijs per m2 van een professionele verfbeurt te berekenen, kijkt u naar de totale kostenraming, inclusief materialen, arbeid en eventuele andere vergoedingen.
 3. 3
  Gebruik een verfkostencalculator om een meer gedetailleerde schatting te krijgen. Er zijn een aantal online schilderkostencalculators die u een nauwkeurigere schatting kunnen geven op basis van het vierkante oppervlak van uw huis, evenals factoren zoals het aantal kleuren dat u wilt gebruiken, de hoeveelheid detailwerk dat nodig is en waar u leven. Probeer een rekenmachine zoals degene die beschikbaar zijn op http://remodelingcalculator.org of op de Home Advisor-website.
  • U moet informatie verstrekken zoals de oppervlakte van uw huis in m2, hoeveel deuren en ramen moeten worden geverfd, hoeveel vloeren uw huis heeft, of u de lijstwerk en plafonds wilt geverfd en of het een verf is. baan voor een nieuwbouwwoning of een verbouwing op een oudere.
  • Deze rekenmachines zijn inclusief de kosten van materiaal en arbeid.
 4. 4
  Bel minimaal 3 lokale schilders voor prijsopgaven. Zodra u een idee van de standaard prijsklassen voor huis schilderen in uw omgeving, zal u een beter idee van de vraag of een potentiële schilder u is het aanbieden van een hebben een goede deal. Zoek naar aannemers bij u in de buurt en bel er een paar voor prijsopgaven. Vergelijk de schattingen die u ontvangt en kies de beste.
  • Vraag je vrienden en familie om aanbevelingen, of gebruik een crowd-sourced directory zoals Angie's List of Yelp om recensies te vinden van schilders bij jou in de buurt.
  • Idealiter zou u elke potentiële aannemer bij u thuis moeten laten komen, zodat zij de baan kunnen beoordelen en u een nauwkeurigere schatting kunnen geven.
  • Zorg ervoor dat u het vierkante gedeelte van uw huis opgeeft, evenals andere details, zoals hoeveel deuren en ramen er moeten worden geverfd en of ze oude verf moeten bedekken of verwijderen.
 5. 5
  Vraag potentiële schilders om een uitsplitsing van hun prijzen. De meeste professionele schilders zullen hun prijzen schatten op basis van een combinatie van factoren, waaronder de kosten van verf en andere materialen, evenals de arbeidskosten. Werk samen met uw schilder om een schatting te krijgen van hoeveel het zal kosten om uw huis te schilderen op basis van de hoeveelheid werk die ze moeten doen en de grootte van het gebied dat ze moeten bedekken.
  • Veel schilders rekenen ongeveer 15€, - per uur aan arbeidskosten. Arbeid omvat niet alleen de tijd die wordt besteed aan schilderen, maar ook de tijd die wordt besteed aan voorbereidend werk, zoals wassen met een hogedrukreiniger, oude verf wegschrapen of gebieden afplakken die u in een andere kleur wilt schilderen.
  • De totale kosten zullen waarschijnlijk ongeveer twee keer zo hoog zijn als de basiskosten van materialen en arbeid. Dit komt omdat uw schilder mogelijk ook de kosten moet dekken van zaken als marketing, verzekeringen, onderaannemers en andere uitgaven die niet direct verband houden met uw schilderwerk. Ze moeten die dingen in hun prijzen opnemen om winst te maken.
 6. 6
  Verdeel de totale kostenraming door de vierkante oppervlakte van uw huis. Om de prijs per m2 van een professionele verfbeurt te berekenen, kijkt u naar de totale kostenraming, inclusief materialen, arbeid en eventuele andere vergoedingen. Deel dit aantal door het geschatte oppervlak van uw huis.
  • Bijvoorbeeld, misschien heb je een schatting van 5040€ totaal voor het interieur en exterieur van uw 2500 sq ft (230 m ontvangen 2) naar huis. De geschatte prijs per m2 zou 2€ zijn

Vragen en antwoorden

 • Hoeveel zou het kosten om één voet op een muur te schilderen?
  Dat hangt af van een aantal factoren, waaronder de kosten van verf, hoeveel lagen u wilt aanbrengen en of u iemand anders ervoor betaalt.
 • Wat is een redelijke kostprijs voor het schilderen van een glasvezeldek (ongeveer 2000 m2) dat al is geverfd? Het heeft waarschijnlijk een primer nodig en moet mogelijk eerst worden geschuurd?
  Het is moeilijk om dat definitief te beantwoorden. Bereken de materiaalkosten en tel er vervolgens een uurtarief bij op (minimaal minimumloon voor uw regio).
 • Welke kosten per meter kan ik verwachten te betalen voor het schilderen van een kroonlijst van 13,30 cm die al is geprimed?
  Bereken de omtrek van de kamer, minus de breedte van eventuele deuren, en vermenigvuldig het resultaat met de hoogte van het profiel in voet. Deel het resulterende getal door 100 om erachter te komen hoeveel liter verf je nodig hebt. In een kamer van 16 x 12 meter met één deur zou je bijvoorbeeld naar ongeveer 23,19 m2 lijstwerk kijken, dat bedekt zou zijn met ongeveer een kwart liter verf. De kosten zijn afhankelijk van de prijs per liter verf die u kiest.
 • Hoe weet ik hoeveel liter verf ik nodig heb bij het schilderen van een gebouw?
  Over het algemeen is 1 gallon verf goed voor 400 m2. Bereken het totale oppervlak van alle oppervlakken die u moet bedekken en deel dat vervolgens door 400 om te bepalen hoeveel liter verf u nodig heeft. Bijvoorbeeld, 6,25 gallons verf moet 2500 m2 muur / plafond / trim bedekken.
 • Hoeveel kost het schilderen van een huis?
  Het hangt ervan af wat je aan het schilderen bent. Plafonds, muren en sierlijsten zouden vanaf 1,90€ per verdieping m2 tot 3€ per vierkant moeten kosten, voet allemaal afhankelijk van kroonlijst, stoelrails enz., Of u kunt berekenen hoeveel u per stuk sierlijst moet opladen en alle muren en plafonds en kosten van 0,60€ tot 0,70€ per muur en plafond m2.
 • Ik heb een kamer van 8 meter hoog en 10 meter breed. Wat is de vierkante oppervlakte?
  10' × 4 (muren) = 40. 40 × 8' (hoogte van muren) = 320 m2. 1 gallon zou moeten dekken.
 • Wat zou het kosten om alleen de buitenmuren te schilderen?
  Meet de omtrek van de muur. Trek het raam- en deuroppervlak af. Wat je nog over hebt, is het te schilderen bedrag. Neem het vierkante oppervlak van de muuroppervlakken x de prijs per vierkante voet.
 • Hoe weet ik wat ik moet vragen als ik slechts één kamer met één verflaag schilder?
  Er moet een minimumtarief in rekening worden gebracht voor elke klus die u doet. Voor een slaapkamer van gemiddelde grootte (130-150 m2), is mijn minimumtarief 190€
 • Hoeveel moet ik per m2 in rekening brengen voor een interieurverfbeurt?
  Tussen 1,90€-4€ m2, afhankelijk van welke items worden geverfd. Zaken als sierlijsten, deuren, sierlijsten en plafonds zijn meer werk en tijdrovend dan vlakke wanden.
Onbeantwoorde vragen
 • Wat is een eerlijke arbeidsprijs bij buitenschilderwerk?

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail