Hoe overleden dierbaren eren op je bruiloft?

Zelfs als die dierbaren al lang geleden zijn overleden
U wilt dat uw trouwdag wordt gevuld met degenen van wie u houdt, zelfs als die dierbaren al lang geleden zijn overleden.

U wilt dat uw trouwdag wordt gevuld met degenen van wie u houdt, zelfs als die dierbaren al lang geleden zijn overleden. Hoewel ze niet fysiek bij je kunnen zijn, kun je ze wel in je geest opnemen in je bruiloft. Eerst moet u beslissen in hoeverre u de persoon wilt opnemen, of dit nu op een meer persoonlijke of een meer openbare manier is. Vervolgens kunt u precies bepalen hoe u ze wilt integreren in uw bruiloft of receptie.

Methode 1 van 3: beslissen hoe je het eerbetoon wilt presenteren

 1. 1
  Denk na over uw comfortniveau. Natuurlijk wilt u uw dierbare op de best mogelijke manier eren. Maar realiseer je ook je grenzen. Als de pijn nog vers is en je niet wilt instorten op je bruiloft, denk dan serieus na over wat je overdreven emotioneel zal maken en wat niet. Een moment van stilte of gebed voor je geliefde kan je bijvoorbeeld emotioneler maken dan een foto van je geliefde op te nemen.
 2. 2
  Bedenk hoe privé u wilt dat uw eerbetoon is. Uw eerbetoon aan uw geliefde hoeft niet voor iedereen te zijn. Het kan alleen voor jou zijn, zoals een ketting die die persoon je heeft gegeven. Aan de andere kant kan het heel openbaar zijn, zoals een moment van stilte. Het hangt allemaal af van wat je wilt.
  • Op dezelfde manier kun je ook bedenken hoe de persoon zou denken over een openbare of privé-eerbetoon, en hem eren door hem te geven wat hij het liefste had gewild.
 3. 3
  Bepaal of je het eerbetoon wilt uitleggen of niet. Ook als je een meer besloten eerbetoon hebt, kun je in het programma een aantekening maken over het eerbetoon. Als je bijvoorbeeld bloemen hebt die aan je geliefde op het altaar zijn opgedragen, kun je er een korte notitie over schrijven in het programma.
  • Er zou bijvoorbeeld kunnen staan: "De bloemen op het altaar zijn in liefdevolle herinnering aan de moeder van de bruid, Rebekah Jones."
Een manier om uw geliefde te eren
Een manier om uw geliefde te eren, is door een fotostation op te zetten bij uw huwelijksreceptie.

Methode 2 van 3: je geliefde eren tijdens de ceremonie

 1. 1
  Neem een moment van stilte. Een moment van stilte nemen is een directe en lieve manier om de persoon op je bruiloft te herinneren. Over het algemeen zou dit moment in de buurt van het begin van de bruiloft moeten komen. Vraag de officiant om het op te nemen als onderdeel van de ceremonie.
  • De officiant zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Op dit moment willen we een moment van stilte nemen om de moeder van de bruid, Rebekah Jones, te gedenken, die 2 jaar geleden is overleden aan een zeldzame vorm van kanker. Sluit u alstublieft in stilte aan bij mij."
  • U kunt ook een kaarsje aansteken ter nagedachtenis.
  DESKUNDIGE TIP

  Vind een persoonlijke manier om de nagedachtenis van uw dierbare te eren. Evenementproducent en ontwerper Carole Grogan zegt: "Ik heb mensen een medaillon zien dragen of dragen met bijvoorbeeld een foto van de persoon. Je kunt ook een herdenkingstafel met foto's en een kaars hebben, wat vooral leuk is als je wilt eren. veel familieleden.

 2. 2
  Draag een sieraad. Een eenvoudige, persoonlijke manier om een geliefde te eren, is door een sieraad of kleding te dragen die ze je hebben gegeven of die je aan hen doet denken. Je zou bijvoorbeeld een ketting kunnen dragen die je grootmoeder je heeft gegeven, of een bloem in je haar gemaakt van de stropdas van je oudoom.
 3. 3
  Voeg ze toe aan je boeket. Je kunt kleine foto's van je dierbaren aan je boeket toevoegen, zoals aan de onderkant hangen. Je kunt ook stropdassen of kleding van iemand die je liefhebt gebruiken om je boeketten in te pakken als herinnering.
 4. 4
  Laat ze een stoel. Probeer een stoel vrij te laten voor de persoon die is overleden. U kunt de stoel reserveren met een foto en een opmerking waarom de stoel is gereserveerd. Vervolgens kun je tijdens de ceremonie een enkele bloem op de stoel leggen als eerbetoon aan de persoon.
  DESKUNDIGE TIP

  Hoewel het een veel voorkomende optie is, kan een lege stoel voor sommigen moeilijk zijn. Carole Grogan, weddingplanner, vertelt ons: "Veel mensen kiezen ervoor om een lege stoel op de eerste rij te hebben met een foto of een bloem, maar wees je ervan bewust dat dit heel emotioneel kan zijn. Het is zo'n zichtbare herinnering dat iemand niet meer bij je is. u."

  Tegen het einde van de ceremonie zou je een moment kunnen hebben waarop je de geliefde (of geliefden)
  Tegen het einde van de ceremonie zou je een moment kunnen hebben waarop je de geliefde (of geliefden) herinnert door ballonnen in de lucht te laten.
 5. 5
  Maak van hun favoriete bloem een onderdeel van je decoraties. Je zou de favoriete bloem van de persoon in je boeketten en centerpieces kunnen opnemen als een eerbetoon aan de persoon. Als alternatief kunt u een speciaal arrangement op het altaar hebben, alleen voor die persoon, dat wil zeggen een arrangement om die persoon in het bijzonder te eren, met behulp van hun favoriete bloemen. Het arrangement hoeft niet te passen bij de rest van de bruidsbloemen.
 6. 6
  Gebruik een visual aan het einde van de ceremonie. Tegen het einde van de ceremonie zou je een moment kunnen hebben waarop je de geliefde (of geliefden) herinnert door ballonnen in de lucht te laten. Je kunt ook vlinders loslaten, als dat meer jouw stijl is.

Methode 3 van 3: uw geliefde meenemen naar uw receptie

 1. 1
  Zorg voor een fotostation bij uw receptie. Een manier om uw geliefde te eren, is door een fotostation op uw huwelijksreceptie te plaatsen. Je zou een verzameling foto's kunnen maken, samen met een korte beschrijving van wie de persoon is of een citaat dat je aan die persoon doet denken.
  • Je zou bijvoorbeeld kunnen schrijven: 'In liefdevolle herinnering aan Kasey's moeder, van wie we weten dat ze vandaag in gedachten bij ons is.'
 2. 2
  Neem iets op dat ze je hebben gegeven. Een andere manier om je geliefde erbij te betrekken, is door iets te gebruiken dat ze je bij je receptie hebben gegeven. Misschien heeft je grootmoeder je bijvoorbeeld een taartserveerset gegeven waar je dol op bent. Overweeg om dat te gebruiken om op je bruiloft te dienen.
  Een moment van stilte of gebed voor je geliefde kan je bijvoorbeeld emotioneler maken dan een foto
  Een moment van stilte of gebed voor je geliefde kan je bijvoorbeeld emotioneler maken dan een foto van je geliefde op te nemen.
 3. 3
  Bied een toast aan. Over het algemeen brengen de getuige en het bruidsmeisje een toast uit op de bruiloft, maar dat betekent niet dat je er geen kunt geven ter ere van de persoon die je hebt verloren. U kunt een moment nemen om ze te onthouden als een manier om ze op uw speciale dag op te nemen.
  • Overweeg een persoonlijke anekdote over de persoon op te nemen om de geest echt levend te houden.
  • Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Op dit moment wil ik een toost uitbrengen op mijn moeder, die twee jaar geleden is overleden. Ze had hier vandaag graag geweest. Ze was altijd in voor een feestje, en ze zou dolblij zijn geweest om me te zien trouwen met de liefde van mijn leven. Ze was een aardige en zachtaardige vrouw, en het enige wat ze ooit wilde was haar kinderen gelukkig zien. Maar ik weet dat ze hier in gedachten is. Hef alstublieft uw glas in herinnering aan mijn moeder, Rebekah Jones."
 4. 4
  Doe een donatie in hun naam als huwelijksgunst. Traditioneel geeft het paar een kleine gunst aan het einde van de bruiloft voor de gasten om mee naar huis te nemen. In plaats van dat te doen, kun je een donatie doen in de naam van je geliefde aan een goed doel dat ze graag hadden gezien en kleine kaartjes uitdelen om de gunst uit te leggen.
  • Op de kaarten stond: "In plaats van een huwelijksbedankje te geven, hebben we een donatie gedaan aan [het goede doel] ter nagedachtenis aan de moeder van de bruid, Rebekah Jones. Mevrouw Jones is in 2010 overleden."
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail