Hoe kunt u uw kind helpen een tweede huwelijk te accepteren?

Hoe kan ik mijn kind uit mijn eerste huwelijk helpen om mijn zwangerschap van mijn tweede echtgenoot
Hoe kan ik mijn kind uit mijn eerste huwelijk helpen om mijn zwangerschap van mijn tweede echtgenoot te accepteren?

Wist u dat een derde van de Europeanen deel uitmaakt van een stiefgezin, hetzij als stiefouder, stiefkind, stiefbroer of zus of een andere rol? Hoewel stiefgezinnen veel voorkomen, betekent dit niet dat de problemen gemakkelijk op te lossen zijn. De problemen rond hertrouwen na een scheiding of overlijden zijn natuurlijk behoorlijk ingewikkeld en het kan onmogelijk zijn om een perfecte oplossing te vinden. Er zijn echter een aantal dingen die u kunt doen om uw kind te helpen omgaan met uw beslissing om te hertrouwen en deze te accepteren.

Deel 1 van 2: werken met uw echtgenoot voor uw kind

 1. 1
  Vraag je partner om een relatie met je kind op te bouwen. Je partner hoeft niet meteen ouderlijk te zijn. Probeer uw echtgenoot meer als een kampbegeleider dan als een ouder met het kind om te gaan. Richt u eerst op het creëren van een band voordat u een disciplinaire rol inneemt. Vraag je partner om samen een relatie op te bouwen, alleen zij tweeën, daar ben jij niet bij betrokken.
  • U kunt met uw echtgenoot bespreken om verantwoordelijk te blijven voor de controle en discipline van uw kind totdat uw echtgenoot en kind een solide band ontwikkelen.
  • Uw echtgenoot kan het gedrag van uw kind volgen en aan u rapporteren in plaats van in te grijpen.
 2. 2
  Bespreek het ouderschap met uw nieuwe partner. Bespreek welke rollen wie zullen spelen. Wordt uw partner co-ouderschap van uw kind of blijft het ouderschap uw verantwoordelijkheid? Bespreek uw wensen, de wensen van uw partner en wat volgens u het beste is voor uw kind. Het is onvermijdelijk dat het moeilijk zal zijn om je aan te passen aan een nieuwe gezinsstructuur.
  • Wees duidelijk in de rol van uw partner met uw kind. Mag uw partner bemiddelen bij ruzies? Mag uw partner uw kind straffen? Welke gevolgen en regels kan uw echtgenoot afdwingen?
  • Mogelijk moet u in termen van een tijdlijn denken. Misschien kun je nu op een bepaalde manier opvoeden en in de loop van de tijd langzaam overgaan naar verschillende rollen zodra het gezin meer samenhang voelt.
 3. 3
  Beweeg langzaam in het mengen van gezinnen. Weet dat het tijd zal kosten voor uw kinderen om zich aan te passen aan nieuwe woonsituaties. Dit geldt vooral als u uw kinderen combineert met de kinderen van uw partner. Probeer niet meteen verschillende regels op te stellen; houd je in plaats daarvan aan veel vergelijkbare gezinsregels en vraag je partner om ze ook te volgen. Begin langzaamaan dingen aan te passen zoals ze bij uw gezin passen.
  Er zijn echter een aantal dingen die u kunt doen om uw kind te helpen omgaan met uw beslissing
  Er zijn echter een aantal dingen die u kunt doen om uw kind te helpen omgaan met uw beslissing om te hertrouwen en deze te accepteren.
 4. 4
  Vermijd vechten in het bijzijn van je kind. Positieve echtelijke relaties en weinig conflicten in het huwelijk helpen kinderen zich beter aan te passen. Hoewel ruzie maken een normaal en vaak gezond onderdeel van een huwelijk is, moet u uw kind niet betrekken bij het gevecht of vechten in het bijzijn van het kind. Stel uw kind gerust dat er soms ruzie is, maar dat het niets verandert of betekent dat u gaat scheiden of dat het kind de ruzies veroorzaakt.
  • Probeer tijd te vinden om het oneens te zijn als uw kind niet thuis is.
 5. 5
  Blijf op de hoogte van de ontwikkeling van uw kind. Hertrouwen is voor een jong kind moeilijker dan voor een jonger kind. Terwijl adolescenten hun onafhankelijkheid proberen te bereiken, proberen ze zich los te maken van het gezin en hun eigen weg te banen. Als je een adolescent vraagt om lid te worden van een samengesteld gezin, vraag je je kind om een hechtere band te krijgen met een gezin waar hij of zij misschien geen banden mee wil hebben. Een tiener kan zich ongeïnteresseerd of afstandelijk gedragen. Jongere kinderen kunnen gedragsveranderingen vertonen, zoals zich gedragen of driftbuien krijgen als een manier om hun stress te uiten,
  • Jongere kinderen zijn misschien meer geneigd om contact te maken en een relatie op te bouwen met uw nieuwe partner. Het hangt echter heel erg van je kind af.

Deel 2 van 2: de gevoelens van uw kind respecteren

 1. 1
  Wees je bewust van het verpletteren van een fantasie. Uw kind houdt misschien vast aan de fantasie dat u en uw ex-partner weer bij elkaar kunnen komen, of dat er altijd ruimte zal zijn voor een overleden partner in huis. Zodra er iemand nieuw binnenkomt, bedreigt het die fantasie. Een hertrouwen kan een trauma zijn en wordt beantwoord als een verlies.
  • Wees gevoelig voor de gevoelens van uw kind en bespreek dit. Vraag hoe hij of zij denkt over het hertrouwen en of het verdrietig is voor uw kind om u en uw ex of overleden echtgenoot uit elkaar te zien. Voer een oprecht en oprecht gesprek en laat uw kind al zijn of haar zorgen uiten.
 2. 2
  Wees je bewust van loyaliteit. Echtscheiding en hertrouwen kunnen voor een kind erg verwarrend zijn. Uw kind kan het gevoel hebben dat hij of zij moet kiezen tussen u en uw ex-partner. Uw kind kan het gevoel hebben dat u van uw nieuwe partner wilt genieten, kan een verraad zijn aan de andere ouder, en kan moeite hebben om manieren te vinden om uw nieuwe huwelijk te accepteren terwijl u zich toch loyaal voelt aan de andere ouder.
  • Geef uw kind toestemming om van de nieuwe mensen in het huis van uw ex te houden en geef uw kind de tijd om op te warmen voor uw nieuwe echtgenoot.
  • Praat niet slecht met uw vorige echtgenoot of zijn of haar partner, vooral niet in het bijzijn van uw kind. Dat kan voor een kind erg verwarrend zijn.
  Moet u uw kind niet betrekken bij het gevecht of vechten in het bijzijn van het kind
  Hoewel ruzie maken een normaal en vaak gezond onderdeel van een huwelijk is, moet u uw kind niet betrekken bij het gevecht of vechten in het bijzijn van het kind.
 3. 3
  Heb een gevoelsgesprek. Ga met je kind om de tafel zitten en praat over gevoelens. Je kunt je gevoelens delen, maar je wilt je vooral concentreren op het toelaten van je kind om zijn of haar eigen gevoelens te uiten in een veilige ruimte. Als je met je kind praat, zeg dan:
  • Het is oké om je verward te voelen over de nieuwe mensen in je leven.
  • Het is oké om verdrietig te zijn over mijn scheiding (of het overlijden van een ouder).
  • Je hoeft niet van mijn nieuwe echtgenoot te houden, maar je moet wel respectvol zijn, zoals je zou zijn met een leraar of coach.
  • Als je je ooit gevangen voelt in het midden van mijn huis en het huis van je andere ouders, vertel het me dan alsjeblieft. We zullen ons best doen om te stoppen.
  • Het is prima om met iemand te praten over hoe moeilijk dingen zijn, zoals een counselor of coach.
 4. 4
  Luister naar de zorgen van uw kind. Uw kind kan bang zijn dat ze misschien moet verhuizen of haar kamer moet delen met een stiefzus. Uw kind maakt zich misschien zorgen over wat er met haar dagelijkse speelroutine, vakantieplannen en algemene activiteiten zal gebeuren. Wees eerlijk en leg uit dat verandering altijd moeilijk is voor iedereen, maar dat er een aantal zeer goede veranderingen zullen komen uit de nieuwe gezinssituatie. Vertel uw kind welke positieve veranderingen er kunnen optreden, zoals meer gezinsvakanties of een grotere kamer.
  • Wijs op hoe er gemakkelijkere manieren zijn om dingen te doen met meer mensen aan boord om te helpen.
 5. 5
  Verzeker je kind van je liefde. Zelfs als uw kind goed kan opschieten met uw nieuwe echtgenoot, hertrouwt vaak de pijn van echtscheiding of overlijden. Door loyaliteit of angst om de vader of moeder van uw kind te verraden, kan uw kind ook weigeren deel te nemen aan of te helpen bij uw nieuwe huwelijk. Het is belangrijk om uw kind gerust te stellen dat u zijn of haar beslissing begrijpt en respecteert, en dat u te allen tijde van uw kind houdt.
  • Wanneer uw kind angstig of angstig lijkt, herinner uw kind er dan aan dat ongeacht welke veranderingen er gebeuren en hoe stressvol het ook voelt, u altijd van hem of haar zult houden. De liefde die je voor je kind hebt zal niet veranderen, wat er ook gebeurt.
  • Laat keuzes toe wanneer uw kind een uitgesproken mening heeft, maar bespreek ook waarom uw kind zich zo voelt.
  • Wat er ook gebeurt, je huwelijk zal plaatsvinden omdat het een zaak is voor de volwassenen om beslissingen te nemen over hun eigen leven.
  Kan uw kind ook weigeren deel te nemen aan of te helpen bij uw nieuwe huwelijk
  Door loyaliteit of angst om de vader of moeder van uw kind te verraden, kan uw kind ook weigeren deel te nemen aan of te helpen bij uw nieuwe huwelijk.
 6. 6
  Maak duidelijk dat liefde tussen volwassenen niet iets is dat een kind kan veranderen. Help uw kind voorzichtig om te begrijpen dat hoewel hij zijn speelgoed, huiswerk en kledingkeuze kan beheren, hij het liefdesleven van zijn ouders niet kan beïnvloeden, of het nu gaat om echtscheiding of hertrouwen. Gebruik bij het bespreken hiervan nooit negatieve woorden over hem; een kind neemt maar al te gemakkelijk de verantwoordelijkheid voor de alleenstaande ouder op zich en kan een gevoel van persoonlijke schuld voelen. Zorg ervoor dat hij dergelijke negatieve gevoelens niet heeft.
  • Vertel uw kind dat de vreugde van de een niet gelijk staat aan de droefheid van de ander: er is ruimte voor het hele gezin om vreugde te voelen bij het komende huwelijk.
  • Stel hem gerust dat als het gaat om zaken van het hart, gevoelens en liefde, veel niet kan worden verklaard en dat de dingen gewoon "zijn".
 7. 7
  Wees geduldig. Een zeer koppige weigering die rebellie en woede omvat, zal niet van de ene op de andere dag worden opgelost. Praat met uw ex-echtgenoot om ondersteuning te krijgen om uw kind door deze overgang te helpen. Laat in uw gesprekken openlijk aan uw kind zien dat u en uw ex-echtgenoot nog steeds de zorgen van uw kind ter harte nemen; dit is niet de tijd om oude pijnen door te slepen, maar het is een tijd om de zorgen van uw kind voorop te stellen.

Tips

 • Dwing uw kinderen niet om met elkaar om te gaan en hun nieuwe stiefouder meteen te accepteren. Het is een grote aanpassing en iedereen heeft geduld nodig.

Vragen en antwoorden

 • Ik ben verloofd en de zoon van mijn verloofde (8) maakt zich zorgen dat ons nieuwe gezin te groot wordt. Hoe kan ik hem kalmeren?
  Vertel hem dat er geen limiet is aan hoe groot een gezin kan zijn, zolang iedereen maar genoeg liefde heeft om rond te komen.
 • Mijn dochter wenste dat ze geen stiefzus had. Wat kan ik doen?
  Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met wat uw dochter zegt en voelt, onthoud dat niemand het recht heeft om over uw huwelijk te beslissen, behalve u en uw nieuwe echtgenoot. Geef haar niet het idee dat een echtscheiding binnen haar macht ligt als ze er maar lang genoeg op aandringt, want dat is het niet.
 • Mijn zoon is volwassen en mijn vriend en ik zijn al zes jaar samen. Hij accepteert hem nog steeds niet en we willen samenwonen. Moet ik blijven wachten?
  Hoewel u rekening moet houden met de overwegingen van uw zoons, is de beslissing om samen te gaan wonen uiteindelijk aan u en uw vriend. Uw zoon heeft daar absoluut niets over te zeggen. Als er praktische afspraken zijn, kan het zijn dat deze moeten veranderen. Als uw zoon bijvoorbeeld bij u inwoont, zijn er misschien maar twee opties: hij kan verhuizen of uw beslissing accepteren. Hij is nu volwassen, het leven loopt niet altijd zoals we het willen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk.
 • Hoe moet ik een nieuwe man kiezen om te trouwen als ik na een scheiding een nieuw leven wil beginnen?
  Ten eerste, begrijp dat het niet nodig is om een echtgenoot te hebben om in het leven vervuld te worden. Het kan moeilijk zijn om een andere man in je leven te accepteren als je slechte ervaringen hebt gehad met je vorige echtgenoot, en misschien wil je echt wat tijd nemen om er eerst achter te komen. Natuurlijk wil je misschien meteen terug in het relatiespel springen, wat ook prima is. Als je dat doet, onthoud dan dat je jezelf moet zijn wanneer je nieuwe mannen ontmoet. Je zult geen goed idee kunnen krijgen van hoe het echt zal gaan met een man als je een masker opzet wanneer je hem voor het eerst ontmoet.
 • Wat als ik hem nooit kan accepteren?
  Je moet beslissen of het de moeite waard is om hem te haten om je relatie met je geliefde op te offeren.
 • Hoe kan ik mijn kind uit mijn eerste huwelijk helpen om mijn zwangerschap van mijn tweede echtgenoot te accepteren?
  Laat uw kind deel uitmaken van het hele proces. Tegen de tijd dat de baby wordt geboren, zal uw kind het gevoel hebben dat de baby echt een zus of broer is.
 • Ik ben bang dat mijn moeder gaat hertrouwen met iemand met wie ze op de universiteit uitging. Wat kan ik doen?
  Met wie ze trouwt is niet aan jou om te beslissen. Zij moet rekening houden met uw overwegingen, maar uiteindelijk heeft zij alle stemmen en u geen.
Onbeantwoorde vragen
 • Wat moet ik doen als een kind niet naar de bruiloft van een ouder wil?

Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail