Hoe enkele oogschaduws op te slaan?

Veel enkele oogschaduws zijn ingebouwd in een magnetische pan
Veel enkele oogschaduws zijn ingebouwd in een magnetische pan, waardoor deze stevig in het magnetische palet blijft.

Enkele oogschaduwpannen zijn een leuke, gemakkelijke manier om uw make-upcollectie uit te breiden, maar ze kunnen zonder de juiste organisatie veel rommel aan uw ijdelheid of dressoir toevoegen. Gelukkig duurt het slechts een paar minuten om enkele van uw favoriete schaduwen te sorteren, reorganiseren en op te slaan. Als u uw eigen aangepaste paletten wilt maken, kunt u uw schaduwen depoteren of overbrengen naar een nieuw palet. Speel met verschillende opslagcontainers en paletten totdat je een opslagmethode vindt die voor jou werkt!

Methode 1 van 2: leuke organisatoren gebruiken

 1. 1
  Bespaar ruimte door uw schaduwen op vlakke, stapelbare bakken op te bergen. Enkele oogschaduws nemen niet veel ruimte in beslag, dus je kunt ze gemakkelijk stapelen en sorteren op een plastic bakje. Bezoek uw lokale huiswinkel met een verscheidenheid aan trays die op elkaar kunnen worden gestapeld en geplaatst. Met deze opslagtechniek kunt u uw oogschaduw vrijwel overal opbergen.
  • Doorzichtige bakjes zijn vooral handig, omdat het heel gemakkelijk is om je make-up te sorteren.
 2. 2
  Plaats uw schaduwen in een bakje voor ijsblokjes voor een gemakkelijke oplossing. Maak een lege bak voor ijsblokjes schoon en plaats deze in de buurt van je oogschaduwcollectie. Schik elke schaduw zijwaarts in de container. Afhankelijk van de grootte van je ijsblokjesbakje, moet in elke sleuf een enkele oogschaduw van normale grootte passen.
  • U hoeft uw oogschaduw niet te deponeren om dit te doen.
  • U kunt ook platte, gegleufde, acryl trays gebruiken. Deze zijn online beschikbaar, of u kunt hiervoor een lege container met scheermesjespatronen hergebruiken.
 3. 3
  Sorteer je schaduwen in een kleine organizer voor een strakke look. Bezoek je plaatselijke winkel voor huishoudelijke artikelen om een handige organizer te vinden, zoals een mini-plastic dressoir met schuifladen. Schik uw schaduwen in elke lade of lade, zodat ze naast elkaar staan. Voel om je make-up te sorteren op kleur, merk of welke categorie je maar wilt.
  • Het kan helpen om uw oogschaduws op merk of kleur te sorteren als u ze in lades opbergt.
  Dit kan een handige oplossing zijn als je niet veel losse oogschaduw bij de hand hebt
  Dit kan een handige oplossing zijn als je niet veel losse oogschaduw bij de hand hebt.
 4. 4
  Schik de pannen in de sleuven van een kralenorganizer als een snelle oplossing. Koop online of in uw plaatselijke handwerkwinkel voor een kralenorganizer of een grote plastic koffer met individuele sleuven. Leg elke oogschaduwcontainer in elke afzonderlijke gleuf totdat de schaduwen op zijn, en besteed 1 ruimte aan 1 oogschaduw.
  • Dit kan een handige oplossing zijn als je niet veel losse oogschaduw bij de hand hebt. Als je een grote make-upcollectie hebt, heb je hiervoor mogelijk meer dan 1 kralenopbergsysteem nodig.

Methode 2 van 2: je oogschaduw deponeren

 1. 1
  Zet een schoon, magnetisch palet neer om je oogschaduw vast te houden. Kijk online of in een cosmeticawinkel voor een groot, leeg magnetisch palet, dat verdwaalde oogschaduwpannen kan bevatten. Houd dit palette bij de hand, zodat je je oogschaduw gemakkelijk kunt overbrengen.
  • Magnetische paletten zijn een geweldige manier om uw eigen paletten te maken en aan te passen.
 2. 2
  Bevestig een stuk flosdraad van 30 cm rond de randen van de schaduw. Plaats de flosdraad om de hoek van de oogschaduwpan en steek deze in de opening tussen de pan en de verpakking. Als u problemen ondervindt bij het aanbrengen van de flosdraad rond de rand, gebruikt u een naaipen om deze op zijn plaats te houden. Probeer de flosdraad helemaal onder de pan te krijgen, zodat je de oogschaduw er gemakkelijk uit kunt trekken.
  • Dit werkt vooral goed met vierkante of rechthoekige oogschaduwpannen.
  • Wees niet ontmoedigd als u problemen ondervindt bij het bevestigen van de flosdraad rond de pan! Het kan een paar pogingen kosten voordat alles op zijn plaats is.
  Het kan helpen om uw oogschaduws op merk of kleur te sorteren als u ze in lades opbergt
  Het kan helpen om uw oogschaduws op merk of kleur te sorteren als u ze in lades opbergt.
 3. 3
  Trek en schuif aan de floss om het palet te verwijderen. Houd beide delen van de floss vast en trek ze heen en weer onder de pan om de oogschaduw los te maken. Blijf het gedeelte van de floss schommelen en schuiven totdat de pan uit de verpakking springt.
  • Er zal waarschijnlijk een lelijke lijmvlek op de bodem van de oogschaduwpan zitten. Maak je geen zorgen, dit is volkomen normaal en voor niemand zichtbaar.
 4. 4
  Breng je oogschaduw over op een magnetisch palet. Plaats de enkele pan langs de hoek of rand van het palet. Veel enkele oogschaduws zijn ingebouwd in een magnetische pan, waardoor deze stevig in het magnetische palet blijft. Ga door met het depot- en overzetproces totdat u tevreden bent met uw nieuwe, aangepaste palet!
  • Je kunt ook proberen om je gedeponeerde oogschaduw op een magnetisch bord te laten zien!

  Alternatieve manier van depot

  Gebruik een dunne oogdruppelaar om 2-4 druppels ontsmettingsalcohol rond de hoeken van uw oogschaduwpaletten te persen. Steek een botermes langs de zijkanten van de schaduw en wrik de enkele pan langzaam weg van de rest van het palet. Verplaats deze losse oogschaduw naar een apart magnetisch palet om de transfer af te maken!

Dingen die je nodig hebt

Met behulp van leuke organizers

 • Stapelbare bakjes
 • IJsblokjesbakken of andere platte containers
 • Organizer met lades
 • Kraal organizer

Je oogschaduw deponeren

 • Floss
 • Pin
 • Magnetisch palet
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail