Hoe krassen van een auto verwijderen?

Om een kras op het oppervlak van uw auto te verwijderen, kunt u een tandpasta zonder gel gebruiken. Smeer eerst met een doek een dikke laag tandpasta over de kras. Gebruik vervolgens een schone tandenborstel om de tandpasta in de kras te werken. Als je het gebied grondig hebt geborsteld, spoel je de tandpasta af en de kras zou weg moeten zijn. Probeer voor diepere krassen schuurpapier. Schuur eerst het bekraste gebied met schuurpapier met korrel 2000 tot het oppervlak van uw auto ruw aanvoelt. Spoel vervolgens het gebied af en veeg het droog met een doek. Spuit vervolgens het gebied dat u hebt geschuurd met auto-bodyprimer en laat het 20 tot 30 minuten drogen. Zodra het droog is, spuit u het gebied in met carrosserieverf die overeenkomt met de kleur van uw auto. Verzegel tot slot de lak met was of poetsmiddel. Als niets anders werkt, probeer dan een autokrasverwijderingsset te gebruiken. Lees verder voor meer informatie over het gebruik van elk van deze methoden!

Een krasverwijderingsproduct gebruiken voor kleine krassen
U kunt krassen op het oppervlak polijsten met tandpasta, een krasverwijderingsproduct gebruiken voor kleine krassen, of het gebied schuren en opnieuw schilderen als de kras diep is.

Krassen in autolak kunnen verschillende oorzaken hebben. Auto-ongelukken, vandalisme, slecht parkeren en andere ongelukjes op de parkeerplaats zijn allemaal veelvoorkomende oorzaken voor een kras of 2 op uw perfecte verfbeurt. Hoewel krassen afbreuk doen aan het uiterlijk van uw auto, kan het duur zijn om een carrosseriebedrijf te betalen voor een nieuwe laklaag of zelfs een kleine reparatie. U kunt krassen op het oppervlak polijsten met tandpasta, een krasverwijderingsproduct gebruiken voor kleine krassen, of het gebied schuren en opnieuw schilderen als de kras diep is.

Methode 1 van 3: tandpasta gebruiken voor oppervlaktekrassen

 1. 1
  Ga met een vingernagel over de krassen om te zien of ze oppervlakkig of diep zijn. Als je vingernagel niet aan de krassen blijft zitten, dan zitten ze aan de oppervlakte en is het misschien een goede optie om tandpasta te gebruiken. Als je nagel er toch aan blijft haken, dan zijn ze dieper en moet je een professioneel krasverwijderingsproduct gebruiken.
 2. 2
  Was en droog het bekraste gebied. Voordat u tandpasta op de krassen aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat het gebied erg schoon is. Door vuil en puin in het bekraste gebied te wrijven, worden de krassen erger.
  • U kunt uw auto naar een wasstraat brengen of zelf wassen.
  • Om je auto zelf te wassen, spuit je hem met een slang om hem helemaal nat te maken en het grootste deel van het vuil en puin te verwijderen. Gebruik vervolgens een grote spons of autowasborstel om zeep voor voertuigen op uw auto aan te brengen. Werk de zeep in alle oppervlakken van uw auto en gebruik vervolgens de slang om het af te spuiten. Droog uw auto af met een schone, droge handdoek.
 3. 3
  Breng een kwart hoeveelheid tandpasta aan op een vochtige microvezeldoek. Maak de microvezelhanddoek nat genoeg zodat deze net vochtig is. Breng vervolgens een kwart van de tandpasta aan op de handdoek, of iets meer of minder, afhankelijk van de grootte van de kras.
  • Whitening tandpasta werkt het beste, maar je kunt proberen de krassen te verwijderen met elke tandpasta die je bij de hand hebt.
  • U moet de tandpasta aanbrengen met een zachte, schone microvezeldoek om ervoor te zorgen dat wrijven in de tandpasta niet meer schade aanricht.
 4. 4
  Wrijf de tandpasta in het bekraste gebied met een cirkelvormige beweging. Duw de microvezeldoek naar beneden en beweeg deze in kleine cirkels om de krassen weg te poetsen. Doe dit totdat de tandpasta goed verdeeld is over het oppervlak.
  • U moet wat druk uitoefenen terwijl u de tandpasta aanbrengt, maar niet te veel.
  Hoe kan ik krassen van een autobumper verwijderen
  Hoe kan ik krassen van een autobumper verwijderen?
 5. 5
  Spoel eventuele overtollige tandpasta af. Nadat u klaar bent met het wegpoetsen van de krassen, spoelt u het gebied grondig af om de overtollige tandpasta te verwijderen. Spuit uw auto met een slang en droog het gebied vervolgens af met een microvezeldoek.
  • U kunt de overtollige tandpasta ook wegvegen met een natte microvezeldoek.
 6. 6
  Herhaal het proces nog maximaal 2 keer. Mogelijk moet u meer dan één keer aanbrengen om oppervlaktekrassen te verwijderen met tandpasta. Controleer het gebied om te zien of de krassen nog steeds zichtbaar zijn en herhaal het proces indien nodig nog 1 of 2 keer.
  • Zorg ervoor dat u niet meer dan 3 applicaties doet, anders kunt u de blanke lak van de autolak beschadigen.

Methode 2 van 3: een product voor het verwijderen van krassen gebruiken voor kleine krassen

 1. 1
  Was uw auto zodat er geen vuil of puin achterblijft in de kras. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebied helemaal schoon is voordat u er een product op aanbrengt of het gebied probeert te polijsten. Vuil of puin dat op het oppervlak achterblijft wanneer u het oppoetst, resulteert in meer krassen.
  • Spuit uw auto met een slang voordat u er zeep op aanbrengt. Gebruik vervolgens een spons of borstel bedoeld voor het wassen van auto's om de zeep in te werken. Spoel de zeep volledig af en droog uw auto af met microvezeldoekjes. Zorg ervoor dat u zeep gebruikt die is ontworpen voor het wassen van auto's.
 2. 2
  Koop een product of kit om krassen te verwijderen. U kunt producten voor het verwijderen van krassen kopen bij auto-supplies of in de auto-supply van grote one-stop-winkels. Deze producten worden vaak verkocht als een kit voor het verwijderen van krassen, inclusief de oplossing voor het verwijderen van krassen en een polijstpad om het product aan te brengen.
  • Als u niet zeker weet welk soort krasverwijderingsproduct u moet kopen, vraag dan een verkoopmedewerker om hulp. Werknemers die in autowinkels werken, zijn meestal goed geïnformeerd over deze producten.
  • Een microvezeldoek is vaak een goede keuze voor het aanbrengen van krasverwijderingsproducten, omdat deze zacht zijn voor het oppervlak van uw auto.
  • Sommige producten worden zelfs geleverd met een mechanisch polijstgereedschap dat u kunt gebruiken om de krassen te verwijderen.
  DESKUNDIGE TIP

  Krasreparatiepennen zijn het beste voor lichte krassen in de blanke lak van de auto. Als de kras echter zo diep is dat hij in of voorbij de lak zit, moet u waarschijnlijk naar een carrosseriebedrijf gaan.

 3. 3
  Breng een klodder krasverwijderingsproduct ter grootte van een kwart aan op de pad. Mogelijk hebt u iets meer of minder nodig, afhankelijk van de grootte van het bekraste gebied. Spuit het product op de polijstpad of microvezeldoek en vouw het vervolgens dubbel om het product rond het oppervlak van de pad of doek te laten werken.
  • Zorg ervoor dat het product gelijkmatig over de doek of pad is verdeeld voordat u begint.
 4. 4
  Werk het product in het bekraste gebied en de omliggende gebieden. Je kunt het product inwerken door middel van een cirkelvormige beweging of een heen en weer gaande beweging. Doe wat voor u het meest comfortabel is en wat het beste is voor het bekraste gebied, maar verander niet van richting! Ga alleen heen en weer of in cirkels. Blijf nog enkele minuten in het product werken zodat het goed verdeeld wordt.
  • Zorg ervoor dat u lichte tot middelmatige druk uitoefent terwijl u in het product werkt.
  Moet ik krassen onmiddellijk van mijn voertuig verwijderen of kan ik even wachten met het repareren
  Moet ik krassen onmiddellijk van mijn voertuig verwijderen of kan ik even wachten met het repareren van de krassen?
 5. 5
  Veeg de productresten weg. Nadat u klaar bent met het polijsten van het bekraste gebied, gebruikt u een schone microvezeldoek om het overtollige product weg te vegen. Buff het oppervlak van de auto waar je het product hebt aangebracht met een cirkelvormige beweging.
  • Laat het overtollige product niet opdrogen op het oppervlak van uw auto.
  • Raadpleeg de instructies van de fabrikant om er zeker van te zijn hoe u het overtollige product moet verwijderen.
 6. 6
  Herhaal indien nodig 2 tot 3 keer. Controleer het gebied om te zien of de krassen nog steeds zichtbaar zijn. Als dat zo is, kunt u de producttoepassing 2 tot 3 keer herhalen. Pas op dat u dit niet te vaak doet, anders kunt u de blanke lak van uw auto beschadigen.
  • Controleer de instructies van de fabrikant voordat u doorgaat met een andere toepassing.

Methode 3 van 3: schilderen om diepe krassen te repareren

 1. 1
  Was en droog de auto grondig. Als uw auto tijdens de krasreparatie vuil is, kan dat vuil meer krassen veroorzaken. Was uw auto grondig om al het vuil en puin te verwijderen. Misschien wilt u het bekraste gebied een paar keer extra spoelen om er zeker van te zijn dat het schoon is.
  • Besteed speciale aandacht aan het gebied dat u gaat repareren. Spuit het bekraste gebied met water en zorg ervoor dat alle vuil uit de kras wordt verwijderd. Maak het gebied vervolgens goed schoon met zeep die is ontwikkeld voor gebruik op auto's en spoel het allemaal weg met schoon water.
 2. 2
  Schuur het bekraste gebied om de bovenste verflagen te verwijderen. Wikkel korrel 2000 nat/droog schuurpapier rond een schuurpad (een houder voor het schuurpapier met een handvat erop) en begin met het schuren van het bekraste gebied. Schuur 10 tot 15 seconden per keer en controleer vervolgens het gebied om te zien of u dieper moet schuren.
  • Schuur altijd in de richting van de kras. U wilt geen tegengestelde krassen maken, die alleen maar meer richels en dalen in de verf zullen toevoegen die moeten worden gerepareerd.
  • Spoel het gebied zo nodig af met water om uw voortgang te controleren. Hierdoor kun je beter zien of je de bodem van de kras hebt bereikt.
  • Als de kras iets dieper is dan de blanke lak, gebruik dan schuurpapier met korrel 1500 om het oppervlak waterpas te maken en vervolgens schuurpapier met korrel 2000 om de krassen van het grovere schuurpapier te verwijderen.
  • Voorkom dat er vuil of vuil tussen het schuurpapier en het voertuig komt. Dit veroorzaakt krassen.
 3. 3
  Spoel en droog het gebied. Spoel het achtergebleven vuil weg door het bekraste gebied te schuren. Gebruik vervolgens een schone microvezeldoek om het oppervlak droog te vegen.
  • Vermijd het gebruik van oude of vuile poetslappen, aangezien deze meer krassen op het oppervlak van uw auto kunnen veroorzaken.
 4. 4
  Spuit een paar lagen primer op de geschuurde delen. Neem wat schuurbare grondverf in een spuitbus. Spuit de primer op het gebied dat u zojuist hebt geschuurd. Gebruik een heen en weer beweging om op de verf te spuiten. Wacht vervolgens 5 tot 10 minuten totdat de primer is opgedroogd en spuit op een andere laag. Doe dit in totaal 3 keer.
  • Kies indien mogelijk een primer die de kleur van de lak van uw auto benadert. Het zal geen exacte match zijn, maar jouw verf wel.
  Hoe u een wrijvend middel gebruikt om krassen in de autolak te repareren
  Voor meer informatie over het gebruik van dit als reparatiemiddel, zie: Hoe u een wrijvend middel gebruikt om krassen in de autolak te repareren.
 5. 5
  Breng een paar verflagen aan die bij uw auto passen. Spuit vervolgens in dezelfde kleur verf als op de rest van uw auto naar het gebied waar u de primer hebt aangebracht. Wacht 5 tot 10 minuten tussen elke applicatie, zodat de verf volledig opdroogt.
  • Neem contact op met de fabrikant van uw auto om dezelfde kleur verf te krijgen om er zeker van te zijn dat de verf overeenkomt. Mogelijk kunt u de verf kopen bij een autospeciaalzaak, of u moet de verf misschien speciaal bestellen bij de fabrikant van uw auto.
 6. 6
  Was het gebied om de verf die u hebt gerepareerd af te dichten. Breng een hoogwaardige carnaubawas aan op het oppervlak van uw auto en polijst het gebied vervolgens met een bufferpad of microvezeldoek. Je kunt een waxset kopen die alles bevat wat je nodig hebt om je auto te waxen, zoals de wax en een polijstpad of microvezeldoek.
  • Breng een kwartje wax aan op het polijstkussen of de doek om te beginnen en voeg indien nodig meer toe.
  • Gebruik cirkelvormige bewegingen en druk met gemiddelde druk op het kussen of de doek.
  • Blijf doorgaan totdat de was gelijkmatig is verdeeld en het oppervlak van de auto er glanzend uitziet.

Tips

 • Wrijfmiddel kan ook worden gebruikt om verfkrassen te repareren. Voor meer informatie over het gebruik van dit als een reparatie, raadpleeg: Hoe u een wrijvende verbinding gebruikt om krassen in de autolak te repareren.

Waarschuwingen

 • Als de krassen in de lak van uw auto diep of overdreven zijn, kunt u overwegen om naar een carrosseriebedrijf te gaan om ze te laten repareren. Autoschadeherstelbedrijven hebben de professionele instelling en knowhow om uw auto een mooi, glanzend nieuw oppervlak te geven.

Dingen die je nodig hebt

Tandpasta gebruiken voor oppervlaktekrassen

 • Zeep
 • Slang
 • Spons
 • Microvezel handdoeken
 • Tandpasta

Een krasverwijderingsproduct gebruiken voor kleine krassen

 • Zeep
 • Slang
 • Spons
 • Microvezelhanddoeken (om je auto te drogen)
 • Krassen demontageset
 • Polijstpad of microvezeldoek

Schilderen om diepe krassen te herstellen

 • Zeep
 • Slang
 • Spons
 • Microvezelhanddoeken (om je auto te drogen)
 • Schuurpapier met korrel 1500 en 2000
 • schuurzool
 • Schuurmachine
 • Schuurbare spuitprimer
 • Spuitlak die past bij de bestaande lak van uw auto
 • Auto wax

Vragen en antwoorden

 • Wat is een goede kwaliteit schuurmiddel voor krassen?
  Meguiar's Ultimate Compound - dit is de beste op de markt.
 • Moet ik krassen onmiddellijk van mijn voertuig verwijderen of kan ik even wachten met het repareren van de krassen?
  Als de kras het blanke metaal bereikt, moet u deze zo snel mogelijk repareren, omdat het metaal later roest zal krijgen als het wordt blootgesteld aan lucht. Anders zou het waarschijnlijk goed zijn om het later te repareren.
 • Is Formule 1 ook een goede autopoets om krassen eruit te krijgen?
  Ja, het is een goede poetsmiddel om krassen te verwijderen, maar zorg ervoor dat je het gebruikt na het wassen van je auto.
 • Wat is het beste product om een kras uit een voertuig te polijsten?
  Gebruik voor lichte tot matige krassen M300 of M205. Gebruik voor matige tot ernstige krassen M105 gevolgd door M205. Ik zou een orbitale of DA-polijstmachine aanbevelen, ze zijn veel gemakkelijker en sneller te gebruiken.
 • Ik heb T-Cut gebruikt, maar het lijkt een vervaagd gebied eromheen achter te laten. Wat moet ik doen?
  De beste om te gebruiken is Meguiar's Ultimate Compound - probeer daar naar over te schakelen.
 • Moet ik gewoon nat en droog zijn als ik mijn achterbumper moet schuren en de blanke lak opnieuw moet aanbrengen?
  Het zou waarschijnlijk krassen op de primer veroorzaken. Ik zou aanraden om het getroffen gebied over te doen met primer, verf en CC.
 • Hoe kan ik krassen van een autobumper verwijderen?
  Omdat bumpers van vezels zijn, kun je ze niet veel repareren, maar als de kras klein is, kun je de bovenstaande methode proberen en zien.
 • Als ik met de hand wrijfmiddel aanbreng, kan ik dan in één keer op de volledige auto aanbrengen?
  Ja dat kan. Maar het zal erg vermoeiend zijn. Ik zou aanraden om een Griot's Garage 15,20 cm orbitale polijstmachine te kopen om je tijd en spieren te besparen.
 • Als je dit doet, moet je dan af en toe de polish en wax blijven aanbrengen, of is de glans permanent?
  Je zult de wax waarschijnlijk na elke paar wasbeurten opnieuw moeten aanbrengen, maar dit is optioneel. Om een superglanzende auto te behouden, wax na elke wasbeurt.
Onbeantwoorde vragen
 • Hoe verwijder ik grote krassen van mijn voertuig?

Comments (8)

 • margauxvanhoof
  Gewoon lekker simpel. Dank u.
 • sdegreef
  Het meest nuttige deel is de foto waarop de man te zien is die de vlakschuurmachine gebruikt met de relatief kleine kop. Daarmee lijkt het makkelijk om de schuurmachine te besturen.
 • rune36
  Het hele artikel vertelde me dat ik mijn auto echt naar een professionele winkel moet brengen om de lak te laten vernieuwen. Bedankt.
 • renardzoe
  Ik vond de tandpasta-tip nuttig!
 • saunderstheo
  Tandpasta en droge doek werkten perfect op de krassen.
 • maxime10
  Het artikel heeft mij bewust gemaakt van dit probleem met mijn auto.
 • wilsonholly
  Mijn auto had een aantal kleine krasjes en die heb ik eruit gehaald.:)
 • tjenkins
  Het heeft me geholpen bij het verwijderen van krassen van mijn autodeur.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail