Hoe maak je een hondenriem van gevlochten touw?

Om een gevlochten touwlijn te maken, knip je eerst 4 stukken koord zodat ze elk 9,5 meter lang zijn. Om te voorkomen dat het snoer losraakt, haalt u kort een aansteker over elk uiteinde van het snoer zodat de draden samensmelten. Zodra u uw snoerlengtes hebt, plakt u de uiteinden ervan samen met ducttape om ze vast te maken terwijl u vlecht. Haal dan de meest rechtse streng onder de 2 middelste strengen door en over de meest linkse streng. Neem vervolgens de nieuwe streng rechts, haal deze over de middelste 2 en onder de meest linkse. Herhaal deze vlechtbeweging totdat er 18 centimeter koord overblijft. Op dit punt schuift u de 4 stukken losse koord door een kraagclip en zet u deze vast met een rubberen band. Neem ten slotte elk los uiteinde van het koord en splits het terug door de vlecht, zodat de clip op zijn plaats blijft. Lees verder om te leren hoe u een handvat aan uw nieuwe gevlochten touwlijn kunt toevoegen!

Je kunt veel soorten touw tot een stuk touw vlechten
Je kunt veel soorten touw tot een stuk touw vlechten, maar om een hondenriem te maken heb je ook een handvat en een bevestigde halsbandclip nodig.

Je kunt veel soorten touw tot een stuk touw vlechten, maar om een hondenriem te maken heb je ook een handvat en een bevestigde halsbandclip nodig. Met de juiste techniek kunnen deze kenmerken worden geweven tot een gevlochten lijn, waardoor een stevig, veilig ontwerp ontstaat. Bereid je voor om te vlechten door benodigdheden te verzamelen en je strengen te meten. Vlecht de riem en weef de halsbandclip in zoals u doet. Voeg een handvat toe door een lus aan het einde van je touw te vlechten en te splitsen, en geniet van het uitlaten van je hond.

Deel 1 van 3: je touwwerk maken

 1. 1
  Verzamel je benodigdheden. Dit project levert een hondenriem van gemiddelde lengte op, die ongeveer 1,8 m is. Met dezelfde techniek en een langere of kortere startlengte touw kunnen kortere en langere lijnen worden gemaakt. De volgende benodigdheden voor dit project moeten verkrijgbaar zijn bij uw plaatselijke ijzerhandel:
  • Kraagclip
  • Aansteker (of heet hobbymes)
  • Schaar
  • Kleine tang, stevig pincet of pincet
  • String, duurzame tape (elektrisch, duct) of elastiekjes
  • Meetlint (of liniaal)
  • 38 ft (11,6 m) touwwerk (zoals nylon of paracord)
 2. 2
  Meet en knip het touw in strengen. Door strengen van uw touwwerk in een enkele vlecht te weven, maakt u een sterkere lijn dan een enkele draad. Meet en snijd uw touwwerk in vier gelijke lengtes van 9,5 ft (2,9 m).
  • Versmelt de uiteinden van de strengen met een aansteker of heet hobbymes. Waar je het snoer hebt doorgesneden, steek je de vlam van een aansteker even door totdat de uiteinden smelten en samensmelten. Wanneer je je touw doorknipt, komen de uiteinden los, waardoor het uitrafelt. Het samensmelten van de uiteinden van afgeknipte koorden met een aansteker of heet hobbymes zal ontrafelen voorkomen.
 3. 3
  Lijn de strengen uit en zet ze vast. Lijn elk van je touwstrengen uit zodat hun uiteinden gelijk zijn. Leg kort voor het ene uiteinde van de strengen een eenvoudige knoop met een touwtje. Als alternatief kunt u het uiteinde stevig vastmaken met een geschikte rubberen band of duurzame tape, zoals ducttape of isolatietape.
  • Om je strengen stabiel te houden tijdens het weven, wil je misschien het vastgemaakte uiteinde van je strengen stevig vastmaken aan een stevig voorwerp, zoals een werkbank.
  • Zolang je strengen gelijkmatig zijn uitgelijnd, kun je afzien van het knopen van het ene uiteinde en in plaats daarvan de draden aan een stevig object binden, zoals een tafel of bureau.
Lees verder om te leren hoe u een handvat aan uw nieuwe gevlochten touwlijn kunt toevoegen
Lees verder om te leren hoe u een handvat aan uw nieuwe gevlochten touwlijn kunt toevoegen!

Deel 2 van 3: de lijn vlechten

 1. 1
  Scheid de strengen en weef de meest rechtse streng naar links. Scheid de strengen in uiterst links, midden links, midden rechts en meest rechts. Leid de meest rechtse streng onder de twee middelste strengen en over de meest linkse. Neem de nieuwe streng rechts en haal deze over de middelste twee en onder de meest linkse.
 2. 2
  Herhaal deze beweging om door te gaan met vlechten. Ga op dezelfde manier als de vorige stap verder met vlechten. Neem de buitenste rechter streng en wissel deze afwisselend onder de middelste twee en over de meest linkse, en over de middelste twee en onder de meest linkse. Ga door tot er 17,8 cm strengen over zijn.
 3. 3
  Voeg de kraagclip toe. Schuif de strengen door de metalen lus van uw halsbandclip zodat de clip over het punt is geplaatst waar het vlechtwerk overgaat in afzonderlijke strengen. Vouw het uiteinde van de draad rond de buitenkant van de metalen lus naar het gevlochten gedeelte om de lus te omcirkelen. Bevestig het uiteinde van de streng aan de hoofdvlecht net boven de metalen lus met touw, duurzame tape of elastiekjes.
  • Het touwwerk vormt een kleine lus rond de metalen lus van de halsbandclip. Houd het touw strak zodat de kraagclip niet los zit.
  • Gebruik gerust een plastic halsbandclip in plaats van een metalen. De plastic clip zal echter waarschijnlijk sneller verslechteren en moet in de toekomst worden vervangen.
 4. 4
  Splits de strengen in het gevlochten gedeelte. Splicing is de praktijk van het aan elkaar weven van afzonderlijke strengen. Begin zo dicht mogelijk bij de kraagclip en maak de gevlochten strengen iets los met uw tang, pincet of stevige pincet. Schuif het gereedschap door de opening in de losgemaakte vlecht. Pak een enkele streng vast en trek deze erdoor.
 5. 5
  Splits alle losse strengen in de hoofdvlecht. Ga door met splitsen tot de losse draden ongeveer 7,6 cm lang zijn. Gesplitste strengen moeten hun weefsels afwisselen. Een doorgetrokken streng zal omhoog bewegen in het gevlochten gedeelte om door dezelfde streng verder in het vlechtwerk te worden geduwd.
  • Als je hebt besloten om verschillende gekleurde strengen te gebruiken om een kleurrijkere lijn te maken, combineer en splits dan dezelfde gekleurde strengen voor een uniform uiterlijk.
  Om een gevlochten touwlijn te maken
  Om een gevlochten touwlijn te maken, knip je eerst 4 stukken koord zodat ze elk 9,5 meter lang zijn.
 6. 6
  Knip en knoop losse eindjes vast in het nu gesplitste touw. Trek aan de losse uiteinden om de vlecht strakker te maken. Verwijder het touwtje of de elastiekjes waarmee het nu gesplitste uiteinde van de streng aan de hoofdvlecht is bevestigd, direct boven de metalen lus van de kraagclip. Gebruik je schaar om de losse uiteinden dicht bij het vlechtwerk te knippen.
  • Steek de vlam van een aansteker of een heet hobbymes over de uiteinden om te smelten en ze dicht te smelten. Als u dit niet doet, kan uw gevlochten lijn ontrafelen of een gerafeld uiterlijk krijgen.

Deel 3 van 3: het handvat toevoegen

 1. 1
  Meet en plak het niet-clip-uiteinde vast. Haal indien nodig je touwwerk van het stevige voorwerp waar het tijdens het vlechten aan was vastgemaakt. Meet 7 in (17,8 cm) vanaf het niet-clip uiteinde van het touw. Maak dit punt vast met een touwtje en een eenvoudige knoop, elastiekjes of duurzame tape.
 2. 2
  Ontvlecht de strengen tot aan de sluiting. Als de vlecht moeilijk los te maken is met je vingers, steek dan een stuk gereedschap in de windingen, zoals een kleine tang of een schroevendraaier. Beweeg het gereedschap heen en weer totdat de vlecht loskomt, of gebruik gewoon de tang om de gevlochten strengen uit elkaar te trekken.
 3. 3
  Maak een lus in je touwwerk. Meet vanaf de sluiting 45,7 cm gevlochten touw af. Maak dit punt op dezelfde manier vast als voorheen, met touwtjes, elastiekjes of duurzame tape. Lijn de twee bevestigingsmiddelen uit zodat ze direct naast elkaar liggen.
 4. 4
  Splits de strengen in het gevlochten touw. Vanaf dit punt ga je de losse strengen aan het hoofdvlechtwerk verbinden op dezelfde manier als voor de kraagclip. Weef losse strengen heen en weer in de hoofdvlecht na de tweede sluiting.
  Met de juiste techniek kunnen deze kenmerken worden geweven tot een gevlochten lijn
  Met de juiste techniek kunnen deze kenmerken worden geweven tot een gevlochten lijn, waardoor een stevig, veilig ontwerp ontstaat.
 5. 5
  Verwijder de bevestigingsmiddelen en draai uw gesplitste strengen vast. Splits de standaards in de hoofdvlecht voor meerdere windingen per stuk. Verwijder uw twee sluitingen op het touwwerk en gooi ze weg of bewaar ze voor later. Trek aan de losse strengen om het vlechtwerk strakker te maken.
 6. 6
  Ga door met het splitsen, knip en versmelt de strengen. Splits je losse lokken in de hoofdvlecht totdat er misschien nog ongeveer 7,6 cm (3 inch) over is, of totdat het moeilijk wordt om te vlechten vanwege kortheid. Knip de losse eindjes los met je schaar. Versmelt deze uiteinden met je aansteker of hete hobbymes. Veel plezier met het uitlaten van uw hond aan uw nieuwe lijn.

Waarschuwingen

 • Wees altijd voorzichtig bij het gebruik van scherp gereedschap, hoge temperaturen of open vuur. Het te snel aanraken van gesmolten strengen na het aanbrengen van de vlam van een aansteker of heet hobbymes kan leiden tot een lichte brandwond.

Dingen die je nodig hebt

 • Kraagclip
 • Aansteker (of heet hobbymes)
 • Schaar
 • Kleine tang, stevig pincet of pincet
 • String, duurzame tape (elektrisch, duct) of elastiekjes
 • Meetlint (of liniaal)
 • 38 ft (11,6 m) touwwerk (zoals nylon of paracord)
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail