Hoe schakel ik van de 1e naar de 2e versnelling in een auto met standaardtransmissie?

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u van de eerste naar de tweede versnelling schakelt in een auto
In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u van de eerste naar de tweede versnelling schakelt in een auto met een standaardtransmissie.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u van de eerste naar de tweede versnelling schakelt in een auto met een standaardtransmissie. U moet weten hoe u in de eerste versnelling moet schakelen voordat u verder leest.

Stappen

 1. 1
  Luister naar de verandering in de motorgeluiden van uw auto die u laten weten dat hij "harder werkt ". Een hoger zoemend geluid is een teken. (Let op de aflezing van het toerental op dat punt, en u zult een idee krijgen wanneer u in deze auto moet schakelen. De meeste auto's moeten worden geschakeld wanneer ze 3000-3500 toeren per minuut halen).
 2. 2
  Til uw rechtervoet helemaal van de pedalen - trap niet op het gaspedaal of het rempedaal.
 3. 3
  Druk het koppelingspedaal snel helemaal in tot op de vloer of totdat u voelt dat het loskomt.
 4. 4
  Trek de schakelhendel soepel en recht achteruit van de 1e naar de 2e versnelling.
 5. 5
  Laat de koppeling soepel los en blijf licht op het gaspedaal drukken. Wees niet hard met beide pedalen - de rit zal schokkerig zijn en u zou de aandrijflijn te zwaar kunnen belasten.

Tips

 • Oefen, oefen, oefen totdat je spiergeheugen weet wat je moet doen en je denkende brein er niet elke keer doorheen hoeft te werken.
 • Begin met oefenen op een vlakke parkeerplaats, zorg ervoor dat de parkeerrem is aangetrokken, zonder de auto zelfs maar te starten, maar zorg ervoor dat u comfortabel de versnellingspook beweegt.
 • Als de stoel en het stuur verstelbaar zijn (hoogstwaarschijnlijk niet in een klassieke auto, maar zeker in een moderne auto), stel dan zo af dat het indrukken van de koppeling comfortabel is. Sommige kleine auto's hebben lange koppelingen, waardoor het voor grotere bestuurders moeilijk is om gemakkelijk te koppelen.
 • Oefen later op heuvels in buurten voordat u heuvels in het verkeer probeert. Zorg ervoor dat er geen auto's achter je rijden en probeer te starten zonder meer dan een paar centimeter achteruit te rollen
Wanneer u de versnelling naar de tweede versnelling schakelt
Wanneer u de versnelling naar de tweede versnelling schakelt en de koppeling loslaat, wordt de transmissie weer op de motor ingeschakeld.

Waarschuwingen

 • Schakel de koppeling NIET "een klein beetje" uit terwijl u beslist wanneer u moet schakelen. Dit wordt "rijden op de koppeling" genoemd en het zal tot dure reparaties leiden.
 • Rijd pas in het verkeer als u zich volledig op uw gemak voelt bij het schakelen in uw auto - zo comfortabel dat u tijdens het rijden lichtjes met een passagier kunt praten. U moet zich kunnen concentreren op het vermijden van gevaren en het gehoorzamen aan verkeerswetten wanneer u onderweg bent, niet op hoe u uw auto moet laten rijden.
 • Oefen waar je niets gaat raken en vermijd de gebouwen.
 • Neem een mobiele telefoon - en indien mogelijk een ervaren chauffeur - voor het geval dat. Rijd en praat er echter niet over!

Vragen en antwoorden

 • Wat gebeurt er met de motor bij het schakelen naar versnelling twee?
  Wanneer u op de koppeling drukt om te schakelen, wordt de transmissie losgekoppeld van de motor en zal het motortoerental langzaam dalen. Uiteindelijk zal de motor na verloop van tijd een stationair toerental bereiken als u de koppeling ingedrukt houdt. Wanneer u de versnelling naar de tweede versnelling schakelt en de koppeling loslaat, wordt de transmissie weer op de motor ingeschakeld.
 • Als we de 2e versnelling schakelen met een laag koppel en een hoge snelheid, wat gebeurt er dan?
  U verliest eenvoudigweg de acceleratie, maar deze situatie kan ook uw transmissie beschadigen.
 • Hoe schakel ik van de tweede naar de derde versnelling?
  Trap het koppelingspedaal in, schakel de versnellingspook naar de derde positie en laat de koppeling langzaam los, waarbij u het toerental aanhoudt.
 • Kan ik een auto vanaf versnelling 2 met een hoog toerental verplaatsen?
  Ja, laat de koppeling gewoon langzaam los en houd een beetje hoog toerental aan.
 • Kan ik van de eerste versnelling naar de derde versnelling schakelen als ik de tweede versnelling oversla?
  Ja, het wordt aanbevolen dat u in een moderne handgeschakelde versnellingsbak versnellingen kunt overslaan bij het omhoog of omlaag gaan. Bij het accelereren kunt u bijvoorbeeld desgewenst van de eerste naar de derde schakelen, hoewel de derde versnelling door lage motortoerentallen zwaar kan werken.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail