Hoe kom je erachter hoe het met je partner gaat in de afkickkliniek?

Als u rechtstreeks van het personeel van de behandelinstelling rapporten wilt krijgen over
Als u rechtstreeks van het personeel van de behandelinstelling rapporten wilt krijgen over hoe het met uw echtgenoot gaat in de afkickkliniek, kan dit alleen met een toestemmingsformulier.

Wanneer uw echtgenoot een rehabilitatiebehandeling voor drugs of alcohol binnengaat, staat u voor veel uitdagingen. Terwijl je worstelt om je leven weer op de rails te krijgen, moet je alle juridische en financiële zaken zelf afhandelen in hun afwezigheid. Al die tijd vraag je je waarschijnlijk af hoe het met ze gaat. Gezien problemen uit het verleden, heb je misschien niet het gevoel dat je ze kunt vertrouwen als je rechtstreeks met ze praat. Hun behandelaars mogen echter wettelijk niet met u praten zonder de toestemming van uw echtgenoot. Als u wilt weten hoe het echt met uw echtgenoot gaat in de afkickkliniek, moet hij of zij een toestemmingsformulier voor het behandelcentrum invullen en ondertekenen.

Deel 1 van 4: vertrouwen en communicatie opbouwen

  1. 1
    Controleer de regels van de faciliteit. Elke afkickkliniek heeft zijn eigen regels met betrekking tot wanneer en hoe vaak patiënten mogen communiceren met familie en vrienden, en welke communicatiemethoden kunnen worden gebruikt.
    • Meestal is er een black-outperiode tijdens de eerste paar dagen dat uw echtgenoot in behandeling komt. Gedurende die tijd kunt u helemaal niet met hen communiceren.
    • Na afloop van die periode hebben de meeste faciliteiten specifieke, beperkte tijden waarop patiënten kunnen bellen. Zoek uit wanneer die tijden zijn en doe wat je kunt om beschikbaar te zijn.
    • Houd een kalme, begripvolle en vergevingsgezinde toon wanneer u met uw partner spreekt. Concentreer je op hun behandeling - eventuele problemen tussen jullie twee moeten wachten tot ze uit de afkickkliniek zijn.
    • Als u uw echtgenoot niet vertrouwt om u een nauwkeurig beeld te geven van hoe het met hem gaat, maak dan aantekeningen van wat hij zegt en vergelijk het met de informatie die u van het personeel van de instelling krijgt.
  2. 2
    Probeer regelmatig te bezoeken. Uw partner bevindt zich mogelijk ver weg van uw woonplaats in een afkickkliniek, waardoor regelmatige bezoeken moeilijk zijn. Als de faciliteit echter dichtbij genoeg is, moet u van plan zijn om minstens één keer per week te bezoeken, of zo vaak als is toegestaan.
    • Ongeacht wat er in uw relatie gebeurt, het is belangrijk om aanwezig te zijn tijdens de revalidatie en het herstel van uw partner.
    • Stel een regelmatig schema voor bezoeken in en houd u eraan. Als u onaangekondigd opduikt, kan uw partner misschien denken dat u hem niet vertrouwt en dat u hem "controleert" of informatie achter zijn rug om krijgt.
    • Omdat uw partner tijdens de behandeling in therapie is, kunnen er problemen zijn die zij tijdens uw bezoek met u willen bespreken. Luister naar wat ze te zeggen hebben, maar probeer intense discussies of ruzies te vermijden.
  3. 3
    Speel een actieve rol in de behandeling van uw partner. De meeste revalidatiecentra moedigen naaste familieleden en echtgenoten aan om betrokken te raken bij de behandeling en het herstel. Dit zal u niet alleen helpen om met de situatie om te gaan, maar u kunt ook de kansen van uw echtgenoot op volledig herstel vergroten. [Afbeelding:Ontdek hoe uw echtgenoot het doet in de afkickkliniek Stap 3.jpg|center]]
    • Praat met het personeel van de behandelinstelling van uw echtgenoot over de mogelijkheid van gezamenlijke counselingsessies en andere behandelingen waaraan u kunt deelnemen.
    • Gezamenlijke sessies kunnen moeilijk zijn als uw partner zich in een behandelcentrum bevindt ver van uw woonplaats. De faciliteit kan er echter voor zorgen dat u telefonisch of online verschijnt.
    • Deelnemen aan een groepssessie op afstand is misschien niet ideaal - het is beter als je in dezelfde ruimte bent - maar het is misschien de enige manier waarop je regelmatig kunt deelnemen.
    • Hoewel u rapporten kunt krijgen van artsen en personeel in de faciliteit (op voorwaarde dat uw echtgenoot een toestemmingsformulier heeft ondertekend), is deelname aan gezamenlijke sessies een van de beste en meest betrouwbare manieren om erachter te komen hoe uw echtgenoot het echt doet in de afkickkliniek.
De afkickkliniek waar uw echtgenoot wordt behandeld
De afkickkliniek waar uw echtgenoot wordt behandeld, kan u mogelijk in contact brengen met steungroepen in uw omgeving.

Deel 2 van 4: uw juridische opties kennen

  1. 1
    Zoek een geldig toestemmingsformulier. Als u rechtstreeks van het personeel van de behandelinstelling rapporten wilt krijgen over hoe het met uw echtgenoot gaat in de afkickkliniek, kan dit alleen met een toestemmingsformulier. Anders zou het facilitair personeel de privacy van uw echtgenoot schenden, ook al bent u getrouwd.
    • De afkickkliniek heeft mogelijk een toestemmingsformulier dat ze regelmatig gebruiken. U kunt mogelijk ook een toestemmingsformulier van een andere zorgverlener krijgen - zorg er gewoon voor dat de faciliteit het accepteert.
    • Het toestemmingsformulier moet de volledige naam van uw echtgenoot, uw volledige naam, de naam van de behandelingsinstelling en de reden waarom de behandelingsfaciliteit de informatie van uw echtgenoot aan u bekendmaakt, bevatten.
    • Het toestemmingsformulier moet ook de data vermelden waarop informatie kan worden bekendgemaakt, en het kan beperkingen bevatten met betrekking tot de soorten informatie die de faciliteit aan u kan vrijgeven. De data zijn meestal de data waarop uw echtgenoot in de faciliteit zal zijn.
  2. 2
    Laat uw partner het toestemmingsformulier ondertekenen. Om het toestemmingsformulier geldig te laten zijn, moet het worden ondertekend door uw echtgenoot, meestal in aanwezigheid van een notaris. Als uw echtgenoot weigert te ondertekenen, kunt u met iemand praten die uw echtgenoot vertrouwt en kijken of zij uw echtgenoot kunnen overtuigen om te tekenen.
    • U kunt een onwillige echtgenoot misschien overtuigen door hem eraan te herinneren dat hij zijn toestemming op elk moment kan intrekken, zelfs mondeling.
    • Op deze manier zijn medische toestemmingsformulieren anders dan elke andere schriftelijke overeenkomst, die alleen kan worden herroepen met een andere schriftelijke overeenkomst.
    • Houd er echter rekening mee dat als uw echtgenoot besluit de toestemming in te trekken tijdens de behandeling, dit het einde is van alle informatie die u van hun behandelaars krijgt.
  3. 3
    Je regelt juridische en financiële zaken. Afhankelijk van de omstandigheden waaronder uw echtgenoot in de afkickkliniek is terechtgekomen, kunnen er juridische of financiële problemen zijn. Door deze zaken zelf af te handelen, kan uw echtgenoot zich concentreren op hun behandeling en herstel.
    • Houd er rekening mee dat de meeste revalidatiecentra niet toestaan dat patiënten hun eigen mobiele telefoons, laptops of tablets gebruiken tijdens de behandeling. Dit kan het voor uw echtgenoot moeilijk, zo niet onmogelijk maken om regelmatige communicatie af te handelen of rekeningen te betalen.
    • Terwijl uw echtgenoot in afkickkliniek is, is het aan u om eventuele financiële problemen op te lossen en u beiden op het goede spoor te krijgen. Het inhuren van een accountant of andere financiële professional kan hierbij behulpzaam zijn.
    • U moet er ook voor zorgen dat u wachtwoorden en andere informatie hebt waarmee u toegang krijgt tot accounts.
    • Als uw echtgenoot lopende juridische zaken heeft, wees dan bereid om nauw samen te werken met de advocaat van uw echtgenoot als een soort puntpersoon. De advocaat van uw echtgenoot zal waarschijnlijk alle hoorzittingen houden die uw echtgenoot naar verwachting zal bijwonen totdat uw echtgenoot uit de afkickkliniek komt.
  4. 4
    Maak voor uzelf een volmacht aan. Als uw echtgenoot rekeningen of andere belangen heeft waartoe u toegang moet hebben, moet u mogelijk documenten voorbereiden om uzelf als volmacht te laten noemen. Dit document geeft u de mogelijkheid om rekeningen te beheren waar u niet als mederekeninghouder staat vermeld.
    • Online vindt u formulieren waarmee u een volmacht kunt maken. Er zijn geen gedetailleerde wettelijke vereisten of bepaalde taal die u moet opnemen.
    • Idealiter moet dit document worden ingevuld en ondertekend door uw echtgenoot voordat ze in behandeling gaan. Houd er rekening mee dat uw echtgenoot het document voor een notaris moet ondertekenen.
    • De volmacht geeft u de mogelijkheid om documenten te ondertekenen en rekeningen te beheren op naam van uw echtgenoot terwijl ze in behandeling zijn.
Als u wilt weten hoe het werkelijk met uw echtgenoot gaat in de afkickkliniek
Als u wilt weten hoe het werkelijk met uw echtgenoot gaat in de afkickkliniek, moet hij of zij een toestemmingsformulier voor het behandelcentrum invullen en ondertekenen.

Deel 3 van 4: jezelf verbeteren tijdens de revalidatie van je partner

  1. 1
    Maak gebruik van hulpmiddelen voor gezinsondersteuning. Veel revalidatiecentra bieden programma's en hulpmiddelen voor echtgenoten en familieleden van de persoon die wordt behandeld. Wanneer uw echtgenoot naar de afkickkliniek gaat, ontvangt u meestal informatie over alles wat voor u beschikbaar is.
    • Uw mogelijkheid om deel te nemen kan beperkt zijn als uw echtgenoot zich in een ver weg gelegen instelling bevindt. U moet echter nog steeds de moeite nemen om zoveel mogelijk hulp te krijgen.
    • Gezinsondersteuning aangeboden door afkickklinieken is speciaal ontworpen om u te helpen omgaan met de situatie en complexe emoties die zich ontwikkelen als gevolg van het hebben van een echtgenoot in een afkickkliniek.
    • Door deel te nemen aan programma's die door de faciliteit voor familieleden worden aangeboden, wordt ook het bericht naar uw echtgenoot gestuurd dat u het belangrijk vindt om hen te helpen en te ondersteunen bij hun herstel.
  2. 2
    Word lid van een steungroep. Of het nu wordt aangeboden door de afkickkliniek van uw echtgenoot of een andere organisatie, een steungroep kan u helpen contact te leggen met anderen die dierbaren hebben in afkickkliniek. Deze groepen stellen u in staat om elkaar te helpen omgaan met de moeilijkheden die gepaard gaan met het hebben van een geliefde die worstelt met een verslaving aan drugs of alcohol.
    • De persoon die verslaafd is, is niet de enige die lijdt. Door te kunnen praten met mensen die zich in soortgelijke situaties bevinden als de uwe, kunt u ermee omgaan en begrijpen dat u niet de enige bent.
    • Mensen in een steungroep hebben ook een uniek vermogen om u te ondersteunen, omdat ze met dezelfde problemen te maken hebben als u.
    • De afkickkliniek waar uw echtgenoot wordt behandeld, kan u mogelijk in contact brengen met steungroepen in uw omgeving. U kunt ook contact opnemen met non-profitorganisaties die zich inzetten voor het helpen van mensen die verslaafd zijn aan drugs of alcohol en hun gezinnen.
  3. 3
    Ontwikkel je eigen leven en interesses. Voordat uw echtgenoot naar de afkickkliniek ging, nam zijn drugs- of alcoholverslaving waarschijnlijk een aanzienlijk deel van uw tijd, moeite en geld in beslag. Terwijl ze een behandeling zoeken, neem de tijd om opnieuw contact te maken met uw eigen interesses.
    • Ook al zijn de financiën misschien krap, met wat creativiteit kun je manieren vinden om je eigen interesses na te streven die de bank niet kapot maken.
    • Als je bijvoorbeeld van kunst houdt, wil je misschien een community art-groep zoeken in je plaatselijke buurthuis. Soortgelijke bronnen zijn ook vaak beschikbaar in uw openbare bibliotheek.
    • Omdat leven met een verslaafde isolerend kan zijn, kan dit ook een goed moment zijn om opnieuw contact te maken met vrienden of familieleden van wie je vervreemd bent geraakt.
    • Door je eigen leven te leiden, kun je je eigen gevoel van eigenwaarde weer opbouwen en een positieve uitlaatklep vinden voor je energie en frustraties. Uiteindelijk zal dit ook uw partner helpen.
    • U geeft waarschijnlijk al veel geld uit om uw partner de hulp te geven die hij of zij nodig heeft. Dit is niet het moment om voor jezelf te bezuinigen op hulp.
  4. 4
    Schrijf een brief aan je partner. Vooral als er problemen in uw relatie waren die de afkickkliniek van uw partner versnelden, kan het moeilijk zijn om te weten hoe u met uw partner moet praten. Het schrijven van een brief helpt je om je gedachten te ordenen zonder je zorgen te maken over reacties of onderbrekingen.
    • Een brief geeft u de mogelijkheid om te praten over zaken die voor u belangrijk zijn en geeft u meer zekerheid dat er naar u wordt geluisterd.
    • Als u uw partner een brief schrijft, kan hij of zij deze meerdere keren lezen en bespreken met therapeuten. Als u in een afkickkliniek bent, heeft uw echtgenoot de tijd om uw verklaringen te lezen en zich erop te concentreren.
    • Concentreer je tegelijkertijd niet op het verleden en haal geen oude argumenten naar voren. Rehab biedt uw echtgenoot een kans op een nieuwe start.
    • Vermijd verwijten en spreek uw begrip voor en vergeving voor uw partner uit. Benadruk dat dit het moment is om je te concentreren op herstel en dat je bereid bent om aan problemen tussen jullie twee te werken.
Een steungroep kan u helpen contact te leggen met anderen die dierbaren hebben in afkickkliniek
Of het nu wordt aangeboden door de afkickkliniek van uw echtgenoot of een andere organisatie, een steungroep kan u helpen contact te leggen met anderen die dierbaren hebben in afkickkliniek.

Deel 4 van 4: voorbereiding op het leven na de revalidatie

  1. 1
    Leer jezelf over verslaving. Het is moeilijk om je partner te helpen als je geen idee hebt wat ze doormaken. Door meer te weten te komen over verslaving en deze beter te begrijpen, kunt u manieren vinden om uw partner te ondersteunen en aan te moedigen nadat ze de klinische behandeling hebben beëindigd en thuiskomen.
    • De afkickkliniek waar uw echtgenoot wordt behandeld, heeft waarschijnlijk middelen voor u. U kunt ook online zoeken naar aanvullende artikelen en bronnen.
    • Als u online leest, controleer dan de "over"-pagina van een website voordat u begint met lezen. U wilt er zeker van zijn dat de bron betrouwbaar is en dat de informatie op de site is geschreven of op zijn minst is geverifieerd door experts op het gebied van verslavingsherstel.
    • Het kan ook helpen om verslagen te lezen die zijn geschreven door anderen die dierbaren hebben geholpen bij het herstellen van hun verslaving. U kunt het personeel van de afkickkliniek van uw echtgenoot of mensen in uw steungroep vragen of er boeken zijn die zij zouden aanbevelen.
  2. 2
    Meld je aan voor relatietherapie. Na een revalidatie kan de dynamiek van uw relatie aanzienlijk veranderen. Een professional kan u helpen uw communicatie naar een gezonde en productieve plek te leiden, zodat u elkaar blijft steunen.
    • In veel opzichten zult u uw echtgenoot opnieuw moeten leren kennen. Drugs- of alcoholverslaving neemt iemands leven over, en zonder dat zou je kunnen ontdekken dat ze een ander persoon zijn.
    • Het is echter niet omdat uw partner een afkickprogramma heeft voltooid, dat alle problemen in uw relatie zijn verdwenen.
    • Het hebben van een professional die een gezonde discussie tussen jullie twee mogelijk maakt, kan de relatie naar een positieve plek brengen.
    • Zonder hulp kunnen vragen en problemen blijven etteren, waardoor de fragiele band die u na de revalidatie met uw partner heeft, wordt beschadigd.
  3. 3
    Zoek concrete manieren om je partner te helpen. Het is niet alleen moeilijk om van een verslaving te herstellen, maar het kan ook een uitdaging zijn om van klinische revalidatie terug te keren naar het normale leven. Praat met je partner om erachter te komen welke specifieke hulp ze nodig hebben.
    • Ga er niet vanuit dat het moeilijke deel voorbij is als je partner eenmaal thuiskomt. In veel opzichten begint het echte werk van herstel pas nadat uw echtgenoot de afkickkliniek heeft verlaten.
    • Concrete hulp bieden betekent dat je met je partner moet praten en echt moet luisteren naar wat ze te zeggen hebben, soms tussen de regels door lezend.
    • Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw partner een nieuwe baan moet zoeken. Door hen te helpen bij het beheren van hun zoektocht naar een baan en hen naar sollicitatiegesprekken te leiden, kan dit een manier zijn om concrete ondersteuning te bieden.
    • Professionals die tijdens de revalidatie met uw echtgenoot hebben gewerkt, kunnen ook suggesties hebben voor dingen die u kunt doen om hen te helpen bij hun herstel.
  4. 4
    Pas op voor tekenen van terugval. Het ondersteunen en vertrouwen van uw echtgenoot bij hun terugkeer uit de afkickkliniek is van cruciaal belang voor hun verdere herstel. Tegelijkertijd moet u echter op uw hoede zijn voor oude gewoonten of gedragingen die een mogelijke terugval kunnen signaleren.
    • Het kan moeilijk zijn om de grens te bepalen tussen zorgvuldig naar uw partner kijken en hem het gevoel geven dat u hem niet vertrouwt. Transparantie tussen jullie is belangrijk. Na de revalidatie zouden jullie geen van beiden geheimen moeten hebben.
    • Focus op het zijn van een team en samen werken aan herstel. Zodra uw echtgenoot naar huis terugkeert, is hun herstel een gezamenlijke uitdaging die u beiden moet overwinnen.
    • Als uw echtgenoot terugvalt, probeer het dan niet persoonlijk op te vatten. Herstel is moeilijk en het is niet ongewoon om uit te glippen.

Comments (1)

  • jeremyshaw
    Vond het handig. Mijn vrouw zit in een afkickkliniek en ik heb het vertrouwen in haar verloren.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail