Hoe een geklede broek te dragen?

Om een geklede broek te dragen
Om een geklede broek te dragen, vind je de juiste pasvorm, besluit je een broek te breken en kies je een paar schoenen om de stijl van je broek te accentueren.

Een geklede broek kan in verschillende situaties worden gedragen, zoals op het werk, bruiloften of een avondje uit. In tegenstelling tot andere soorten broeken, moet een geklede broek op een specifieke manier bij je passen, afhankelijk van je lichaamstype. Geklede broeken kunnen naar een kleermaker worden gebracht, maar het is ook mogelijk om in de winkel een goede pasvorm te vinden als je weet waar je op moet letten. Om een geklede broek te dragen, vind je de juiste pasvorm, besluit je een broek te breken en kies je een paar schoenen om de stijl van je broek te accentueren.

Methode 1 van 3: de juiste pasvorm kiezen

 1. 1
  Draag een pantalon hoog op je heupbeenderen. De taille van je spijkerbroek moet hoog op je heupbeenderen komen, of mogelijk zelfs hoger als je deze comfortabel vindt. De taille moet strak genoeg zijn om te passen zonder de hulp van een riem. Zoek in principe een taille die niet te strak of los zit en niet doorhangt.
 2. 2
  Kies een pantalon die licht om je zitvlak past. Het zitvlak of de billen van je broek moeten goed aansluiten. Dat gebied mag niet doorhangen of zo krap zijn dat u niet comfortabel kunt gaan zitten. Soms zit de rest van de broek comfortabel, maar zit het zitvlak te los. Als dit het geval is, breng je broek dan naar de kleermaker voor een aanpassing.
 3. 3
  Laat 0,5" tot 1" losse stof rond de dijen. Je zou 0,5" tot 1" (1,3 tot 2,5 cm) stof rond je dijen moeten kunnen knijpen. De broek zit te strak als je geen losse stof kunt knijpen. Als er veel extra stof is, is de broek te groot. Het is echter oké als er iets meer stof is dan 2,5 cm.
  Een middellange pauze is ook goed voor iemand die een pantalon met manchet wil dragen
  Een middellange pauze is ook goed voor iemand die een pantalon met manchet wil dragen.
 4. 4
  Draag een lichte tapsheid als je een dun of normaal postuur hebt. De broek moet naar de kuit toe smaller worden als je een dun of normaal postuur hebt. De kuiten moeten passend zijn, maar er is nog ongeveer 1,3 cm overtollige stof die kan worden afgekneld. De enkels moeten het smalste deel van de broek zijn.
  TIP VAN EEN EXPERT

  Leun naar een broek zonder plooien op een dun postuur. Alison Deyette, stijlexpert, vertelt ons: "Als je een slank persoon bent, draag dan alleen een geplooide broek met een pak. Als je alleen geplooide planten draagt, zal het lijken alsof je extra ruimte hebt rond je middelste gedeelte. slordig. Broeken zonder plooien, of broek met platte voorkant, worden meestal wat lager op de heupen gedragen, wat het uiterlijk geeft van een slankere buik en een meer getailleerde uitstraling. "

 5. 5
  Kies een rechte snit voor een bredere bouw. Een taps toelopende look is niet de ideale stijl voor iemand met een breder of zwaarder postuur. Kies in plaats daarvan voor een rechte snede. Een rechte snit zal uw verhoudingen in evenwicht brengen.
  TIP VAN EEN EXPERT

  Een geplooide broek flatteert een breder figuur. Alison Deyette, stijlexpert legt uit: "Broeken met plooien zijn een klassieke stijl die om de taille wordt gedragen, boven het heupbeen, waardoor ze er ruimer uitzien en geschikt zijn voor grotere mannen en vrouwen."

Methode 2 van 3: beslissen over een broekpauze

 1. 1
  Kies geen pauze als je trendy wilt zijn. Een pauze is hoe ver de plooi of vouw onderaan je broek in het midden van het been op je schoen valt. Geen breuk betekent dat de onderkant van je broek de bovenkant van je schoenen maar een klein beetje raakt, als hij überhaupt wel raakt. Deze look is geweldig voor een trendy, moderne stijl en werkt ook goed bij slanke en kleine mensen.
 2. 2
  Draag een kleine pauze voor een eigentijdse look. Een kleine breuk betekent dat de voorkant van de broek een klein deel van de bovenkant van de schoenen bedekt. Dit is een goede keuze als u up-to-date wilt blijven, maar niet van trends houdt. Een kleine pauze werkt voor vrijwel iedereen.
  Moet een geklede broek op een specifieke manier bij je passen
  In tegenstelling tot andere soorten broeken, moet een geklede broek op een specifieke manier bij je passen, afhankelijk van je lichaamstype.
 3. 3
  Kies een middellange pauze voor een conservatieve stijl. Een middellange pauze komt iets lager neer dan een lichte pauze. Dit type pauze beslaat ongeveer 1,3 cm van je schoen. Deze look is ideaal voor iemand met een conservatieve stijl. Een middellange pauze is ook goed voor iemand die een pantalon met manchet wil dragen.
 4. 4
  Draag een volledige pauze voor een vintage stijl. Een volledige pauze komt het verst op je schoen. Een volledige pauze beslaat ongeveer 2,5 cm van je schoen. Deze look wordt beschouwd als een beetje uit de mode, maar het werkt voor iemand die voor een vintage look gaat of zwaarder is ingesteld. De broek moet vrij wijd zijn in de kuit of enkel om er goed uit te zien.

Methode 3 van 3: schoenen combineren met een pantalon

 1. 1
  Draag oxfords met bijna elke pantalon. Oxfords passen goed bij bijna elke stijl van een geklede broek. Ze kunnen worden gekleed met een blazer, of lichtjes gekleed met een eenvoudige polo. Kies een paar Oxfords met amandelvormige tenen om bij je pantalon te dragen.
 2. 2
  Trek een standaard paar stiletto's aan. Als je een vrouwelijke look wilt behouden met een pantalon, zijn stiletto's een goede keuze. Op kantoor kun je naaldhakken met een spitse neus dragen. Of je kunt stiletto's met open tenen dragen met een pantalon voor een avondje uit.
  Ballerina's zijn een goede keuze om te dragen met een pantalon
  Ballerina's zijn een goede keuze om te dragen met een pantalon, omdat ze comfortabel zijn en zowel chic als casual kunnen zijn.
 3. 3
  Combineer penny loafers met een pantalon voor een meer casual look. Penny loafers zijn een goed alternatief voor sneakers als je een meer casual look wilt voor je pantalon. Dit zou een goede optie zijn voor informele kantoorkleding of een brunch. Draag een paar bruine penny loafers met een marineblauwe pantalon.
 4. 4
  Kies schoenen met een patroon om een pantalon op te vrolijken. Een geklede broek hoeft niet formeel en saai te zijn. Je kunt een geklede broek opfleuren door ze te combineren met schoenen met patronen of felle kleuren. Draag bijvoorbeeld een paar gebloemde flats of hakken met een enkellange pantalon. Of draag geruite sneakers voor een casual look met een pantalon.
 5. 5
  Draag een paar ballerina's. Ballerina's zijn een goede keuze om te dragen met een pantalon, omdat ze comfortabel zijn en zowel chic als casual kunnen zijn. Draag voor een zakelijke look een paar ballerina's van leer of suède met een spitse neus. Om de look casual en stijlvol te maken, trek je een paar ballerina's aan met linten of touwtjes die rond de enkel worden vastgemaakt.

Tips

 • Breng je broek naar de kleermaker als je geen broek kunt vinden die goed past.

Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail