Hoe kan ik een slot opnieuw versleutelen?

Om een huisslot opnieuw te vergrendelen, verwijdert u de buitendeurknop door een draad in een klein gaatje in de deurknop te steken. Neem vervolgens de sluitcilinder uit de knop met behulp van een cilindervolger en verwijder de cilinderborgring zodat u de cilinderplug kunt verwijderen. Nu kunt u de oude borgpennen uit de cilinder dumpen, de nieuwe sleutel in de cilinder steken en de nieuwe pennen in hun sleuven steken. Zet tenslotte het slot weer in elkaar en plaats het terug. Scroll naar beneden om te zien hoe u een autoslot opnieuw kunt versleutelen!

Plugvolger) om de slotcilinder te verwijderen zodat u de borgpennen kunt vervangen
Sommige sets bevatten alleen borgpennen, terwijl andere speciaal gereedschap bevatten (cilindervolger, ringverwijderaar, plugvolger) om de slotcilinder te verwijderen zodat u de borgpennen kunt vervangen.

Meestal wilt u de sloten van uw huis of auto opnieuw sleutelen vanwege inbraak, diefstal of vandalisme. U kunt uw sloten ook opnieuw versleutelen als u uw sleutels verliest, als u vindt dat te veel anderen kopieën van uw sleutels hebben of als u het gemak wilt hebben om de voor- en achterdeuren van uw huis met dezelfde sleutel te kunnen vergrendelen en ontgrendelen. U kunt naar een slotenmaker gaan om uw sloten opnieuw te versleutelen of u kunt het zelf doen. Ga verder met stap 1 hieronder om te leren hoe u een slot op uw huis of uw auto opnieuw kunt vergrendelen.

Methode 1 van 2: Een huisslot opnieuw versleutelen

 1. 1
  Koop een rekeying-kit. Rekeying-kits, ook wel pinning-kits genoemd, zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en thuiscentra, maar ook online.
  • Kits zijn beschikbaar voor de meeste slotenmerken en zijn uitgerust voor meerdere sloten, maar werken vaak alleen voor sloten van hetzelfde merk.
  • Sommige sets bevatten alleen borgpennen, terwijl andere speciaal gereedschap bevatten (cilindervolger, ringverwijderaar, plugvolger) om de slotcilinder te verwijderen zodat u de borgpennen kunt vervangen.
  • U kunt extra pinnen bestellen als u meer sloten moet hersluiten dan waarvoor de set pinnen heeft. Als je oude sloten hebt die te verroest zijn om te bewaren, verwijder dan de pinnen en bewaar ze voordat je het slot weggooit.
 2. 2
  Verwijder de buitendeurknop of het slotvlak. Deurknoppen worden op hun plaats gehouden met een clip die toegankelijk is door een draad in een klein gaatje te steken. Uw rekeying-set kan voor dit doel een draadgereedschap bevatten, of u kunt een paperclip losmaken en erin steken.
 3. 3
  Verwijder de slotcilinder. Gebruik een cilindervolger (een kleine koperen buis), duw de cilinder door het geheel om de huls te verwijderen en verwijder vervolgens de cilinder.
  Om een huisslot opnieuw te vergrendelen
  Om een huisslot opnieuw te vergrendelen, verwijdert u de buitendeurknop door een draad in een klein gaatje in de deurknop te steken.
 4. 4
  Verwijder de borgring van de cilinder. Gebruik een sleutelachtige ringverwijderaar om de borgring van de slotcilinder te verwijderen. Leg de borgring ergens waar je hem later terugvindt bij het weer in elkaar zetten van het slot.
 5. 5
  Verwijder de cilinderplug. Steek de sleutel van het huidige slot in de cilinder en draai eraan om de bovenste en onderste borgpennen te scheiden. Duw de plugvolger door de cilinder, gebruik constante druk om de plug te verwijderen.
  • Door een constante druk te houden, blijven de bovenste borgpennen en hun borgveren op hun plaats wanneer u de cilinderplug verwijdert. Mocht je de veren eruit laten vallen, dan kun je ze nog steeds oppakken en terugplaatsen, maar je hebt een pincet nodig om de veren en pinnen terug te plaatsen.
 6. 6
  Verwijder de oude onderste borgpennen. De onderste borgpennen zijn ruwweg kogelvormig, waarbij de puntige uiteinden de sleutel raken, en van verschillende lengtes.
 7. 7
  Steek de nieuwe slotsleutel in de cilinder. Dit duwt de veren uit de weg en dient als gedeeltelijke geleiding voor de nieuwe borgpennen.
 8. 8
  Steek de nieuwe pinnen in het slot. De nieuwe pinnen moeten een kleurcode hebben of numeriek zijn gecodeerd om overeen te komen met een kaart die aangeeft welke pin waar in het slot gaat. U hebt een pincet of een kleine punttang nodig om de pinnen vast te pakken en in te brengen. De nieuwe pinnen moeten uitgelijnd zijn met de sleutel wanneer deze in het slot wordt gestoken.
  • Als de pinnen niet zijn gecodeerd, moet u met vallen en opstaan de sleutel inbrengen en terugtrekken om er zeker van te zijn dat deze in het slot past met de nieuwe pinnen geïnstalleerd.
  Steek de sleutel van het huidige slot in de cilinder
  Steek de sleutel van het huidige slot in de cilinder en draai eraan om de bovenste en onderste borgpennen te scheiden.
 9. 9
  Zet het slot weer in elkaar. Vervang de cilinderkern en vasthoudring, plaats de cilinder de deurknop of sluis vlak en sluit aan de deur. Test het opnieuw versleutelde slot om er zeker van te zijn dat het wordt vergrendeld en ontgrendeld met de nieuwe sleutel.

Methode 2 van 2: Een autoslot opnieuw versleutelen

 1. 1
  Verwijder het slot van de auto. De exacte methode hangt af van het voertuig en of het slot een deur, koffer- of contactslot is. Mogelijk hebt u speciale apparatuur nodig om het slot te verwijderen.
 2. 2
  Verwijder de binnenste vergrendelingsbeker. Verwijder de eindnok en de binnenveer en steek dan een sleutel in de slotcilinder om de pinnen weg te duwen van de cilinderwanden. U zou dan de droogtrommel vanaf de achterkant naar buiten moeten kunnen duwen.
  • De sleutel hoeft niet de sleutel te zijn die normaal bij het slot wordt gebruikt.
 3. 3
  Vervang de pinnen. Vervangende tuimelpennen worden in sets geleverd. Elke pin heeft een andere lengte en kan worden gelabeld met een nummer. Plaats de nieuwe pinnen in plaats van de oude pinnen en zorg ervoor dat de nieuwe pinnen niet verder uitsteken dan de bovenkant van de droogtrommel.
  • Als u meer dan één autoslot opnieuw sleutelt, zorg er dan voor dat u de nieuwe pinnen in dezelfde volgorde in elk slot plaatst, zodat u dezelfde sleutel met alle sleutels kunt gebruiken.
 4. 4
  Steek de beker in het slot en test hem. Hoewel ze vervangen zijn, kunnen de nieuwe pinnen te versleten zijn om te werken. Het slot moet soepel draaien met de sleutel die wordt gebruikt om het te vergrendelen en ontgrendelen.
  Hun borgveren op hun plaats wanneer u de cilinderplug verwijdert
  Door een constante druk te houden, blijven de bovenste borgpennen en hun borgveren op hun plaats wanneer u de cilinderplug verwijdert.
 5. 5
  Vervang het slot in de auto. Misschien wilt u de sleutel nog een keer testen om er zeker van te zijn dat deze werkt.

Tips

 • Om te voorkomen dat u veren en bovenste pinnen kwijtraakt als ze er per ongeluk uit vallen, werkt u over een contrastrijk oppervlak of boven een kom of schaal die de vergrendelingscomponenten opvangt als ze eruit vallen.
 • Misschien wilt u het slot licht smeren wanneer u de pinnen vervangt, omdat dit de wrijving vermindert, oxidatie vermindert en ervoor zorgt dat het slot langer meegaat.
 • Het opnieuw sleutelen van de sloten om een hoofdsleutel te hebben, is niet goed voor de veiligheid, omdat verschillende sleutels dezelfde deur openen. Sluit in plaats daarvan alle sloten voor een eenheid opnieuw in om dezelfde sleutel te hebben en houd voor elke eenheid 1 andere sleutel.

Dingen die je nodig hebt

 • Kit / set borgpennen opnieuw sleutelen of vastzetten
 • Cilindervolger (kan in kit zitten)
 • Ringverwijderaar (kan in de set zitten)
 • Plugvolger (kan in kit zitten)
 • Schroevendraaier
 • Pincet of punttang

Vragen en antwoorden

 • In de inleiding vermeldt u dat u de sleutel wellicht opnieuw wilt intoetsen als u uw sleutels bent kwijtgeraakt. Hoe verwijder je de cilinderplug zonder de sleutel?
  Als de deur open is, zijn de schroeven meestal toegankelijk. Dus draai het slot los en demonteer het om de cilinder te vervangen. Als de deur is vergrendeld, moet u deze eerst openen, het beste kunt u dit doen door een slotenmaker. Als je de vaardigheid hebt, kun je het slot ook openen. Eenmaal geopend, schroeft u het slot los.
 • Kan ik dit nog steeds doen als ik de originele sleutel niet heb?
  Ja, je moet gewoon uitzoeken welke pinnen waar naartoe gaan. Soms moet u misschien een paar speldjes neerleggen om het te laten werken. De sleutel (geen bedoelde woordspeling) is om alle pinnen door te spoelen wanneer u uw sleutel in het gat steekt.
 • Kan het nog steeds worden gedaan als ik geen re-keying-kit heb?
  De re-keying-kit wordt geleverd met nieuwe onderste pinnen van verschillende grootte die passen bij een nieuwe sleutel. Zonder een re-keying-kit zou uw enige optie zijn om de bestaande pinnen opnieuw te rangschikken. U zou dan een nieuwe sleutel moeten indienen.
 • Als u de bovenste pinnen laat vallen en ze moet vervangen, hebben ze dan allemaal dezelfde maat?
  Bij het opnieuw versleutelen van een pin-tumbler-slot, ja, meestal zijn de bovenste pinnen allemaal even groot. Als een slotenmaker het slot eerder had vernieuwd, zullen ze soms kortere bovenste pinnen matchen met langere onderste pinnen. Dit is vooral het geval als het slot deel uitmaakt van een gevestigd hoofdsleutelsysteem. Als dit het geval is, MOET u toppennen van verschillende afmetingen gebruiken om rekening te houden met extra ruimte die wordt ingenomen door hoofdpennen in elk cilindergat. Het is vermeldenswaard dat, hoewel bij een slot zonder hoofdsleutels de bovenste pinnen over het algemeen dezelfde maat hebben, de juiste maat belangrijk is. Het is beter om iets te kort te gaan dan te lang.
 • Hoe vervang ik een verloren sleutel voor een bestaand slot?
  U kunt het slot zelf kiezen en het vervolgens opnieuw versleutelen, of u kunt het door een slotenmaker laten doen.
 • Kan ik gewoon de pinnen eruit halen en het slot weer in elkaar zetten om het nachtslot nog steeds binnenin te laten werken, maar de sleutel werkt niet?
  Als je de pinnen eruit haalt, kan het slot met alles worden gedraaid, zoals een platte schroevendraaier, elke passende sleutel of zelfs een vingernagel. Als u de sleutelzijde van de nachtschoot wilt uitschakelen, wilt u iets in ten minste één van de gaten voor de pinnen steken om de droogtrommel op zijn plaats te vergrendelen. Koperen pinnen zoals die worden gebruikt bij het maken van messen om een weegschaal aan het handvat te bevestigen, kunnen werken, u hoeft alleen maar te meten. Dit werkt alleen als u het slot weer in elkaar kunt krijgen zonder de droogtrommel te draaien.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail