Hoe maak je een succesvolle eerste date in de bioscoop (jongens)?

Naar de film gaan is een geweldig idee voor een eerste date, en je kunt ervoor zorgen dat jullie allebei plezier hebben door vooruit te plannen. Praat voordat je naar het theater gaat met je date en zoek een film die jullie allebei leuk zullen vinden. Vraag ze naar het soort films dat ze leuk vinden en denk na over waar jullie smaken elkaar overlappen. Naast het kiezen van een goede film, kleed je je voor de gelegenheid door iets gekleed en toch casual te dragen. Een button-down overhemd met jeans ziet er bijvoorbeeld indrukwekkend uit en is toch comfortabel. Om te voorkomen dat je te laat komt, probeer je vroeg genoeg naar het theater te vertrekken, zodat je 15 tot 20 minuten hebt voordat de film begint. Op die manier kun je je tickets en wat snacks krijgen terwijl je nog wat tijd hebt om te kletsen voor de showtime. Lees verder voor meer tips, zoals het afronden van de date!

Het mooie van een filmdate is dat je na de date al iets hebt om over te praten
Het mooie van een filmdate is dat je na de date al iets hebt om over te praten.

Een film kan een geweldig idee zijn voor een eerste date, omdat je aan het begin en het einde van de avond iets te bespreken hebt. Plan de datum zorgvuldig, kom op tijd en let tijdens de hele date op de lichaamstaal van je date. Knuffelen en hand vasthouden tijdens de film kan een goed idee zijn als je date ervoor openstaat. Bied aan het einde van de avond aan om je date naar huis te brengen en vraag of ze geïnteresseerd zijn in een kus.

Deel 1 van 3: zich klaarmaken voor de date

 1. 1
  Vraag iemand uit. Mensen stellen het op prijs als je duidelijk en beknopt bent over het uitvragen van hen. Je kunt een sms sturen met iets als: "Kan ik je een keer mee naar de film nemen?" Je kunt ook bellen en iets zeggen als: "Ik vroeg me af of je een film met me wilde zien."
  • Maak ook een duidelijk plan. Stel een specifieke dag van de week, tijd en plaats voor om af te spreken. U kunt bijvoorbeeld afspreken om op vrijdag rond zes uur af te spreken in een bepaald theater in de binnenstad.
 2. 2
  Kies een goede outfit. Een filmdate is meer casual, maar dat betekent niet dat je je niet goed moet kleden. Kies voor iets chics en toch casual. Een button-down shirt met jeans werkt bijvoorbeeld goed in plaats van jeans te combineren met een t-shirt.
  • Besteed niet te veel aandacht aan het aankleden om je date te plezieren. Als je je prettig voelt in je kleding, straal je meer zelfvertrouwen uit op een eerste date.
 3. 3
  Pak wat geld. De kwestie van wie wat betaalt op een date kan ingewikkeld worden. Soms geven mensen er de voorkeur aan om cheques op een eerste date te splitsen. Daarom is het een goed idee om wat contant geld mee te nemen voor het geval een plaats een cheque niet met kaarten kan splitsen.
  • Krijg verschillende rekeningen. Als je alleen met twintigers komt opdagen, kan het splitsen van cheques een beetje lastig worden. Zorg ervoor dat je ook enkele vijven, enen en tienen hebt.
  Maar dat betekent niet dat je je niet goed moet kleden
  Een filmdate is meer casual, maar dat betekent niet dat je je niet goed moet kleden.
 4. 4
  Bepaal samen de film. Hoewel je misschien geneigd bent om tegemoet te komen aan de smaak van je date, kan je date zich ongemakkelijk voelen als ze het gevoel hebben dat ze je naar een film slepen die je niet wilt zien. Bedenk een film die jullie samen willen zien. Vraag je date naar het soort films dat ze leuk vinden en kies ook iets dat bij jouw smaak past.
  • Misschien delen jullie bijvoorbeeld allebei een soortgelijk gevoel voor humor. Overweeg om naar een komedie te gaan.

Deel 2 van 3: genieten van de avond

 1. 1
  Doe iets samen voor de film. Direct naar een film gaan op een eerste date kan lastig zijn. Je wilt wat tijd om te praten en je op je gemak te voelen met elkaar voordat je in stilte in een theater gaat zitten. Plan een snelle kop koffie of een drankje voor de film.
  • Zoek een plek in de buurt van het theater, zodat je niet het risico loopt te laat te komen voor een film.
 2. 2
  Kom op tijd naar het theater. Sommige mensen houden er echt niet van om te laat te komen voor films. Houd de tijd bij om te voorkomen dat je je date irriteert met te laat komen. Zorg ervoor dat jij en je date naar het theater gaan, zodat je genoeg tijd hebt om kaartjes en snacks te pakken en een goede stoel te bemachtigen.
  • Streef ernaar om ongeveer 15-20 minuten voordat de film begint in het theater te zijn.
  • U kunt ook proberen online kaartjes te kopen om wachtrijen bij het theater te vermijden. Sommige mensen vinden het leuk om zo vroeg mogelijk plaats te nemen, zodat ze geen trailers hoeven te missen.
 3. 3
  Bied aan om het kaartje te betalen. Als je de date hebt geïnitieerd, is het aanbieden om te betalen een aardig gebaar. Sommige mensen vinden het echter ongemakkelijk dat hun date voor hen betaalt. Hoewel je kunt aanbieden om voor de tickets te betalen, moet je het niet pushen als je date liever voor hun eigen stoel betaalt.
  • Zeg bijvoorbeeld iets als: "Ik kan je kaartje krijgen als je wilt."
 4. 4
  Koop tussendoortjes. Popcorn is een goede optie, omdat je de kom kunt delen en contact kunt maken door je vingers samen te poetsen. U wilt ook voedsel vermijden dat u een slechte adem geeft. Chocolade met muntsmaak is over het algemeen een goede keuze voor een filmavond.
  • Kernels kunnen soms vast komen te zitten in je tanden, waardoor kussen onhandig wordt. Neem wat floss mee en ren naar de badkamer om het te gebruiken als je korrels in je tanden krijgt.
  Let tijdens de hele date op de lichaamstaal van je date
  Plan de datum zorgvuldig, kom op tijd en let tijdens de hele date op de lichaamstaal van je date.
 5. 5
  Probeer de hand vast te houden. Let op de lichaamstaal van je date. Als ze naar je toe lijken te leunen en hun hand op de gedeelde armleuning leggen, kan dit een indicatie zijn dat ze tijdens de film openstaan om elkaars hand vast te houden.
  • Als ze hun hand weghalen, ga er dan niet achteraan.
  DESKUNDIGE TIP

  Deskundige waarschuwing: wees niet te handig. Als je op een date bent, wil je niet te agressief zijn met je aanrakingen. U kunt beginnen met kleine aanrakingen op plaatsen zoals de elleboog, de hand en de onderrug. Als ze daar ontvankelijk voor zijn, kun je later dieper op de details ingaan, maar je wilt respectvol zijn.

 6. 6
  Beslis of je tijdens de film wilt praten. Sommige mensen houden ervan om tijdens een film terloops te fluisteren, terwijl anderen liever zwijgen. Om de voorkeuren van je date te peilen, laat ze het voortouw nemen als het gaat om praten. Als ze beginnen te fluisteren, voel je dan vrij om mee te doen.
  • Zorg ervoor dat je je stem laag houdt. Je wilt het niet ongemakkelijk maken door andere filmgasten te irriteren.
  • Vermijd echter sms'en, omdat dit over het algemeen als onbeleefd wordt beschouwd.

Deel 3 van 3: de datum afronden

 1. 1
  Hang na de film rond. Het is een goed idee om na de film wat rond te hangen om een kans te hebben om te kletsen. Voor een kopje koffie of een drankje kunt u terecht in een nabijgelegen etablissement. Het mooie van een filmdate is dat je na de date al iets hebt om over te praten.
  • Let echter wel op je date. Als je date fysiek afstand van je lijkt te nemen en zegt dat je naar huis moet, zet hem dan niet onder druk om daarna uit te gaan.
 2. 2
  Loop je date naar huis. Het kan een aardig gebaar zijn om aan te bieden om je date naar huis te brengen of hen op zijn minst naar hun auto te begeleiden. Als ze een taxi nemen, bied dan aan te wachten tot hun rit hen ophaalt.
 3. 3
  Beslis of je welterusten wilt kussen. Let op de lichaamstaal van je date. Als je date aan het eind van de avond naar je toe lijkt te leunen, of als ze je een warme knuffel geven, kun je vragen om ze op de lippen of op de wang te kussen voordat ze vertrekken.
  • Als je echter nog niet klaar bent om te zoenen, voel je dan niet verplicht. Je kunt de date afsluiten met een knuffel.
  Naar de film gaan is een geweldig idee voor een eerste date
  Naar de film gaan is een geweldig idee voor een eerste date, en je kunt ervoor zorgen dat jullie allebei plezier hebben door vooruit te plannen.
 4. 4
  Zeg vaarwel. Als je een geweldige tijd hebt gehad, laat het je date dan weten. Bedenk of je genoten hebt van de gesprekken die je voor en na de film had en of je je aangetrokken voelt tot de persoon. Als dat zo is, neem dan een enthousiast afscheid en laat weten dat je ze graag nog een keer wilt zien.
  • Zeg iets als: "Ik heb een geweldige tijd gehad, Jamie. Het is erg leuk om met je om te gaan."
  • Als je date enthousiast reageert, laat hem dan weten dat je openstaat om hem weer te zien. Zeg iets als: "Ik zou je heel graag snel weer willen zien. Laat het me weten als je vrij bent."
 5. 5
  Vervolg met een tekst. Volg binnen een paar dagen een sms met iets als: "Ik heb echt een geweldige tijd met je gehad. Laat het me weten als je weer bij elkaar wilt komen." Dit laat je date weten dat je oprecht was over het opnieuw willen rondhangen.

Comments (7)

 • pverhoeven
  Het hielp omdat ik een filmafspraak had die om de een of andere reden niet zo goed ging als ik had gehoopt. Blijkt dat ik meestal alles goed deed. Datums zijn moeilijk, dus ga niet op jezelf.
 • isabelwatson
  Lijkt me een heel goed advies, ik zal morgenavond weten of het geholpen heeft.
 • lednermatt
  Ik denk dat deze erg nuttig zijn omdat ik op een eerste date met mijn vriendin ga.
 • xhegmann
  Dit was super handig, aangezien ik erg nerveus ben over mijn aanstaande date. Deze gids kalmeerde me volledig en zette me aan het denken. Bedankt jongens!
 • tsmits
  Ik ben 17 en ging op date met een geweldige meid naar de film. Dit artikel heeft me zo goed geholpen! Dank u.
 • shanie60
  Het heeft eigenlijk veel geholpen. Ik ben jong en heb dit veel gehoord, maar ik zou meer praten over wat te doen en niet zozeer over de film, want als je erover nadenkt, wil ze hoogstwaarschijnlijk met haar vriend praten en niet zozeer over de film.
 • demircikyano
  Ik stond op het punt alles te doen wat dit me vertelde niet te doen, dus dat is iets.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail